Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja teda nevim, proc by si si po porodu nemohla dat coklitku..mimco, ak sa prisaje a ak vypije tak da max 10ml..nemyslim si, ze by cokolada u a po porodu mali vplyv na alergiu mimca..k tym cerstvym rohlikom mi laktacka povedala, ze vadia cerstve vytazene z trouby, krupave..ha teda jedla a v poho, ake ked son si dala z pekarne este teole tsk boli prdy.. ![]()
Inak k dotazu-musli tycky, ovocne tycky, tuc, piskoty, zbytok nosil manzel denne..
Galia meloun
Jedla jsem v těhotenství jeden skoro každý den a i do porodky jsem je nechala vozit
Jinak jsem měla hroznový cukr a byla jsem za něj ráda, protože mi bylo zle i z malého loku vody. ![]()
Já sem jela hlavně na banánech a čokoládě. Moc to nestuduj a vem si co máš ráda
Jak to budeš moc studovat skončíš u starých rohlíků a vody a to taky není OK ![]()
Pokud uvidíš, že to mimču dělá zle, tak to hold už nebudeš jíst. Pokud bude mimi ok, tak bych se neomezovala ![]()
Ja teda budu asi jinej kalibr, ale me kamaradka do porodky donesla brambor. salat a rizky, plus pivo
Ja teda nekojila, ale jinak jsem mela orisky, cokoladu, neco na mlsani proste. ![]()
Twix, každý den dvě tři, pak nějaká ta Mila, Horalky, kafe z automatu, šunka, ovocný dezert se šlehačkou, nanuky… ![]()
@blorchi
To sme na toom podobně. Malé nevadilo nic, takže sem se cpala jak prase
Na jaře čekám kluka, tak sem zvědavá co na to řekne on ![]()
@MaDoRaBe styď se!
Já sem pila kafe a v poho. I dětská dr mi ho odsouhlasila. Prý se nemám šidit ![]()
@suik píše:
Ja mela jesenku, primo k porodu a fakt bodla. Nejaky hroznovy cukr, ale na nej pak nedoslo. energeticka bomba je i chalva, tu jsem taky mela. Ja jsem coca colova, tak jsem mela i tu.na pokoji jsem mela nejaky dzus, cokosku, skratka neco na mlsani. Ja teda jedla vse, na boleni briska kvulis strave tolik neverim, spis miminka breci proto, ze jsou daleko od mamy.
s tim jsem se uz setkala, ze matky co to nezazily, proste neveri ![]()
zavidim ti
Já ležela na pokoji s maminkou, která dělala tragédii z hrášku v polívce. A mně manžel přinesl svíčkovou s houskovými knedlíky.
Já bych si přibalila podle chuti, co mám ráda.
Ahoj holky
.Prosím Vás, chtěla jsem se zeptat, mám trochu podobný problém…Tašku do porodnice už mám zabalenou, jelikož termín mám začátkem prosince.Ale přijde mi, jako kdybych jela na Severní pól
. Mám s sebou:Zavinovačku, deku, ručníky, župan, kosmetiku pro mě i malou, vložky, plenky, bačkory, ponožky, podprsenku těh.+vložky do ní, oblečení pro malou…a přítel se mi směje, že se do porodnice stěhuju
.Rodím poprvé, tak se chci zeptat, jestli jsem normální, jestli toho nemám opravdu moc..Poradíte mi, prosím?
Já měla porod vyvolávaný. Byla jsem v Praze v Podolí. 5dní. Měla jsem:
poporodní vložky (2 balíky).. měla jsem si vzít i ty normální, protože silné krvácení jsem měla jen dva dny a pak už to bylo jako menstruace..
poporodní kalhotky - ty síťované, troje stačily
prsní vložky (nebyly potřeba, mléko mě začlo téct proudem až doma)
2 kojící košile
2 kojící podprdy (nebylo nakonec vůbec potřeba, mám jedničky prsa)
zavinovačku
ponožky
ručníky
lehkou deku pro malého, župan
pantofle do sprchy (kdybych věděla že mi po porodu natečou nohy jako slonovi, tak bych si koupila o 2 čísla větší)
hygienické potřeby já: šampon atd, pomáda na rty..
hygienické potřeby Mareček: plíny, rybilka, látkové pleny (všechno ostatní jsme tam měli, jako věci na koupání, líh na pupíček, dostali jsme nějaké balíčky kde byly bepantheny atd)
bepanthen je dobrej na okousaný bradavky, mazala jsem i doma
oblečení na sebe žádné, přivezl mi to až přítel před odjezdem - nachystala jsem to doma, stejně tak jako balík pro malého - ten jsem udělala v několika velikostech, tenkrát byla zima, takže bodíčka, čepičky, rukavičky (ty jsou důležité jinak se mimi poškrábe), a teplý chlupatý overal a do autosedačky měl fusak
odjezd byl hektický a krásný..
co se týká jídla ocenila jsem ovoce a čokolády a sušenky
sama jsem si pak kupovala v podolské jídelně krabicové mléko - perfektní na rozkojení
jinak k pití jsme měli hnusnej čaj, takže mi pak přítel vozil vody a džus
hodně štěstí ![]()
Příspěvek upraven 17.11.13 v 19:29
@Drahomira Svobodova píše:
Ahoj holky.Prosím Vás, chtěla jsem se zeptat, mám trochu podobný problém…Tašku do porodnice už mám zabalenou, jelikož termín mám začátkem prosince.Ale přijde mi, jako kdybych jela na Severní pól
. Mám s sebou:Zavinovačku, deku, ručníky, župan, kosmetiku pro mě i malou, vložky, plenky, bačkory, ponožky, podprsenku těh.+vložky do ní, oblečení pro malou…a přítel se mi směje, že se do porodnice stěhuju
.Rodím poprvé, tak se chci zeptat, jestli jsem normální, jestli toho nemám opravdu moc..Poradíte mi, prosím?
No tak zavinovačku a deku jsem nebrala. Věci na sebe taktéž ne.Byla jsem na vyvolávaném, takže oblečení nebylo špinavé(moje).Malému jen plenky a dudlík. Všechno ostatní tam bylo.Pro sebe vložky, kalhotky, ručníky, noční košile (oboje mi pak ještě vozil manžel, chtěla jsem na každý den čisté
),papírové utěrky-lepší než toaleťák, bačkory, ponožky. Župan jsem nevyužila, bylo tam přetopeno. Kojící podprsenku jsem měla jednu a střídala jsem s normálním. Vložky do podprsenky jsem měla taky, ale nebyly nakonec třeba ![]()
Jo a ještě kosmetiku pro mně a žabky do sprchy
Oblečení a autosedačku pro syna dovezl až při odjezdu manžel. Pití a jídlo mě taky zásobovala rodina.
Zavinovačku jsem upotřebila hodně, různě jsem s ní podkládala malého při kojení, měla jsem zavinovačku - růžek, je taková tvrdší a pevnější, takže pěkně drží tvar..
jinak jsem ale malýho balila do porodnický zavinovačky, takový tý cípatý se šňůrkama do který se vkládaj látkové pleny..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.