Jídelníček 8měsíčního mimča
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídelníček 8m mimča
Zdravím, vím že na tohle téma už tady diskuze jsou ale chci se zeptat znova.. jaký mate den s dítětem 8mesicu co se tyče jídla?
My máme
5:30-6:30 ( záleží jak se vzbudí ) 120ml mleko
8:30 snídaně - kaše s ovocem, nebo domácí presnidavka
11:30-12:00 oběd masozeleninovy prikrm ( domaci, záleží co uvařím )
14:30 svacina presnidavka nebo ovoce, krupky a tak ????
16:00 dávám jeste mleko 160ml ( ale uz bych chtěla dávat třeba jogurty, dáváte? Popřípadě jaké a s čím ???? )
A v 19:15 poslední mleko 160ml a jdou spat..
Co vše uz vaši prcci papaji??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
místo toho mléka v 16h. můžeš dát i kaši… prodávají od Hami nebo Sumárek. Jen převaříš vodu a do ní dáš tu směs. a hlavně mají různé druhy. u toho jogurtu zkus klidně bílý. u nás malý jedl i ovocný… teda aby byly smetanový a ne žádný light! pribináček… zkus trochu experimentovat.. ne každé dítě má rádo vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No prave tu kaši od jako dávám na snídani ???? A myslím že holky uz jich mají plné zuby ???? Proto chci neco jiného. A také chci vyřadit uz to mleko v 16, tak zkusím nějaký jogurt asi no ????????♀️Jedna ma citlivý žaludek a druha je vybíráva ????????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jogurty klidně už ano, ale jen bílé nebo do něj přidat ovoce. Kupované ovocné ani pribiňáčky a podobný „chuťovky“ jsem do roka nedávala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my taky 8 měsíců. Kolem 7-8 ráno má 210 ml mléka, v průběhu dopoledne křupky, ovoce. V 11:30 masozel.oběd, v 15:00 přesnídávka, v 18:00 kaše od Hami teď máme krupicovou. Jinak dám občas kukuřičnou křupku, papriku, banán.
Má 8,5 kg a 74cm ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak my měli po probuzení mlíko, pak svačinka ovoce s piškotem (někdy k tomu i chlebík s máslem, žervé…) před obědem polévku , v poledne druhé jídlo, odpoledne pribináček, jogurt,+.. ovoce, křupky..nebo rohlík..
podvečer kaše a před spaním mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky pardon za chyby jsem tu nováček a pisu v rychlosti ???? Prave jim moc pribinacky a tak jeste dávat nechci.. spis obyc bílý s ovocem.. a co jiného dáváte na svacu misto presnidavky ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
doktorka mi říkala, že ráno by měli mít spíš to ovoce. Kaše se má dávat až večer. Ona je hutná a dítě má plnější bříško před spaním. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dvojcatka2017 ty jim nedáváš ani kurku? aby se naučili kousat. nebo jim dej jen ten prostředek, nakrájej na malé kostečky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamina2017 píše:
doktorka mi říkala, že ráno by měli mít spíš to ovoce. Kaše se má dávat až večer. Ona je hutná a dítě má plnější bříško před spaním.
No ja popravdě na vecer kaši dávat nechci, chci aby jim zůstalo mliko uz jen na noc
a než oběma dam vecer kaši tak budou rvát hlady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dvojcatka2017 ale já pak malýmu dám ještě flašku mlíka před spaním do postýlky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, z toho co tu ještě nezaznělo - občas na svačinku dávám nastrouhanou okurku + bílý jogurt nebo „sladkou rýži“ - rýže + přesnídávka, malému to moc chutná
Jinak budu taky ráda za další nápady, dost se nám svačinky opakují…
Dneska začínáme 8. měsíc a chci začít dávat chleba s něčím - co jste prosím dávaly tak brzy? Napadá mě klasické máslo (+ okurka/přesnídávka), pomazánkové máslo, domácí lučina… Můžu? Příp. už nějaký sýr? Jaký? Co ještě dáváte takovým prckům na chleba? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamina2017 píše:
@Dvojcatka2017 ale já pak malýmu dám ještě flašku mlíka před spaním do postýlky.
Tak to by mi holky uz nevypily nic kdyby dostaly kaši a jeste mliko
nejsou to moc jedlici..
Ale tu kurku od chleba mozna zkusím, v jídle jim kousky nechávám aby se naučily kousat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit