pavlíkovy třmeny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
3.7.08 21:46

pavlíkovy třmeny

ahojky, máte někdo zkušenosti s řemínkama ( Pavlíkovy třmeny )? Barušce je 5. měsíců a stále je má. V 16. týdnech jsme byli na Uz a nález byl I.A a jadýrka vyvinutá, což by mělo být úpně v pořádku. Před 14. dny jsme byli na kontrole a dovolili je sundávat 3krát denně na hodinu. A tento týden na další kontrole nám řekli sudnávat na 5. hodin. A kontrola až za 3. týdny (a to jí je ještě nesundají, ptala jsem se). Je to standartní postup? Mám pocit, že jí je nechávají zbytečně dlouho.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.7.08 07:33

Já myslím, že to není zbytečně dlouho. Raději Pavlíkovy třmeny než sádrový krunýř (ten měla naše malá - až po bříško, to se nemohla vůbec hýbat). A jestli jí můžeš odpoutat na nějakou tu hodinu a zvyšují to, tak se jí to lepší. Dle mého názoru a zkušenosti lepší vydržet toto než sádru a pak operaci a následná léčba a jizvy atd. Naše malá se mohla překulit na bříško až v 9,5 měsících! Takže máte čas. Myslím, že trénovat překulování může a za pár týdnů jí to sundají.

Prvosenka, Kačenka 1a1/4 roku

• Citovat
  • Upravit
891
4.7.08 09:54

Ahoj, naše malá měla teda jen dečku, takže to asi neměla tak zlý, ale postup byl tenhle: V porodnici OK, v 6 týdnech špatný nález a dečka. Ve třech měsících kontrola, teda spíš nekotrola - doktor se zeptal Má dečku? Jo. No tak přijďte za tři měsíce. Ultrazvuk dělal jen na jedné nožce a trval asi 5 sekund, takže ho podle mě ani nedělal. Sestře nadiktoval nějaká ta písmena a čísla. Kdyby byly pravdivá, znamenalo by to, že horší nožka se jí zlepšila a ta, co byla v pořádku, se zhoršila. Dečku jsem dávala fakt poctivě, takže mně to přišlo nepravděpodobný. Nakonec jsem se rozhodla jít ve 4 měsících a týdnu k jinému ortopedovi, ten viděl 1A na obou nohách a prohlásil, že by už dečku vůbec nedával. Pro jistotu nás doporučil ještě k dalšímu ortopedovi, ten taky viděl 1A na obou nohách, na ty papíry od úplně prvního ortopeda koukal dost divně, a „pro jistotu“ nám řekl, ať dáváme na noc široké balení, jinak nic. Takže si myslím, že se tvůj ortoped spíš kryje, říká si, že když to nechá delší dobu, nic se nestane. Na druhou stranu se ale díko musí vyvíjet i jinak, ne? Naše malá kvůji tomu, jak byla sešněrovaná, začala dělat takový nepřirozený, náhradní pohyby, až jsme skončily na rehabilitaci. To mě vlastně přimělo jít k jinému ortopedovi, nechtěla jsem tak dlouho - 3 měsíce - čekat na další kontrolu. No v tém případě bych asi zkusila, co na to jiný ortoped a pak se rozhodla, sama od sebe bych si to na triko nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.7.08 10:37

diky za rady, hodně přemýšlím o tom, že zajdu k jinému ortopedovi. Protože co jsem četla na netu zkušenosti jiných maminek, žádná tam nepsala, že by museli takto pozvolna třmeny vysazovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.7.08 10:37

diky za rady, hodně přemýšlím o tom, že zajdu k jinému ortopedovi. Protože co jsem četla na netu zkušenosti jiných maminek, žádná tam nepsala, že by museli takto pozvolna třmeny vysazovat.

• Citovat
  • Upravit
106
4.7.08 13:28

Ahoj,
mladší měla třmeny myslím od 4. týdne. Dávala jsem jí je poctivě, sundávali jsme je pouze na koupání. Měla je celkem 3 měsíce a zrušit jsme je měli během 14 dnů. Postupně prodlužovat bodu bez nich.
Pokud bych si nebyla jistá, zašla bych k jinému ortopedovi, ale ´myslím si, že raději o měsíc dýl než potom nějaké problémy. Hlavně ať jste v pořádku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.7.08 20:52

no, jak jsem psala, od 3,5 měsíce to máme dobré (I.A a jadýrka vyvinutá). Barče je 5. měsíců, třmeny má už od porodnice. Doktorka v porodnici tenkrát říkala, že je bude mít asi 3. měsíce. Pak jsme začli chodit k jinému ortopedovi v místě bydliště. Na kontrolu jdeme za 3. týdny a ještě jí je nesundá, ptala jsem se. Tak počítám, že jí je ještě tak 2. měsíce nechá. Baruška je docela cvalík, má 7,5 kg., řemínky se jí zařezávají do nožiček a taky ta vedra. Jsem z toho dost neštěstná. Jinak všem moc děkuji!!!!

• Citovat
  • Upravit
1
4.4.14 13:00

MY JSME DOSTALY TET TRMENY MALA MA 3 MESICE A PORAD PLACE ASPINKA JEN PO 15 MIN. JSME VYRIZENI MAME JE OD TETO STREDY A VUBEC NEVYM JAK JI MAM UTISIT
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
5.4.14 08:13

Ahoj, psala jsem tu tenkrát deníček. Mám tedy uzamklý profil, ale můžu tě přidat do přátel, abys ho snáze našla.
Dcerka je měla od dvou měsíců, tenkrát říkali, že nás čeká operace. Nosili jsme je neustále, směli sundávat jen na koupání. Pak se to začalo postupně zlepšovat. Už se v nich naučila sedět a plazit. Asi v sedmi měsících jsme je mohli vysadit na spaní a od osmého nám je sundali. Doktor nás dodnes uvádí jako příklad, že když se vydrží, tak to jde. Dcerka v roce už chodila. Má krásné rovné nožičky a doktoři když vidí její ult snímky, tak nevěří :)
Ze začátku to bylo těžké, spala s námi v posteli, protože tím, že se nemohla moc hýbat, tak se i častěji budila. Hodně pomohlo cvičení a taky plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí