Jídlo do porodnice? Co přibalit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
17.11.13 19:39

@Drahomira Svobodova pro kluka jsem neměla s sebou témeř nic, protože skoro vše bylo v porodnici. Brala jsem pro něj vlastně jenom plínky (v porodnici jsem je ale nenačali) a pak až partner dovezl oblečení na cestu domů.
Pro sebe jsem měla košilku (nakonec mi byla pohodlnější erární), podprsenku, vložky, pantofle, kosmetiku, pantofle, papírové utěrky, ručníky, nabíječku na mobil, něco k pití (když se začalo tvořit mlíko, tak jsem byla schopná vypít i 4 litry tekutin) a nějakou sladkost. Ale věděla jsem, že za námi bude partner každý den chodit a v případě potřeby doveze potřebné věci.

• Citovat
  • Upravit
989
17.11.13 19:56
@Lištička81 píše:
Já měla porod vyvolávaný. Byla jsem v Praze v Podolí. 5dní. Měla jsem:
poporodní vložky (2 balíky).. měla jsem si vzít i ty normální, protože silné krvácení jsem měla jen dva dny a pak už to bylo jako menstruace..
poporodní kalhotky - ty síťované, troje stačily
prsní vložky (nebyly potřeba, mléko mě začlo téct proudem až doma)
2 kojící košile
2 kojící podprdy (nebylo nakonec vůbec potřeba, mám jedničky prsa)
zavinovačku
ponožky
ručníky
lehkou deku pro malého, župan
pantofle do sprchy (kdybych věděla že mi po porodu natečou nohy jako slonovi, tak bych si koupila o 2 čísla větší)
hygienické potřeby já: šampon atd, pomáda na rty..
hygienické potřeby Mareček: plíny, rybilka, látkové pleny (všechno ostatní jsme tam měli, jako věci na koupání, líh na pupíček, dostali jsme nějaké balíčky kde byly bepantheny atd)
bepanthen je dobrej na okousaný bradavky, mazala jsem i doma
oblečení na sebe žádné, přivezl mi to až přítel před odjezdem - nachystala jsem to doma, stejně tak jako balík pro malého - ten jsem udělala v několika velikostech, tenkrát byla zima, takže bodíčka, čepičky, rukavičky (ty jsou důležité jinak se mimi poškrábe), a teplý chlupatý overal a do autosedačky měl fusak
odjezd byl hektický a krásný..
co se týká jídla ocenila jsem ovoce a čokolády a sušenky :) sama jsem si pak kupovala v podolské jídelně krabicové mléko - perfektní na rozkojení
jinak k pití jsme měli hnusnej čaj, takže mi pak přítel vozil vody a džus
hodně štěstí :)Příspěvek upraven 17.11.13 v 19:29

Děkuji moc! Tak to mám asi všechno ;-).Jen jídlo ne, to mi pak přítel snad donese :-).Jsem trochu nervózní, tak jsem se chtěla raději zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.11.13 15:47

@Drahomira Svobodova Zjisti si, co poskytují v tvé porodnici a co musíš mít svého. Já měla z oblečení pro sebe jen ponožky a kojo podprsenku. Košile jsem využívala erární. Župan mi muž dovezl, až když jsem byla na šestinedělí. Pro mimino jsem k porodu neměla nic (vlastně jo, bepanthen a teploměr), muž pak dovezl plenky. Všechno ostatní jsem pro něj v porodnici dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
18.11.13 16:47

@Drahomira Svobodova

ja mam termin 2.12. :-)

teda ale deku a zavinovacku, to urcite nepotrebujes…
a obleceni na mimco neberu, byla jsem rada za erar, kdykoliv jsem si mohla dojit pro ciste. totez ja, nechtela bych nest domu tolik pradla, kolik jsem tam pouzila!
super je si vzit po kazde sprse novou kosili, sprchovala jsem se i trikrat denne.
obleceni pro mimco mam nachystane v autosedacce, az na cestu domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
18.11.13 16:55
@budi píše:
@Drahomira Svobodova

ja mam termin 2.12. :-)

teda ale deku a zavinovacku, to urcite nepotrebujes…
a obleceni na mimco neberu, byla jsem rada za erar, kdykoliv jsem si mohla dojit pro ciste. totez ja, nechtela bych nest domu tolik pradla, kolik jsem tam pouzila!
super je si vzit po kazde sprse novou kosili, sprchovala jsem se i trikrat denne.
obleceni pro mimco mam nachystane v autosedacce, az na cestu domu.

Já mám sbaleno vše, od zavinovačky, po kosmetiku, prádlo…vše i na odchod domů..jen se bojím, abych tam nevypadala jak blázen :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.11.13 16:58
@Drahomira Svobodova píše:
Já mám sbaleno vše, od zavinovačky, po kosmetiku, prádlo…vše i na odchod domů..jen se bojím, abych tam nevypadala jak blázen :-)

Věci na odchod domů pro tebe a mimino jsou fakt zbytečné. Stačí, když přiveze taťka v den propuštění. Přeci jen, v nemocnicích skladovací prostory jsou omezené a maminky s loďáky tam extra rádi nevidí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková