Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky. Chtela bych si poridit novy teplomer. Mam 13mesicni dceru a rozciluje me mereni tepolty pod pazi a taky v zadecku. V noci kdyz ji chci zmerit, zda se mi to prilis zdlouhave. Nemate prosim zkusenosti z jinym teplomerem? infracerveny.. usni.. celni..
Dekuji za prizpevky
Rupi,
my máme ušní teploměr Braun a jen lituju, že jsem ho nekoupila dřív. Teplotu mám změřenou za tři vteřiny a nemusím kluky otravovat s čekáním. Teď jsme zrovna u známých, Mates se přehřál na sluníčku a jelikož tu mají jen ten obyč digitální do podpaží, tak jsme měřili s ním a než to zapípalo, tak jsem málem vyrostla ![]()
V noci jsem tu dokonce usla, protože to trvalo skoro tři minuty, než to vylezlo na správnou teplotu. Mates ječel, že už to nechce držet… no děs. S ušním mi vždycky bez problému nastaví ouško, protože ví, že je to změřené hned.
Máme konkrétně tento a jsem moc spokojená. Měří podle mě spolehlivě (i když teda o půl stupně výš jako v zadečku)
http://www.lekarna.cz/…-4020-braun/
Nepřihlášená Medúza
Máme úplně stejný teploměr jako Medúza už 3,5 roku a 100% spokojenost
Měření je rychlovka, tak to dětičky vydrží. Vždycky mi nastavují obě uši ![]()
Omlouvám se zakladatelce, ale vmísím se. ![]()
Mám doma rychloběžku, digitální,klasický rtuťový a ušní. POKAŽDÉ naměřím jinou teplotu
Zkoušeli jsme to několikrát a výsledek vždy stejný ( teda vlastně uplně jiný
) např.rychloběžka 37,4 klasický 37,1 digi 36,9 ušní 37,6. Teď tady ty čísla házim jen tak od boku, ale fakt je mezi jednotlivými teploměry odchylka i víc jak 0,5 stupňe. Dítě jsme zatim ještě měřit nemuseli, ale jak mám sakra vědět, který teploměr měří správně ![]()
Ahoj, my máme čelní teploměr Sencor, přiložíš k čelíčku a za 5 sec změřeno. Koupila jsem ho po nemoci malé, měla šílené teploty a u měření v zadečku bylo kraválu. Obtěžovalo to nejen ji, ale i mě. teď je o OK.
Jasně, teploty jsou vždy jiné (každý teploměr). Pokud je teplota do 38, tak to nijak neřeším - jen kontroluju. Pokud je vyšší, značí to problém. Vše je popsané v návodu - jakou teplotu to normálně naměří apod.
Já jsem s tím čelním MAX spokojená a Terka z něj má radost, měření se teď směje a chce si nechat měřít teplotu pořád ![]()
Každý teploměr musíš vyzkoušet nejprve na zdravém, osahat si, co je normální teplota, naučit se s ním měřit… Já na tom našem ušním odečítám sedm desetin…
Jinak ušní jednoznačně doporučuju - změříš teplotu i spícímu dítěti - pohoda…
L.