Jídlo a hraní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.8.18 15:00

Jídlo a hraní

Ahoj maminky,
Malý 13m si u jídla musí s něčím hrát, jinak do něho nic nedostanu, i když hlad má… Posadim ho do židličky a pokud si s něčím nehraje, něco neobjevuje, nebo před ním nedělá někdo opicky tak pusinu neotevře… A je úplně jedno, zda mu jídlo chutná, nebo ne. Prostě se asi nudí, po chvilce začne že židličky vylízat…hotovo :zed: :)
Když jime my, sápe se nám do talíře a něčeho (co může) si vždy kousne…ale nahánět ho po bytě s jídlem odmítám :roll:
Trvá to takto cca od 10m.
Nemáte někdo tip, jak na to, nebo ho to prostě přejde?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1185
5.8.18 15:25

@123muminek123 Neboj to přejde jakmile bude větší a bude mít rozum. Syn byl nejedlík, nejdřív jedl a u toho si hrál či máma něco hrála, později u jídla koukal na tablet. Zhruba po druhém roce už si nechal vysvětlit že u tabletu se nejí. Já bych z toho nedělala vědu. Určitě to není ideální, ale já bych asi jinak to období zeleninových kašiček a podobného jídla, které jsem do něho za boha nemohla dostat asi nepřežila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
5.8.18 16:32

@123muminek123 starší taky jedl jen při hraní. Pak jsem si jednoho dne řekla, že už by to stačilo a hračky nedostal. Z jídla si 3× zobnul a odcházel. Tak měl smůlu a dostal až svačinu. Já se s tím ale musela smířit, protože je od narození na 3. percentilu. I dnes (4,5 roku) jí velmi málo. Zdá se, že ho jídlo zbytečně zdržuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
5.8.18 21:44

@123muminek123 Starší dcera měla různá nejedlíková období, zoušela jsem vše možné..jedla s hračkou, někdy s tabletem, někdy jedla za tohodle pejska a za tamtoho, všechno to průběžně přešlo, prostě pak jedla normálně..
Pro mě bylo hlavní, že se najedla.
Mladší dcera měla také období okolo 8-10.měsíce, že jedla jen s hračkou, nebo s křupkou,rohlíkem v ruce a teď v 11,5měsících jí zase normálně bez ničeho.
Nějak bych z toho nedělala tragedii, to se odnaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí