Jídlo do porodnice? Co přibalit?

4099
2.11.13 15:58

jídlo do porodnice? co přibalit?

Chystám se balit „evakuační zavazadlo“ do porodnice…

prosím poraďte, jaké si tam mám zabalit jídlo?
Chci si tentokrát oddělit tašku k porodu a zvlášť si dát věci na pokoj šestinedělí. (posledně jsme se mezi kontrakcemi přehrabovali celou taškou a byla to otrava).

Co k porodu? (posledně jsem měla hroznový cukr)

a co si zabalit na šestinedělí k jídlu?
(v naší porodce čerstvé housky na snídani a čočka k obědu, hrůza. syn měl prdíky jenom jsem se na čerstvý rohlík podívala)

manžel mi samozřejmě donese, ale aby obíhal obchody a hledal konkrétní věci asi nebude mít čas a není zvyklý s dítětem za zadkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
2.11.13 16:03

U nas rekla sestra rodicce po porodu toto: „Na internetu je to samej seznam plnej blbosti, ale aby tam pripsali cokoladu, to ne“ :) Takze do jidelniho kufru si pribal cokoladu, fakt se hodi :) Jinak jsem si nechala vozit dle momentalni chuti, ale sladke fakt prevladalo.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
2.11.13 16:03

A cerstvy housky jsou dobry, nam davali ty na knedliky :):):)

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
2.11.13 16:04

Tak teda mojí malý nic nevadilo, já měla spousty sušenek a po porodu fakt bodly banány od spolumaminy na pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.11.13 16:05
@ncc1701 píše:
U nas rekla sestra rodicce po porodu toto: „Na internetu je to samej seznam plnej blbosti, ale aby tam pripsali cokoladu, to ne“ :) Takze do jidelniho kufru si pribal cokoladu, fakt se hodi :) Jinak jsem si nechala vozit dle momentalni chuti, ale sladke fakt prevladalo.

Tak někdo čokoládu nechjce, aby se prcek neosypal… :-)

Já neměla u porodu na jídlo čas ani pomyšlení… Pak mi manžel vozil, o co jsem si řekla, zvládl to i se starším záškodníkem dobře (i když to nebyl takovej luxus jako po prvním porodu… :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
2.11.13 16:06

Za mě nějakou dobrou oříškovou čokoládu. U porodu jsem nic nepotřebovala, to jsem měla rychle za sebou, ale pak jsem měla neustále hlad a tělo si žádalo rychlé cukry a něco na pevné nervy ;)

Pak jsem se mohla utlouct po jogurtech, ale ty ti těžko vydrží v evakuačním zavazadle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
2.11.13 16:08

Tak synovi bylo jedno co jím, ale sebou v tašce jsem měla velké balení piškot, čokoládu, džus (to jako první záchrana) a pak jsem si nechala vozit pizzu :mrgreen: a manžel mi nosil chlebíčky, byla jsem v porodnici 7 dní a jídla na mě málo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1649
2.11.13 16:09

Já si nabalila do porodnice přesnídávky a piškoty  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.11.13 16:11

:think: já měla největší chuť na kafe z automatu, a to ho nepiju :D
pokaždý, než chlap přišel, tak mi jedno donesl.
Jinak jsme měli jídlo výborný, ale nevím, jestli to nebylo tím, že jsem měla nadstandart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.11.13 16:11

Já jsem nemohla do porodnice bez flašky se sirupem, páč ten jejich čaj se ndonutím vypít víc, jak sklenku natož několik litrů denně, jak furt chodili a pít, musíte pít :zed: takže jsem si do termosky na čaj, kterou mi po porodu přidělili místo čaje dělala vodu se sirupem.
Pak mi manžel nosil jídlo rohlíky a šunku a čokoládu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
2.11.13 16:14

První syn měl šílené prdíky, ještě mám v živé paměti půlku krajíčku vánočky, kterou jsem si dala když mu bylo 5 měsíců!! stálo nás to všecky 2 hodiny řevu a kopání nožičkama… jak to bylo v šestinedělí, rači ani nevzpomínám :-(

takže si chci přibalit opravdu nějaké bezpečné potraviny.

@axaxa díky za tip na piškoty, to by mohlo prdíkově bezpečné jídlo, doufám. a vydrží.

nevíte co třeba muesli tyčinky??? mám je ráda, je v tom spousta energie, vydrží mi v tašce nachystané… ale nevím jak s těmi prdíky?

@IvčaL tyjo oříškovou čokoládu, to fakt ne… jak psal někdo výše, čokoládu nechci kvůli možné alergii a ještě oříšky, to už je velký risk (jsme bohužel alergici všichni, já, manžel i syn)

jogurtysi nechám vozit, to manžel zvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
2.11.13 16:15

@michaba83
super, díky, přesnídávek mám plný sklep :-) přibalím si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
2.11.13 16:20

Mě nutili po porodu sníst něco sladkýho, protože jsem omdlívala. Tak ještě že jsem měla v kabelce fidorku a bebe dobré ráno :)
Bylo mi jedno, co jím, mlíko jsem ještě neměla.

Ale ty sušenky bodly i pak. Mezi obědem a večeří byl hlad :) Jinak jsem s jídlem byla spokojená. K večeři bylo dost i na druhou večeři.
(první dva dny jsem měla k snídani čerstvé rohlíky, třetí den, když jsem už měla mlíko, veku neurčitého stáří. Nevím, jestli to byl záměr…) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
2.11.13 16:22

@budi když jsem se ptala, jestli můžu snídat müsli, kvůli prdům, řekla mi Dr., že úplně v pohodě. Tak snad jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.11.13 16:31

Margotky a zbytek dovalila rodina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková