Mám jít na pohřeb prastrýce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
185
19.11.17 13:25

Jít na pohřeb prastrýce?

Ahoj. Minulý týden umřel prastrejda (měl kolem 90tky). Je to bratr dědečka z tátovy strany. Já jsem ho ale v živoě nikdy nepotkala ani s ním nemluvila. Akorát z vyprávění, vím že jako půlroční mě tam tehdy naši vzali ukázat prababičce.
Děda umřel mladý (selhání ledvin v 26 letech) Manželka jeho bratra (méhoprastrejdy) si nepřála, udržovat vztahy s mojí babičkou a jejími dětmi dál takže jsme se nenavštěvovali a vztahy zanikly. Myslíte, že je vhodné jít na pohřeb, nebo stačí, když půjde táta (který byl jeho synovec)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1883
19.11.17 13:32

Jít na pohřeb někoho, koho jsem v životě neviděl? Ne, děkuji.

Ledaže by bylo pohoštění. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
19.11.17 13:44

@Alisa30 Nešla bych na pohřeb někomu, koho jsem v životě neviděla (to, když bylo půlroku nepočítám) jen proto, že jsme jaksi příbuzní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.11.17 13:45

By asi záleželo. Svatby a pohřby jsou někdy jediným místem setkání velmi širokého příbuzenstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
19.11.17 13:47

Rozhodně bych nešla. Na pohřeb se chodí buď uctít památka zemřelého (toho jsi v životě neviděla) nebo podpořit pozůstalé (těžko když tě nesnáší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
19.11.17 13:52

Nešla bych v tomto případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
19.11.17 13:54

Nešla bych. Nikdy jste se neviděli (kromě toho miminkovského navštívení) a navíc si tam někdo přál neudržovat vztahy se zbylou rodinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
19.11.17 13:58

Ne, nešla bych na pohřeb někomu, koho jsem v životě neviděla a jehož příbuzní si nepřejí se stýkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
19.11.17 14:02

@Alisa30
Záleží, co od toho pohřbu budeš čekat. Já pokud mám příležitost, tak na pohřby chodím. Je to dobrá příležitost osobně poznat i vzdálenější rodinu. Případně si s někým vyměnit kontakty. Občas se stane, že se dozvím souvislosti vztahů, které mi delší dobu vrtaly hlavou. Ale k tomuhle jsem došla až před několika lety, kdy mi vzdálenější rodina opravdu začala vymírat a já přišla o kontakty „přes kontakty“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
19.11.17 14:14

Já bych tedy šla.. jednou to do rodiny dá se říct patří tak že bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.11.17 14:47

Stačí když půjde otec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
19.11.17 15:18

Nesla bych.

• Citovat
  • Upravit
26854
19.11.17 15:54

@Alisa30 Jste osobne pozvani? Pokzd ano, pak by bylo asi neslusne neprijit.
Pokud vas nikdo osobne nezval, nesla bych tam. Absolvovala jsem pohrby sourozencu jedne babicky, ale jen proto, ze jsme s nimi udrzovali kontakt, a jako mala jsem k nim jezdila kazdy rok na prazdniny. Sourozence ostatnich prarodicu jsem (mimo jedne pratety) neznala, asi uz taky neziji, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
19.11.17 21:10

Ne, nešla bych. (A to jinak ze slušnosti chodívám i lidem ze širšího příbuzenstva, které jsem moc neznala.) V tomto případě je to ale zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová