Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chystám se balit „evakuační zavazadlo“ do porodnice…
prosím poraďte, jaké si tam mám zabalit jídlo?
Chci si tentokrát oddělit tašku k porodu a zvlášť si dát věci na pokoj šestinedělí. (posledně jsme se mezi kontrakcemi přehrabovali celou taškou a byla to otrava).
Co k porodu? (posledně jsem měla hroznový cukr)
a co si zabalit na šestinedělí k jídlu?
(v naší porodce čerstvé housky na snídani a čočka k obědu, hrůza. syn měl prdíky jenom jsem se na čerstvý rohlík podívala)
manžel mi samozřejmě donese, ale aby obíhal obchody a hledal konkrétní věci asi nebude mít čas a není zvyklý s dítětem za zadkem…
U nas rekla sestra rodicce po porodu toto: „Na internetu je to samej seznam plnej blbosti, ale aby tam pripsali cokoladu, to ne“
Takze do jidelniho kufru si pribal cokoladu, fakt se hodi
Jinak jsem si nechala vozit dle momentalni chuti, ale sladke fakt prevladalo.
Tak teda mojí malý nic nevadilo, já měla spousty sušenek a po porodu fakt bodly banány od spolumaminy na pokoji.
@ncc1701 píše:
U nas rekla sestra rodicce po porodu toto: „Na internetu je to samej seznam plnej blbosti, ale aby tam pripsali cokoladu, to ne“Takze do jidelniho kufru si pribal cokoladu, fakt se hodi
Jinak jsem si nechala vozit dle momentalni chuti, ale sladke fakt prevladalo.
Tak někdo čokoládu nechjce, aby se prcek neosypal… ![]()
Já neměla u porodu na jídlo čas ani pomyšlení… Pak mi manžel vozil, o co jsem si řekla, zvládl to i se starším záškodníkem dobře (i když to nebyl takovej luxus jako po prvním porodu…
)
Za mě nějakou dobrou oříškovou čokoládu. U porodu jsem nic nepotřebovala, to jsem měla rychle za sebou, ale pak jsem měla neustále hlad a tělo si žádalo rychlé cukry a něco na pevné nervy ![]()
Pak jsem se mohla utlouct po jogurtech, ale ty ti těžko vydrží v evakuačním zavazadle.
Tak synovi bylo jedno co jím, ale sebou v tašce jsem měla velké balení piškot, čokoládu, džus (to jako první záchrana) a pak jsem si nechala vozit pizzu
a manžel mi nosil chlebíčky, byla jsem v porodnici 7 dní a jídla na mě málo ![]()
já měla největší chuť na kafe z automatu, a to ho nepiju ![]()
pokaždý, než chlap přišel, tak mi jedno donesl.
Jinak jsme měli jídlo výborný, ale nevím, jestli to nebylo tím, že jsem měla nadstandart.
Já jsem nemohla do porodnice bez flašky se sirupem, páč ten jejich čaj se ndonutím vypít víc, jak sklenku natož několik litrů denně, jak furt chodili a pít, musíte pít
takže jsem si do termosky na čaj, kterou mi po porodu přidělili místo čaje dělala vodu se sirupem.
Pak mi manžel nosil jídlo rohlíky a šunku a čokoládu
.
První syn měl šílené prdíky, ještě mám v živé paměti půlku krajíčku vánočky, kterou jsem si dala když mu bylo 5 měsíců!! stálo nás to všecky 2 hodiny řevu a kopání nožičkama… jak to bylo v šestinedělí, rači ani nevzpomínám ![]()
takže si chci přibalit opravdu nějaké bezpečné potraviny.
@axaxa díky za tip na piškoty, to by mohlo prdíkově bezpečné jídlo, doufám. a vydrží.
nevíte co třeba muesli tyčinky??? mám je ráda, je v tom spousta energie, vydrží mi v tašce nachystané… ale nevím jak s těmi prdíky?
@IvčaL tyjo oříškovou čokoládu, to fakt ne… jak psal někdo výše, čokoládu nechci kvůli možné alergii a ještě oříšky, to už je velký risk (jsme bohužel alergici všichni, já, manžel i syn)
jogurtysi nechám vozit, to manžel zvládne
@michaba83
super, díky, přesnídávek mám plný sklep
přibalím si
Mě nutili po porodu sníst něco sladkýho, protože jsem omdlívala. Tak ještě že jsem měla v kabelce fidorku a bebe dobré ráno ![]()
Bylo mi jedno, co jím, mlíko jsem ještě neměla.
Ale ty sušenky bodly i pak. Mezi obědem a večeří byl hlad
Jinak jsem s jídlem byla spokojená. K večeři bylo dost i na druhou večeři.
(první dva dny jsem měla k snídani čerstvé rohlíky, třetí den, když jsem už měla mlíko, veku neurčitého stáří. Nevím, jestli to byl záměr…) ![]()
@budi když jsem se ptala, jestli můžu snídat müsli, kvůli prdům, řekla mi Dr., že úplně v pohodě. Tak snad jo ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.