Jídelníček v pěti měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.2.15 15:58

Jidelnicek v 5m

Holky, jsem se chtela zeptat, kolik prikrmu denne muzu dat v 5 m? Muze dva nebo i tri? Na prikrmech je od 4m. A muzu dat i obcas trochu tvarohu do presnidavky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1053
20.2.15 16:03

Spis jeden nebo dva prikrmy. A tvaroh urcite ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.2.15 16:06

Tvaroh prý až od roka, jinak bych se spíš řídila tím, jak je dítě žravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
20.2.15 16:07

Tak jeden dva a pomaloučku přidávat zeleninku, dávat klidně 4 dny jednu. Pomaloučku pak ovce. Tvaroh ne, ten až většímu, ale do roka mi říkala doktorka, že max. lžíci denně.
Ale nechápu, kam dneska každý tak spěchá s příkrmama. Tohle je asi 4.diskuze za poslední dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.15 16:08

Tvaroh určitě ne, zatěžuje ledviny, nejdřív v roce.
A příkrmy bych dala maximálně dva, i když možná spíš jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
20.2.15 16:08

Tvaroh do presnodavk ne, ale da se koupit pd ukonceneho 6 mesice presnodavka - merunka tvaroh, lesnismes smetana atd ( tyhle mzu overeno i u dr) male male v 5 mesicich : snidani - mliko ( pokud ho chtela kdyz ne ridsi kasi flaskou), svacinku - presnidavku, obed - zelenina, svacinka mliko, vecere - kase ( casto mi veceret nechrela a mela az v noci mliko) ( mame nejedlika takze na obed sji i ted v 8 mesicich vetsiniu jen par lzicek a vic do ni nedostanu casto ani snidani )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
20.2.15 16:10

Když už tak místo tvarohu jogurt, začínat s activií nebo holandií. ale každopádně nespěchej, dcera byla na jednom příkrmu asi měsíc a pak jsme teprve přidávali další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 16:15

Tak my uz bastime zeleninku i ovoce, tak jestli mam zustat takto do 6m, nebo muzu pridat i odpo svacinku? A prave, ze je velky jedlik, ve 4,5m snedl cca 130g prikrmu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20.2.15 16:24
@Zdeňka92 píše:
da se koupit pd ukonceneho 6 mesice presnodavka - merunka tvaroh, lesnismes smetana atd ( tyhle mzu overeno i u dr) )

Tohle mě zajímá, mám tyto přesnídávky doma (od babi) taky a skladuju je až bude moct tvaroh… můžu se zeptat jak ti to odůvodnila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.15 16:25
@Anonymní píše:
Tak my uz bastime zeleninku i ovoce, tak jestli mam zustat takto do 6m, nebo muzu pridat i odpo svacinku? A prave, ze je velky jedlik, ve 4,5m snedl cca 130g prikrmu :mrgreen:

Nechala bych to tak do toho 6.m. Pokud prospívá není kam spěchat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
20.2.15 16:29
@Aries6 píše:
Tak jeden dva a pomaloučku přidávat zeleninku, dávat klidně 4 dny jednu. Pomaloučku pak ovce. Tvaroh ne, ten až většímu, ale do roka mi říkala doktorka, že max. lžíci denně.
Ale nechápu, kam dneska každý tak spěchá s příkrmama. Tohle je asi 4.diskuze za poslední dobu.

možná proto, že jsem ještě ani neporodila, dneska jsem se registrovala k pediatričce a co mi hlavně kladly na srdce, že od 4 měsíců je třeba aby se začalo miminko učit jíst postupně jednu věc za druhou, v roce už musí jíst úplně všechno - ne co do kuchyňské úpravy samozřejmě :mrgreen:, ale co do surovin jistě. je to až srandovní, jak každých pět let dělají revoluci ve stravování a hlavně - budou se za ni do krve hádat - jako kdyby to nikdy nebylo jinak :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 16:30
@wonder woman píše:
Tohle mě zajímá, mám tyto přesnídávky doma (od babi) taky a skladuju je až bude moct tvaroh… můžu se zeptat jak ti to odůvodnila?

Mozna ze kousicek tvarohu neublizi jednou za cas, tak to mozna dr odduvodnila.

• Citovat
  • Upravit
20.2.15 16:35
@julie74 píše:
v roce už musí jíst úplně všechno

A když nesní, tak umře :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jojo, je to sranda jak se to všechno mění, moje generace (je mi 25) měla tvaroh mezi prvníma příkrmama a dneska to dát miminu tak je to na OSPOD :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.15 16:36
@Anonymní píše:
Mozna ze kousicek tvarohu neublizi jednou za cas, tak to mozna dr odduvodnila.

Aha, já myslela že je třeba nějak upravený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
20.2.15 16:39

Příkrmy bych dala max. 2, zeleninu k obědu a ovoce třeba na svačinu, nemá cenu to přehánět. A tvaroh určitě ne, obsahuje dost bílkovin, což zatěžuje ledviny u tak malého prcka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí