Jít ke zpovědi?

Anonymní
19.1.26 16:04

Jít ke zpovědi

Ahojky..otázka pro věřící: byly jste některá u zpovedi? já do kostela nechodila ani nepamatuji, jako malá s rodiči. Pak také samozřejmě několikrát jsem šla se podívat, ale to je taky mnoho let zpět.
No a nežila jsem správně, bylo to něco hrozného :,( (žádný zločin, nic takhle trestneho ani hrozného).
To mě odrazuje od toho jít někdy do kostela a najít si přátelé. Popravdě kdybych nadále tam raději chodila, nežila bych takhle. Nikomu nebudu vnucovat víru a neříkám, že budu nějaký fanatik, jen se chci vyzpovídat, opravdu je toho dost, lituji a trápí mě to.
Ale už nevím, jak začít. Bude mše, a po mši jít za knězem? Je vážně zvyklý na takhle zkažené lidi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35431
19.1.26 16:07
@Anonymní píše: Více

Jasně že je zvyklý, nebo myslíš že ke zpovědi si lidi choděj povídat o počasí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27879
19.1.26 16:19

Tak já nevím za poslední tři dny mám pocit že to už je minimálně desátá diskuze co už tu někdy byla i se skoro stejným dotazem :think: to to někdo recykluje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
19.1.26 16:20

Rozumím ti. Chodili jsme do kostela a ke zpovědi jako děti. Poté se u nás v rodině trošku změnily „priority“ a rodiče na nás neměli čas dohlížet.. teď se postupně s manželem vracíme do starých kolejí, ale jde to těžce 😁 nějak nevím, co u zpovědi říct, až tam někdy půjdu. Mám v hlavě nastaveno, že jsem nic závažného neprovedla. Nic, co bych si pamatovala a co bych sdílela.. :lol: jinak co jsem vyzvěděla, tak zpověď bývá určité dny, ne po mši.. aspoň myslím 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10325
19.1.26 16:22

Ahoj, pokud je to rozumný duchovní, tak hledá pochopení a odpuštění za vše. Nejlepší bude, když příslušného kněze vyhledáš a promluvíš si. ním ještě před zpovědí. Z toho uvidíš, zda je ti ten člověk pro takovou věc příjemný nebo ne.
Pokud máš v sobě nějakou zábranu, tak se klidně vyzpovídej stromu, skále, čemukoliv. A klidně jen v duchu. I oni jsou stvořeny z vůle pána, který je všudepřítomný. Cokoliv ti uleví je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.26 16:43

Jo, psala jsem tu nedávné něco, to je pravda.
Ano, asi bude fakt nejlepší najít kontakt na kněze a domluvit se předem na zpověď, že hledám cestu zpátky k víře

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.26 17:23

Ne, deset diskuzi jsem nepsala, něco podobného jo, ale ne deset tak nevím

• Citovat
  • Upravit
11826
19.1.26 20:07

Exorcistu doporučuji ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
19.1.26 20:51

Taky doporučuji domluvit se přímo s knězem a nejlépe i požádat o krátký „kurz“, abys věděla, jak se připravit, co je nutné apod. A neboj se, velmi pravděpodobně už slyšel ve zpovědnici úplně všechno, z čeho se budeš zpovídat Ty, sám taky chodí je zpovědi a ví, jak je člověk křehký. Toto je naopak pro kněze obrovská radost, když někdo, kdo byl roky „mimo“, má chuť se vrátit, zapracovat na sobě a nikdo nečeká, že hned bude vše perfekt. Já mám taky radost, když si čtu, co píšeš :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5318
20.1.26 00:33

Kdyz nakouknes nekde v kostele do erarniho kancionalu, je tam i navod na zpoved. A jinak casy zpovedi byvaji vypsane na nastence - nefunguje to tak, ze po msi prijdes a knez vseho necha a pobezi s tebou do zpovednice. Nebo ho kontaktuj predem a domluv se s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.26 08:21

Kontaktuji ho předem to je dobrý nápad

• Citovat
  • Upravit
2328
20.1.26 13:48

Kněz na to zvyklý určitě je a pro Vás je to z hlediska psychiky přínosné, když se někomu svěříte, obzvláště v tomto případě, když víte, že existuje zpovědní tajemství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.26 14:00

Ano, skutečně si myslím, že mi to velmi pomůže

• Citovat
  • Upravit
81583
20.1.26 15:36

Aha ty jsi věřící, že se chceš zpovídat? Je to celé zmatené. Kdyby jo, chápala bych to. Ale pak bys asi do toho kostela chodila a věděla bys, jak probíhá zpověď.

Příspěvek upraven 20.01.26 v 15:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22864
20.1.26 15:39
@Anonymní píše: Více

A nemůžeš si raději popovídat a svěřit se kamarádce? Ta ti případně může i poradit a pochopi tě. Nevím, co očekáváš od kněze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová