Jídelníček v pěti měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.2.15 16:39
@wonder woman píše:
Aha, já myslela že je třeba nějak upravený

Tak to nevim, je to mozne, ale nedovedu si predstavit jak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.15 16:44
@wonder woman píše:
A když nesní, tak umře :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Jojo, je to sranda jak se to všechno mění, moje generace (je mi 25) měla tvaroh mezi prvníma příkrmama a dneska to dát miminu tak je to na OSPOD :mrgreen:

Presne, pripada mi, ze se to dnes prehani, nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.2.15 16:52

Ten tvaroh obsahuje zhruba stejně bílkovin jako maso/ vajíčko. Takže podle mého spíš jde o to, aby se u takhle malého prcka nedal ve stejný den jako jiné potraviny bohaté na bílkoviny.

• Citovat
  • Upravit
308
20.2.15 17:04

@wonder woman prej je tam toho hrozne malicko tak to muzou ( mluvila o tom primo s " vyrobci" :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 17:08
@Zdeňka92 píše:
@wonder woman prej je tam toho hrozne malicko tak to muzou ( mluvila o tom primo s " vyrobci" :)

Tak to tim padem muzu dat taky zdibecek tvarohu do dom. presnidavky, ne?

• Citovat
  • Upravit
308
20.2.15 17:10
@Anonymní píše:
Tak to tim padem muzu dat taky zdibecek tvarohu do dom. presnidavky, ne?

Tak to popravde nevim…na to jsem se doktorky neptala… ale od ukonceneho 6. Mesice dela nestlle i jogurtiky ( mala je zboznuje) ale vic ji chutna pribnacek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.15 17:12
@Anonymní píše:
Tak to tim padem muzu dat taky zdibecek tvarohu do dom. presnidavky, ne?

A můžeš mi říct proč jí to tak moc chceš cpát? Myslíš, že jí něco uteče, když jí to nedáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.15 17:15
@Anonymní píše:
Presne, pripada mi, ze se to dnes prehani, nebo ne?

Jsou prostě zase jiné studie než byly dřív… já se tím třeba zrovna u toho tvarohu, mléka, lepku atd. řídím. Ono za a.) o nic nepříjde když to dostane až pozdeji a za b.) dneska máš takových možností ovoce a zeleniny co dřív nebyly (dýně, batáty, fenykl,…) že ten jídelníček má i tak bohatý, takže proč jí to tlačit zbytečně brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 17:16
@Zdeňka92 píše:
Tak to popravde nevim…na to jsem se doktorky neptala… ale od ukonceneho 6. Mesice dela nestlle i jogurtiky ( mala je zboznuje) ale vic ji chutna pribnacek :D

Tak tobude asi leps dat trochu toho pribinacka do tepresnidavky, ze? Od kolika davas celeho pribinacka?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.15 17:23

@wonder woman Jsem myslela pro zpestreni, jako u tech kupovanych. A co se tyce toho lepku, mleka apod.si naopak myslim, ze cim pozdeji das, tim vetsi pravdepodobnost alergii.

• Citovat
  • Upravit
20.2.15 17:28
@Anonymní píše:
@wonder woman Jsem myslela pro zpestreni, jako u tech kupovanych. A co se tyce toho lepku, mleka apod.si naopak myslim, ze cim pozdeji das, tim vetsi pravdepodobnost alergii.

Lepek se má zavést do 6.m - to sem dala, ale mléko teda až po roce, ale já stejně hodlám do té doby kojit, takže by to bylo zbytečné, co se laktozy týče, dávám cca od 6m bílý jogurt :-) a to bych radila i tobě, pokud chceš zpestřit, tak jogurtem (a pokud by to bylo tvaroh nebo pribiňák tak radši ten tvaroh, nebo aspoň Lipánka) ;) a hlavně, tady nejde ani tak o alergie, ale o to, že ten trávící trakt toho mimča si taky musí zvykat postupně na jinou stravu, ne že ji během dvou měsíců naláduješ všechno jen aby to měla pestré. Ale 100 lidí, 100 názorů :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.15 17:33
@wonder woman píše:
Lepek se má zavést do 6.m - to sem dala, ale mléko teda až po roce, ale já stejně hodlám do té doby kojit, takže by to bylo zbytečné, co se laktozy týče, dávám cca od 6m bílý jogurt :-) a to bych radila i tobě, pokud chceš zpestřit, tak jogurtem (a pokud by to bylo tvaroh nebo pribiňák tak radši ten tvaroh, nebo aspoň Lipánka) ;) a hlavně, tady nejde ani tak o alergie, ale o to, že ten trávící trakt toho mimča si taky musí zvykat postupně na jinou stravu, ne že ji během dvou měsíců naláduješ všechno jen aby to měla pestré. Ale 100 lidí, 100 názorů :pankac:

Tak to jo, to je jasne :)

• Citovat
  • Upravit
14691
20.2.15 17:34
@wonder woman píše:
Jsou prostě zase jiné studie než byly dřív… já se tím třeba zrovna u toho tvarohu, mléka, lepku atd. řídím. Ono za a.) o nic nepříjde když to dostane až pozdeji a za b.) dneska máš takových možností ovoce a zeleniny co dřív nebyly (dýně, batáty, fenykl,…) že ten jídelníček má i tak bohatý, takže proč jí to tlačit zbytečně brzo

dneska mi kladli na srdce, že s lepkem musíš začínat od 4 měsíců, jsi úplně nemoderní. Fakt je, že teorie imunologického okénka se mi zdá docela dobrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.15 17:39
@julie74 píše:
dneska mi kladli na srdce, že s lepkem musíš začínat od 4 měsíců, jsi úplně nemoderní. Fakt je, že teorie imunologického okénka se mi zdá docela dobrá

Já dala lepek (ožužlala rohlík :oops: )okolo 6m, přikrmovat jsem začala od 5m. Imonoligické okýnko je fajn, ale jak sem psala, další věc je připravenost trávícího traktu… takže se mezi tím snažím najít nějaký kompromis. A nezo jiného je „dát ochutnat“ a „dávat pravidelně“. Nemám problém jí dát líznout rohlíku, tvarohu, mléka, kafe :mrgreen: atd. ale nedělám z toho pravidelnou součást jídelníčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
20.2.15 17:42

Tvaroh se nedoporučuje kvůli vysokému obsahu bílkovin. To spíš jogurt, ale ten taky až tak kolem 8.m. Lepek je nejlepší zavést mezi 4.-6. měsícem, ale pokud kojíš a zavádíš příkrmy po 6. měsíci, tak se to nezblázní. Jinak příkrmy jsou na úkor mléka, které je pro dítě to nejdůležitější, takže to nepřehánět. Nejlépe jednu ovocnou a jednu zeleninovou porci denně. Dr. mi doporučila 5× týdně maso a 2× týdně 1/2 žloutku. U nás vede dýně, brambory a květák, takže to různě mixuju a přidávám po troškách jiné druhy zeleniny. Spíš seznámit dítě s novými chutěmi, zavést potenciálně alergenní potraviny a naučit jíst lžičkou a vytvořit pozitivní vztah k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí