Jít nebo nejít do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
30.7.14 13:09

Jít nebo nejít do práce?

Ahojte maminy :) chtěla bych znát Váš názor…Mám holčičku 9 měsíců a mám matěřskou na 2 roky.Byla sem víc jak rok bez práce. Dala sem si ji jen na 2 roky, protože mám babičku, která bydlí hned vedle nás, takže v přpípadě že bych si našla práci, by mi malou hlídala. Teď se vyskytla příležitost nastoupit zpět do bývalé práce(jednosměnný provoz)…Nevím jak se rozhodnout.Na jednu stranu přemýšlím do budoucna, měla bych zase jistou práci, ale na druhou stranu nechci aby mi holčičku vychovávala babička. Bojím se, že k ní přilne víc jak ke mě…Vím asi je to blbost, ale napadá mě to :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
95
30.7.14 13:14

Ahoj, tak zaleží na více okolnostech… v jakém bydlíš kraji? je tam velká nezaměstnanost? jestli finančně Vás přítel zajistí, nebo žijete tak tak a opravdu vám to pomůže. Když se do toho vžiji, kdybych bydlela někde, kde opravdu není žádná práce a byli bychom na tom blbě, tak bych šla, a malou bych nenechávala jen u babičky, ale třeba dva dny v týdnu do jeslí, at není jen s babičkou, jsou teda až od roku. Ale pokud bych finančně nestrádala a žila někde, kde je dost firem, byla bych ještě doma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.7.14 13:15

Já bych uvažovala asi takhle. Neměla jsi práci víc než rok, rodičák máš na 2 roky - zřejmě díky svému manželovi, který má dostatečně vysoký plat. Teď máš možnost jít do práce, malou máš kam dát, víš, že bude v pořádku…šla bych, protože za ten rok už jinou práci sehnat nemusíš. Pak budeš doma sedět zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
30.7.14 13:15

Už se svém úvodním příspěvku je vidět, že s dřívějším nástupem do práce počítalas ( RD „jen“ na 2 roky) a pokud se Ti ta možnost naskytla a máš hlídání, tak bych do práce šla. Lépe než shánět práci po skončení RD a být nervózní, pokud bys nemohla nic najít.
Toho, že Ti bude babička tzv. vychovávat dítě, bych se nebála. V zahraničí se běžně chodí do práce velmi brzy a že by měli nějaké zmatky ve vztazích nebo na tom byli o něco hůře, to se říct nedá.

• Citovat
  • Upravit
910
30.7.14 13:17

Hmm, pokud víš, že jsi měla problém najít práci a v té minulé o tebe stojí, asi bych nastoupila. Hlídání od babičky, kterou máš ty i malá ráda, je jedině plus, nemusíš řešit nějakou chůvu… Pokud to jde, snažila bych se asi chodit do práce na co nejdřívější hodinu, abych mohla odcházet domů brzy a holčičku si ještě užila.

Taky samozřejmě záleží na finanční situaci, jestli víš, že kdybys po mateřské hned práci nenašla, jestli by tě partner uživil… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
30.7.14 13:18

Není to blbost, dítě nejvíc miluje a přilne k tomu, kdo s ním tráví většinu dne když bdí. Pokud by to nebylo existenčně opravdu nutné, dřív jak ve 2 letech dítka bych do práce na klasický úvazek nešla.
A mimo babičky bych zajistila i jinou formu hlídání, protože celodenně dlouhodobě hlídat malé dítě málokdo dá. Moje máti je učitelka v MŠ, a možná bude nutné aby mi hlídala 3leté dítko než půjde do školky, půjde max. o 5 měsíců a i z toho máme všichni osypky. Ale jiná možnost je organizačně horší, a finančně taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
30.7.14 13:20

Jsem ve zlínském kraji, takže nezaměstnanost docela vysoká. A přítel výplatu moc velkou nemá takže žijem tak že žijeme…Já když sem pracovala v té firmě kam mám možnost jít, tak sem vydělávala víc jak on :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
30.7.14 13:21
@Michis píše:
Jsem ve zlínském kraji, takže nezaměstnanost docela vysoká. A přítel výplatu moc velkou nemá takže žijem tak že žijeme…Já když sem pracovala v té firmě kam mám možnost jít, tak sem vydělávala víc jak on :(

Pokud jsou další okolnosti takové, jak popisuješ, tak bych se opravdu nad ničím moc nerozpakovala. :think:

• Citovat
  • Upravit
Markéta Fe
30.7.14 13:22

@Michis Neboj, nepřilne víc k babičce, dítě (za běžných okolností) miluje vždy nejvíc mámu. Kolikrát máma dá dítě do děcáku a ono po ní stejně touží.

• Citovat
  • Upravit
6578
30.7.14 13:29

Za okolností, které popisuješ, bych do práce šla.  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140229
30.7.14 13:29

Určitě bych šla do práce, nikdy nevíš, jesli se ti naskytne taková příležitost. Já to měla také tak, babička mě hlídala, než šel kluk do jeslí. Vůbec jsem nepozorovala, že by syn byl na babičku fixovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
30.7.14 13:30

V tomto případě bych šla… :pankac: v zahraničí se to tak neřeší.. prostě matka jde a je… alezvaž jen tu babičku.. sama z toho taky bude unavená… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.7.14 13:31
@Markéta Fe píše:
@Michis Neboj, nepřilne víc k babičce, dítě (za běžných okolností) miluje vždy nejvíc mámu. Kolikrát máma dá dítě do děcáku a ono po ní stejně touží.

Toužila jsem po tom, aby si mě matka všimala tak, jako babička. Mám s matkou velmi rozporuplný vztah a vnitřně považuju za maminku toho, u koho jsem pobývala a kdo mě skutečně vychoval.

Zakladatelko, být na tvém místě, neváhala bych, minimálně s vnitřní podmínkou, že když to nepůjde, tak se holt vrátíš domu coby osoba pečující o dítě do čtyř let (ale bohužel zadarmíko). Nebála bych se ani toho, co se přihodilo mně - osobně si myslím, že máma trpěla neléčenou poporodní depresi a péči o rodinu a děti fakt nezvládala. Spíš doporučuju včas si s babičkou ujasnit pravidla, aby potomek nestřídal dvě totálně protichůdná prostředí (třeba u babičky sladkosti ano, doma jen za odměnu, režim - po obědě spát, ne že upadne až se mu bude chtít, atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
30.7.14 13:34
@Michis píše:
Jsem ve zlínském kraji, takže nezaměstnanost docela vysoká. A přítel výplatu moc velkou nemá takže žijem tak že žijeme…Já když sem pracovala v té firmě kam mám možnost jít, tak sem vydělávala víc jak on :(

No tak co řešíš, jen jdi do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
30.7.14 13:36

@Michis Do práce bych šla, osobně bych teda měla problém s hlídáním babičkou 5 dní v týdnu 45-46 týdnů v roce (otázkou taky je, kdy se to babičce případně začne zajídat). V rodině mám takový případ a za sebe to nevidím jako zcela ideální řešení. Prarodiče jsou prostě prarodiče se všemi klady a zápory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat