Jídlo 15měsíčního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8086
8.1.12 12:39

jídlo 15ti měsíční dítě

Holky chtěla bych se inspirovat co dáváte dětem k jídlu během dne. syn má 15m moc toho nesní.
babičky tetičky a rádci z okolí mi tvrdí že jí tak málo a špatně protože mu dávám pořád ty dětské blafy. podle nich je totiž v pohodě kdybych mu dala čočku s párkem, ke svačině kinder řez atd.
Je fakt, že jsem možná trošku opožděná a že mu nedávám věci co už by mohl :think: vařím mu dětské jídla, prostě podobně jako je sklenička. občas mu kupuju. polívky má často všechny mžné… ale tápu hlavně co na svačinu. dopolk a odpoledne. jí bílý jogurt většinou odpoledne. dnes ho chtěl dopoledne. nevím co mu dám odpolko. příjde mi že mu na svačinu dávám pořád jen chleba s žervé nebo máslem a plátkovým sýrem, nebo rohlík s máslem občas málo kdy trošku šunky. ovoce jí jen rozmixované.takže třeba nastrohám jabko a do toho občas pro změnu piškoty.když se blíží večer požvýká nějaký rohlík nebo chleba většinou suchý pak má kaši a jde spát.
syn trpí na ekzém takže se mi moc nechce experimentovat s novými jídly.

neteř v 15m jedla to co dospělí k obědu, knedlík guláš, langoše atd.. ale já si neumím představit že bych to synovi dala. :think:

čím a jak často krmíte vaše děcka?
díky za inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
8.1.12 12:52

Moje 13m dcera jí zase ráda banán, odpol k svačině. nebo různé jogurty, i ochucené, třeba holandie nebo ten jihočeský ve skle. Jinak opožděná nejsi, já to dělám jak kdy, někdy koupím skleničku, někdy vařím dětský „blafy“ a když máme něco co smí i malá, tak jí s náma, samo jen málo soli min koření a to jen - kmín, majoránka, hřebíček, občas skořice. dnes máme rajskou s těstovinami a dá si s náma. a k svačině dopol má také jen namazané pečivo,. ani nic jinýho nejí. A tchýně by jí ráda strkala brumík, kinder řezy…
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.1.12 12:58

Babičky tetičky ať si říkaj co chtěj, za nich se krmilo jinak a maj to pořád v sobě zažitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.1.12 12:59

Jo a taky ruzne dochucuju cerstvym,a bylinkama - pazitka, libecek, petrzel, nekdy kopr, bazalka. A i kousek másla dělá velké věci:-) Jinak nevím jak s ekzémem, to jsem si přečetla až teď. Vím, že sestra homěla, ale projevilo se jí to až kolem 2let:-) a taky bych v 15m nedala guláš nebo langoš :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
8.1.12 13:01

c marmeláda? :think: ale představovala bych si nějakou „zdravější“ vždycky když si u něčeho přečtu složení tak mě přejde chuť dát to synovi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.1.12 13:01
atominnka píše:
Moje 13m dcera jí zase ráda banán, odpol k svačině. nebo různé jogurty, i ochucené, třeba holandie nebo ten jihočeský ve skle. Jinak opožděná nejsi, já to dělám jak kdy, někdy koupím skleničku, někdy vařím dětský „blafy“ a když máme něco co smí i malá, tak jí s náma, samo jen málo soli min koření a to jen - kmín, majoránka, hřebíček, občas skořice. dnes máme rajskou s těstovinami a dá si s náma. a k svačině dopol má také jen namazané pečivo,. ani nic jinýho nejí. A tchýně by jí ráda strkala brumík, kinder řezy… :roll:

Máme stejně staré prcky:-) A stejný postoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
8.1.12 13:02

Kolem 15 měsíce jsem začala dávat běžné jídlo, do té doby to měl stejně jako u vás.Klidně můžeš vařit jakékoliv omáčky, akorát méně osolíš, vy si pak dochutíte podle sebe(svíčková, na paprice, rajská..),ryby, co se týče svačin- pečivo(sýr, žervé, šunka, med, trocha marmošky, sladké pečivo) jogurty, domácí obilné kaše s ovocem,skořicí, puding, banán s jogurtem, tvaroh, kukuřičné lupínky s um…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.1.12 13:02

Tak já dávala blafy dlouho :mrgreen: Ale co mu třeba něco zapéct?Prostě dospělácké jídla jsem si upravovala na dětské.Mám doma totálního vybíravce,takže na svačinky by měl nejraději suchý kus chleba :zed: Jinak uvařím třeba vločky a dám je do přesnídavky,nebo to samé kuskus,jáhly.Dávám je i třeba do jogurtu,k tomu kousek ovoce,ale momentálně jsme ve stadiu,kde je jogurt fůůůj :roll: A odpoledne má na sváču ovoce,k tomu třeba kukuřičnou křupku nebo udělám jáhlovou placku a má ji třeba s domácí marmeládkou.Sladké nedávám vůbec a jsem za střelenou matku,která dítku nedopřeje(synovi je rok).Už jsem si taky vyslechla,že by mohl i lízatko :roll: :roll: Nebo udělat z lučiny nějakou pomazánku,dát tam petrželku,nastrouhanou mrkvičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
8.1.12 13:04

Jako sladkosti v roce mi přijde opravu brzo, to znal max. piškot nebo sunarku.Dneska mu tu nějakou dobrotu dopřeju.Třeba rýžový chlebík s polevou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
8.1.12 13:12
Stensa píše:
Kolem 15 měsíce jsem začala dávat běžné jídlo, do té doby to měl stejně jako u vás.Klidně můžeš vařit jakékoliv omáčky, akorát méně osolíš, vy si pak dochutíte podle sebe(svíčková, na paprice, rajská..),ryby, co se týče svačin- pečivo(sýr, žervé, šunka, med, trocha marmošky, sladké pečivo) jogurty, domácí obilné kaše s ovocem,skořicí, puding, banán s jogurtem, tvaroh, kukuřičné lupínky s um…

a ty lupínky by jedl jak? :think: my s manželem snídáme musli atd… ale neumím si představit jak bych to dávala synovi? hmm asi teda nechat pěkně rozmočit že? puding 8o aha ten jsem myslela že ještě asi ne-e.. tvaroh s čím a jak prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.1.12 13:13

Koukám, že mám asi štěstí na okolí, nikdo malé necpe žádný blbosti:-) Akorát dědečci by dali na lžičku vaječňáček, zmrzlinku … ale jenom kecají:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.1.12 13:15
hofka píše:
Koukám, že mám asi štěstí na okolí, nikdo malé necpe žádný blbosti:-) Akorát dědečci by dali na lžičku vaječňáček, zmrzlinku … ale jenom kecají:-))

To máš super,že to nikdo necpe.U nás by cpal každý :roll: Jsem na to tak alergická.Pak přijdu k někomu na návštěvu,roční dítko si tam dává chipsy a pak se mě zeptá,proč nedám taky i malému :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
8.1.12 13:17

Ahojky,

mám teda mladší holčičku, ale postoj ke stravování naprosto stejný. Chleba s lučinou měla tolikrát, že by se to dalo na prstech ruky spočítat a nějak se mi do nových věcí taky nechce. Já když si vzpomenu, tak jsem jako 4 letá pila Veseta kolu ve skle, jak se tenkrát dělaly. No vůbec si neumím představit, že bych s klidnou duší tohle malé dala.

Jo a na AE pozor, mě se projevil až v mých 22 letech a co bylo spouštěčem nikdo netuší, ani kožařka… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
8.1.12 13:19
Katka86 píše:
hofka píše:
To máš super,že to nikdo necpe.U nás by cpal každý :roll: Jsem na to tak alergická.Pak přijdu k někomu na návštěvu,roční dítko si tam dává chipsy a pak se mě zeptá,proč nedám taky i malému :roll: :roll:

jo jo t znám, a co jsem si vyslechla proč mu nedám ani na vánoce cukroví. chudáčkovi jak ho ochuzuju o dobré mňamky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
8.1.12 13:20
oblacek píše:
Katka86 píše:
hofka píše:
To máš super,že to nikdo necpe.U nás by cpal každý :roll: Jsem na to tak alergická.Pak přijdu k někomu na návštěvu,roční dítko si tam dává chipsy a pak se mě zeptá,proč nedám taky i malému :roll: :roll:
jo jo t znám, a co jsem si vyslechla proč mu nedám ani na vánoce cukroví. chudáčkovi jak ho ochuzuju o dobré mňamky 8o

Taky znám. Máma si mě dobírá, že jsem tak přísná a malá nebude mít žádné dětství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí