Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
mám takový malý problém ![]()
Zítra nám odvezou spotřebiče v kuchyni a nové dovezou až příští tyden ve středu. Potřebovala bych poradit co rychlého uvařit do zásoby pro mne a 15m dcerku. Nebo něco co by se dalo připravit v mikrovlnce? (ta nám zůstane
)
Při nejhorším dceři koupím nějaké skleničky, ale do toho se mi moc nechce
Je to hodně na rychlo, manžel mi tu úžasnou zprávu zdělil dnes, takže doma nemám ani pořádné zásoby. Dneska vařím vločkovou polévku a rajskou, kterou budeme mít i zitra. Ale co dál? ![]()
Moc děkuji za všechny rady ![]()
No jo, ale to když uvařím dneska, tak za dva dny už dobré nebude. ![]()
Já takhle vubec neumím vařit
Vydrží vubec něco tak dlouho?
V takovém teple bez lednice nevydrzí, ale mohla by sis doma zavařit vlasní skleničky…
My bydlíme v povodňové oblasti a když se hodně zvedne voda, vypnou pro jistotu v celé obci proud, máma vždycky vše z mrazáku zavaří, aby se to neskazilo, jdou takhle udělat třeba různé směsy maso-zelenina a pak by to šlo ohřát v mikrovlnce.
@danyk To mě taky napadlo, ale v životě jsem to nezkoušela. Je to vubec dobré?
Ne my lednici budeme mít. Jediné co ne, tak troubu a varnou desku. A od neděla asi ani pracovní desku ![]()
A lednice vám zůstane? Jestli ne, tak stejně nic do zásoby nenavaříš.
Jinak vařit se dá určitě i v mikrovlnce, někdo tam vaří i rýži atd. Ale já bych pro dítě nakoupila sklenky či takové ty vaničky a bylo by, než objevovat kouzla mikrovlnného vaření ![]()
@veverik já tam vařím brambory, ale mám nějakej speciální hrnec od tchýně a tam ani nepotřebuju vodu.
A nemůžeš si od nějaké dobré duše půjčit dvouplotýnku? Třeba někdo, kdo cestuje a kempuje?
@Gladys
Asi to tak udělám, nakoupím ji ty talířky od hippu, ty ji jakž takž jedou a sobě si namažu chleba ![]()
lednice nám zustane, naštěstí ![]()
Stejně takhle na rychlo toho asi moc nenavařím a mám strach, že to prostě ten tyden v lednici nevydrží. Ani polívka po třech dnech už není ono
@danyk ne ne, bohužel žádnou takovou možnost nemám ![]()
No stejně asi nic nevymyslím
@veverik týden bych jídlo v samotné lednici určitě neskladovala, leda tak zamrazit.
Co mě tak narychlo napadá, tak bez vaření jde udělat kuskus, jen ho zalejš horkou vodou a necháš bobtnat, pak taky pohanka lámanka.
Zelenina by šla asi udělt v mikrovlnce v páře, ale to bys asi musela koupit nějaký spešl kus nádobí do mikrovlnky, tak to asi moc nestojí za to.
Pro dospělé bych nakoupila nějaké hotovky na ohřátí nebo objednala pizzu, nebo studená jídla typu pomazánka a k tomu třeba salát
@Gladys aha vidíš to mě ani nenapadlo. Kuskus a k němu koupim třeba sterilizovanou zeleninu. Děkuji za tip ![]()
Na tu chvíli do mikrovlnky nic kupovat nebudu, pak už bych to stejně nevyužila a ležel by mi tu další krám.
Ty hotovky myslíš, to co prodávají třeba v lídlu? Např kuře na paprice atd? Už jsem to viděla, ale myslela jsem, že to bude nějaký blaf. Měla jsi to?
My když jsme se stěhovali, tak jsme taky žili dokonce asi měsíc bez spotřebičů. Jedli jsme buď ty hotovky co se dají koupit a jen ohřát v mikrovlnce, tousty nebo prostě jen chleba, rohlíky. Týden se to vydržet dá. Jednou si třeba zajít někam na meníčko, zahrádky otevřené, takže i s malým prckem se to dá. Ty dneska navaříš, můžeš to jíst 2 dny a pak bych to řešila takhle. A dítěti prostě ty skleničky ![]()