Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezná tady někdo prosím dětskou básničku „Karlíček Všetečka ztratil se jak ovečka, všichni ho hledali, až po něm plakali,…“
a jak je to dál?
. Když jsem byla malá, moje prababička mi ji často recitovala. Kdyby ještě žila, bylo by ji 93 let, takže pokud někoho kolem sebe mate v takovém věku a mohl by si ještě vzpomenout, zjistite mi to prosim.
Všude kde se zeptam, nikdo ji nezná, snad si ji nevymyslela
..básnička končila, že Karlíčka našli nekde v komoře a mlíčko mu teklo po bradě ![]()
Karlíček všetečka ztratil se jako ovecka, všichni ho hledali, plakali, kam se poděl ten hoch. Snad do potoka spadnout mohl (moch). Chytal tam ryby, úhoře, voda ho spáchal do more. Na mori se ted kolíbá, snad ho tam spolkla velryba. Ba ne, nespolkla Karlíčka velryba. Vyšel odtud v plné parádě, mlíčko mu teklo po bradě.
Ja to znam jako Frantik Vsetecka. Ztratil se Frantik Vsetecka, ztratil se jako ovecka. Vsichni ho dlouho hledali, vsichni uz pro nej plakali. Kam se jen podel ten nas hoch, snad do po potoka spadnout moch? Chytal tam ryby ubore, voda ho vzala do more. Ted se tam na vode koliba, jiste ho spolkla velryba. Nespolkla Frantika ryba, sedel ve sklipku u mlika, brzy vysel v prade, kdyz mu mliko teklo po brade ![]()