Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jasně že je zvyklý, nebo myslíš že ke zpovědi si lidi choděj povídat o počasí?
Tak já nevím za poslední tři dny mám pocit že to už je minimálně desátá diskuze co už tu někdy byla i se skoro stejným dotazem
to to někdo recykluje?
Rozumím ti. Chodili jsme do kostela a ke zpovědi jako děti. Poté se u nás v rodině trošku změnily „priority“ a rodiče na nás neměli čas dohlížet.. teď se postupně s manželem vracíme do starých kolejí, ale jde to těžce 😁 nějak nevím, co u zpovědi říct, až tam někdy půjdu. Mám v hlavě nastaveno, že jsem nic závažného neprovedla. Nic, co bych si pamatovala a co bych sdílela..
jinak co jsem vyzvěděla, tak zpověď bývá určité dny, ne po mši.. aspoň myslím 😁
Ahoj, pokud je to rozumný duchovní, tak hledá pochopení a odpuštění za vše. Nejlepší bude, když příslušného kněze vyhledáš a promluvíš si. ním ještě před zpovědí. Z toho uvidíš, zda je ti ten člověk pro takovou věc příjemný nebo ne.
Pokud máš v sobě nějakou zábranu, tak se klidně vyzpovídej stromu, skále, čemukoliv. A klidně jen v duchu. I oni jsou stvořeny z vůle pána, který je všudepřítomný. Cokoliv ti uleví je v pořádku.
Jo, psala jsem tu nedávné něco, to je pravda.
Ano, asi bude fakt nejlepší najít kontakt na kněze a domluvit se předem na zpověď, že hledám cestu zpátky k víře
Ne, deset diskuzi jsem nepsala, něco podobného jo, ale ne deset tak nevím
Taky doporučuji domluvit se přímo s knězem a nejlépe i požádat o krátký „kurz“, abys věděla, jak se připravit, co je nutné apod. A neboj se, velmi pravděpodobně už slyšel ve zpovědnici úplně všechno, z čeho se budeš zpovídat Ty, sám taky chodí je zpovědi a ví, jak je člověk křehký. Toto je naopak pro kněze obrovská radost, když někdo, kdo byl roky „mimo“, má chuť se vrátit, zapracovat na sobě a nikdo nečeká, že hned bude vše perfekt. Já mám taky radost, když si čtu, co píšeš
![]()
Kdyz nakouknes nekde v kostele do erarniho kancionalu, je tam i navod na zpoved. A jinak casy zpovedi byvaji vypsane na nastence - nefunguje to tak, ze po msi prijdes a knez vseho necha a pobezi s tebou do zpovednice. Nebo ho kontaktuj predem a domluv se s nim.
Kněz na to zvyklý určitě je a pro Vás je to z hlediska psychiky přínosné, když se někomu svěříte, obzvláště v tomto případě, když víte, že existuje zpovědní tajemství.
Aha ty jsi věřící, že se chceš zpovídat? Je to celé zmatené. Kdyby jo, chápala bych to. Ale pak bys asi do toho kostela chodila a věděla bys, jak probíhá zpověď.
Příspěvek upraven 20.01.26 v 15:49
@Anonymní píše: Více
A nemůžeš si raději popovídat a svěřit se kamarádce? Ta ti případně může i poradit a pochopi tě. Nevím, co očekáváš od kněze.
Ahojky..otázka pro věřící: byly jste některá u zpovedi? já do kostela nechodila ani nepamatuji, jako malá s rodiči. Pak také samozřejmě několikrát jsem šla se podívat, ale to je taky mnoho let zpět.
(žádný zločin, nic takhle trestneho ani hrozného).
No a nežila jsem správně, bylo to něco hrozného
To mě odrazuje od toho jít někdy do kostela a najít si přátelé. Popravdě kdybych nadále tam raději chodila, nežila bych takhle. Nikomu nebudu vnucovat víru a neříkám, že budu nějaký fanatik, jen se chci vyzpovídat, opravdu je toho dost, lituji a trápí mě to.
Ale už nevím, jak začít. Bude mše, a po mši jít za knězem? Je vážně zvyklý na takhle zkažené lidi?