Jít č nejít na částečný?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.11.11 08:54

Jít č nejít na částečný?

Ahooj,
potřebuji pomoct se rozhodnout, stále tápu, tak jsem si řekla, že založím diskusi a vy mi pomůžete svými nzory k tomu, abych se konečně rozhodla.
Dostala jsem z práce nabídku na částečný úvazek (učím). Měla bych nastoupit příští šk. rok, nejmladšímu bude v té době 17 měs. Nejprve se hovořilo o dvou dnech v týdnu, což je nemyslitelné, protože prakticky nemám žádné hlídání, pak mi šéfka řekla, že by jí pomohlo i 8 hodin. Přemýšlela jsem, jestli by to šlo, že bych učila každé ráno 2 hod, jenže bych musela brzo vstávat, první hodina je od 7 a nevím, jak v té době budou děti spát a jestli nebudu grogy z nočního vstávání. Taky by byl problém v tom, že by ráno musel být manžel doma do doby, než dorazím, takže by se pak z práce vracel ještě později než normálně, zhruba v 19hod. Manželova máma bydlí 40 min jízdy autem, takže pokud bych se domluvila na učení jeden celý den, tak by musela vlakem a metrem cca hodinu, možná by i pohlídala (zatím u nás byla 3×) ale má zvířata od kterých na dlouho neodchází, takže bych řekla, že i ten jeden den by byl hodně, vstávala by v 6 a vracela se v 5. Nemluvě o tom, že bych jí musela být zavázána. Já bych do práce chtěla, byla by to příjemná změna, doma jsem druhý školní rok, asi bych domu natahala nemoce od žáků, ale byla bych zase pracující :). Hlídání chůvou nepřichází v úvahu, jelikož si vydělám 107kč za vyučovací hodinu což hlídání nepokryje. Stále váhám, říkám si, jestli by to, že bych šla pracovat 2 roky před návratem do práce nepomohlo k tomu, že by pro mě pak místo bylo, že bych se měla vůbec kam vracet. Prostě nevím, emotivně bych chtěla, racionálně to už tak vesele nevidím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2183
22.11.11 09:05

jedine co bych dopredu resila je hlidani mam nebo nemam. pokud bych mela tak do prace jdu urcite pro dobry pocit a nezblaznit se jen doma a pak navrat je mnohem jednodussi.
urcite byvh ale dopredu neresila jestli budu vyspala co kdyz budou deti v noci brecet a jsk budou spinkat to proste neovlivnis tak to neres . a hlidaci centra jsou i levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
22.11.11 09:11

Vyresila bych hlidani, zeptala bych se manzela prip. jeho maminky, jestli by do toho sli.. a podle toho bych se rozhodla.

• Citovat
  • Upravit
1228
22.11.11 09:12

No já se vrátila taky na pár hodin do práce (učím :lol: )
Chodím na dvě odpoledne v týdnu a hlídají babičky. dopředu jsem to s nima projednala. V případě nouze hlídá prababička a nebo táta.
Je to příjemná změna a přijdeš na jiné myšlenky a hlavně jsem začala zas myslet :-P
Pokud manžel souhlasí, tak bych šla :nevim: :kytka: :mavam:

Měla jsem stejné pocity, moc jsem chtěla kvůli místu, mozku… další stránky byla opustit tehdy 18 měsíční dítě a vozit ho na hlídání 30 km daleko (vlakem, busem… - nemám auto)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
22.11.11 09:15

Šla bych. Dvě hodiny ráno lze vyřešit nějakým hlídacím centrem a v sedmnácti měsících už není dítě žádný miminko, který bych se bála odložit. :-) Uvažovala bych i o těch dvou dnech, víc si vyděláš a budeš si moct dovolit hlídačku.

Hodně štěstí v rozhodování, neváhala bych, takový šance se neodmítají. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
22.11.11 09:42

Ahoj,
tak jak píší holky, domluv se s tchýní a manželem, jestli by byli ochotni hlídat a jak dlouho, podle toho se rozmysli. Kdybych měla hlídání, do práce jdu hned. Děti bys třeba mohla k tchýni vozit ty nebo manžel ne? Ona by k vám nemusela jezdit. A že se manžel ´2× do týdne vrátí domů v 19hod bych taky neviděla tak tragicky. Mě se manžel domů vrací denně mezi 21-22hod, takže ta sedmá je pro mě něco jako zbožné přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.11.11 09:44

Podle toho co píšeš, tak to nemá cenu.
Nešla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
22.11.11 09:55

Která mamka mážnost jít pracovat na pár hodin? Pokud máš hlídání tak bych do toho šla.
Já se teď před týdnem vrátila do práce také, mám 13 hodin, učím (vZUŠ) jen odpoledne (ale jiná možnost nebyla, musela jsem se vrátit). Jiné hlídání než manžu nemám, rodina 200km. My se střídáme, já mám 13h, manža má 15h, když on učí, já jsem s dětma doma, když učím já-on je s dětmi doma. Je to náročné, ale jde to. Stejně jsme to dělali i s malou. Už si to neumím ani představit jinak. Zjistila jsem že nejsem typ, kterej by mohl být celý 3 roky (nebo i dýl) doma. A ten pocit, že jsme schopní zajistit rodinu, tak stojí za to. To se nebavím o tom že člověk profesionálně nevypadne, a práce ho baví. Pro děti má tento systém také spoustu výhod. Nikdy jsme neřešili u první, nějakou nezdravou závislost na mamince, do dneška nás má oba ve stejný rodině. Většinou to bývá že otec pracuje od nevidím do nevidím… matka se doma občas může zbláznit… a dítě tatínka vidí akorát u spinkání (občas ani to ne) :cry:
Přeji dobré rozhodnutí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
22.11.11 10:15

Já bych pohledala nějaké hlídání - ne chůvu ale nějakou miniškolku nebo něco podobného. Myslela jsem si že u nás nic takového není ale stačilo zapátrat. Já bych se třeba domluvila na dvě dopoledne v týdnu 2× 4 hodiny nebo tak něco. Celý den mmi pro prcka přijde dlouhý. No a ty miniškolky většinou nejsou ani tak drahé. Ale to záleží o nabídce. Nebo co se zkusit domluvit s nějakou kamarádkou, která má stejně staré dítko, že bys jí za to něco dala, ale tak aby ti něco i zbylo z výdělku. :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.11 10:20
IlkaV píše:
Která mamka mážnost jít pracovat na pár hodin? Pokud máš hlídání tak bych do toho šla.
Já se teď před týdnem vrátila do práce také, mám 13 hodin, učím (vZUŠ) jen odpoledne (ale jiná možnost nebyla, musela jsem se vrátit). Jiné hlídání než manžu nemám, rodina 200km. My se střídáme, já mám 13h, manža má 15h, když on učí, já jsem s dětma doma, když učím já-on je s dětmi doma. Je to náročné, ale jde to. Stejně jsme to dělali i s malou. Už si to neumím ani představit jinak. Zjistila jsem že nejsem typ, kterej by mohl být celý 3 roky (nebo i dýl) doma. A ten pocit, že jsme schopní zajistit rodinu, tak stojí za to. To se nebavím o tom že člověk profesionálně nevypadne, a práce ho baví. Pro děti má tento systém také spoustu výhod. Nikdy jsme neřešili u první, nějakou nezdravou závislost na mamince, do dneška nás má oba ve stejný rodině. Většinou to bývá že otec pracuje od nevidím do nevidím… matka se doma občas může zbláznit… a dítě tatínka vidí akorát u spinkání (občas ani to ne) :cry:
Přeji dobré rozhodnutí :palec:

proto jsem psala, moje jediné hlídání je manžel, tchyne je po operaci kolene, vlakem jsem koukala, ze to trva 1,5hod, takze mi pripada nemozne ji vlacet sem a tam. ja ridicak nemam, takze tam vozit deti nemuzu a manzel by to casove nezvladnul

• Citovat
  • Upravit
9649
22.11.11 10:23

Ja bych sla, i kdybych mela dat za hlidani treba 80 Kc na hodinu - a fakt jde sehnat i levneji.
Co jsem pochopila mas na vyber, takze finance v tomto pripade nejsou prioritou.
Pro me by bylo prioritou, ze jsem v kontaktu s lidmi, ze mohuprepnout mozek a urcite je pravda, ze za ty dva roky by se ti nastupovalo do zamestnani mnohem lepe, protoze by jsi s nimi byla neustale v kontaktu, byl by na tebe spoleh a to je dobra vizitka… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
22.11.11 10:25
Anonymní píše:
IlkaV píše:
proto jsem psala, moje jediné hlídání je manžel, tchyne je po operaci kolene, vlakem jsem koukala, ze to trva 1,5hod, takze mi pripada nemozne ji vlacet sem a tam. ja ridicak nemam, takze tam vozit deti nemuzu a manzel by to casove nezvladnul

A co treba jina mamka na rodicovske dovolene se stejne (podobne) starym ditkem? Bude urcite mnohem levnejsi nez 100 Kc na hod :-)
Muzu se zeptat odkud jsi???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.11 10:59
Barca12345 píše:
Anonymní píše:
IlkaV píše:
A co treba jina mamka na rodicovske dovolene se stejne (podobne) starym ditkem? Bude urcite mnohem levnejsi nez 100 Kc na hod :-)
Muzu se zeptat odkud jsi???

Praha, jedno hlidani jsem uz mela, ale nedopadlo to, jelikoz pani to nezvladala (moc deti). do miniskolky je davat nechci, na to jsou fakt mali. řeším, jak to vyzkoumat s tchyní a mnaželem, ale asi toho moc nevyzkoumám. Kdyby to byly 4 max 6 hod tak by to problém nebyl, ale 8 už je moc. Tchyně tak dlouho nepohlídá, manzel musi do prace. Asi se nabidnu v mensi hodinove dotaci :)

• Citovat
  • Upravit
2183
22.11.11 11:12

a do kdy se musis rozhodnout nastopit mas az pristi zari to je casu a v praze mas moznosti. ted bych ti klidne hlidani nabidla ale co bude v zari fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.11 11:40
marieondatra píše:
a do kdy se musis rozhodnout nastopit mas az pristi zari to je casu a v praze mas moznosti. ted bych ti klidne hlidani nabidla ale co bude v zari fakt nevim.

atim mi nerekli, do kdy se mam rozhodnout, ale vetsinou se nahradnici hledaji od unora

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat