Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nevím jak se rozhodnout, zítra mám jít na odběr krve na tripple testy, ale jelikož jsou svátky tak budu mít stejně výsledky až někdy v lednu, na UTZ srdíčka jdu 9.1 a na UTZ a odběr krve který je dobrovolný a placený jsem byla a vyšel mi negativní, Down- 1:14523 a ty zbylé dvě nemoci 1:20000. Tak ted nevím zda jít i na tripple. Nebo stačí to co mám + UTZ srdíčka v lednu?
Ja mam za sebou screening a na trippl test me nikdo nezene, nebyla o nich zadna zminka.
Pokud chápu dobře, prvotrim. screening ty vyšel negativně, ultrazvuk i krve. V tom případě se mi zají tripple testy zbytečné. Navíc často vycházejí falešně pozitivně, což řadu matek
zbytečně rozhodí.
@Ellanka ja bych nesla…Ted podruhe jsem je odmitla. Prve mi vysel test falesne pozitivni a byly to zbytecne nervy.
Ja bych uz nesla. NT screening mi vysel negativni, stejne jsem na TT sla, vysly pozitivne, musela jsem podepsat revers, ze odmitam plodovou vodu a ted mi na kline spi uzasna a zdrava 5-mesicni holcicka!!! ❤❤❤ Od TT cely svet ustupuje.
V posledních 3 těhotenstvích jsem absolvovala prvotrimestrální screening, který vyšel výborně. Tripple testy jsem k nelibosti mého MUDr. odmítla ![]()
Takže ne, na TT bych nešla.
Ja na tom taky nebyla, nevidim v tom smysl. Dost me drazdilo, jak se mne ale na to vsude ptali: „nevidim tady vysledky triple testu… na tom vysetreni jste byla?“ Nebyla!
S takovymi vysledky bych se uz na nejaky TT vykaslala… Mela jsem vysledky podobne a nikdo mi tt u doktora vubec ani nenutil, ze je to zbytecne.
Zrovna dneska jsem se o tom bavila s doktorkou na poradne. Hodnoty z Nt testu mam v podstate stejne jako ty. Rikala, ze doporuceni k TT dava lekar, ktery vyhodnocuje krev a screening. Od nej mam doporuceni az na utz ve 20tt.
TT me tedy byly nabidnuty, jako vyhoda to, ze hledaji i podezreni na defekty neuralni trubice, ktere nemusi byt ve 20tt jeste videt. Ale naferovku s tim, ze jsou velice casto falesne pozitivni, pak se matky stresuji zbytecne a jeste se do nich vrta pri odberu plodovky. S diky jsem odmitla, pani doktorka s tim nemela nejmensi problem.
Já nebyla a nešla bych na ně ani za peníze
Nám vše dopadlo dobře, tak tyhle testy mi přijdou zbytečné. Moji doktorce se to nelíbilo. Ale to je mi fuk. Tyhle testy většinou vycházejí falešně pozitivně, zkušenost s tím mají hned 2 moje kamarádky. Toť můj názor
Hezké těhulkovàní ![]()
Dekuju za prispevky, krev klidne dam ale bojim se zbytecneho stresu ale zase nechci nic zanedbat…
Nevim jestli neni lepsi ten prvni screening zkombinovat i s TT? a co ty rozstepy ty uz by videli?
Nebyla jsem na nich, můj gynekolog ( přednosta gynekologie) mi je sám nedoporucil, protože vychází často falešné pozitivně.
@Ellanka Nam koukali na oblicej a doktorka komentovala, ze rozstep nevidi. Jine ale videt nejsou.