Pracovat při MD/RD - ano nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
172
29.7.14 20:15

Pracovat při MD/RD - ano nebo ne?

Malá anketní otázka: pracujete při MD/RD? Případně chtěly byste pracovat?
Za jakých podmínek (úvazek, práce z domova, věk dítěte,…)?
Z jakého důvodu (finance, psychika, kariéra,…)?
Byl by eventuálně zájem o uzavřenou skupinu maminek pracujících při MD/RD?
K tématu mě inspiroval následující článek: http://www.babinet.cz/…nebo-ne.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66799
29.7.14 20:19

Je tady spousta matek pracujících při rodičovském příspěvku. Důvody máte vyjmenované. Další spousta by při rodičáku ráda pracovala, ale má problém, který řešil již Jan Neruda KAM S NÍM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.7.14 20:19

Pracuju.. důvodů je několik - nechci vypadnout z oboru, co dělám, dělám z domova, dává mi to určitou svobodu a nezávislost, nebudu muset (snad) řešit, jestli se mam kam vrátit atd.. mmchdm, začala jsem dělat, když staršímu bylo pár měsíců. Teď makám taky, hned po porodu budu pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
29.7.14 20:25

Já se vrátila na pol. úvazek v 16 měsících dcerky - důvody naprosto souhlasí s těmi uvedenými v článku. Cítila jsme se méněcenná, chyběly nám peníze, neměla jsem pocit rozvoje, a za těchto okolností to nic nepřinášelo ani dceři. Po nástupu do práce se zlepšilo doma celkově klima. Ve 2 letech dcerky jsem nastoupila na plný úvazek, dcerka šla do školky, a benefitujeme z toho všichni ještě více. Kdybych se měla rozhodnout znovu, rozhodla bych se stejně a vím, že nebudu litovat. Současně i moje prac. místo je místo, kde je potřeba zejména zkušenosti, a po několika letech doma bych byla nezařaditelná a nepoužitelná. Nestojím o to, nechci začínat opět od začátku. Myslím, že hodně záleží na tom, co má člověk za práci. Hůř se zřejmě vrací do fabriky než na místo, kde se člověk rozvíjí, a má pocit smysluplné práce. Do fabriky bych taky nespěchala. Není co ztratit.

• Citovat
  • Upravit
437
29.7.14 20:31

Za mě ano. Důvod-všechny shora jmenované. Jediné podmínky - mít možnost adekvátního hlídání a odpovídající pracovní dobu, abych neviděla dítě pouze spící nebo o víkendu. Vše mám a jsem v práci spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
29.7.14 20:34

Pracuji, při prvním i druhém dítěti hned po skončení MD, teď u třetího to plánuji stejně. Úvazek mám 0,5, dělám všední dvanáctky noční, o víkendu i denní. a důvody-finance, je to pro mě relax vypadnout z domova a práce mě baví. je to sice někdy záhul, tím že jsem pryč v noci, všechny denní povinnosti mi zůstávají-péče o děti, domácnost…ale jak já říkám-vyspíme se dost v hrobě :mrgreen: jsem prostě typ člověka, co musí jet nadoraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
29.7.14 20:36

Pracuju od 2m malé, nechtěla jsem ztratit kontakt a úplně vypadnout, peníze od doby co pobírám rodičák také hrají roli(u koho ne že) a já vypnu a potom se na malou o to víc těším a užijeme se ještě víc, není mezi námi ponorka(nikdy jsem nebyla typ který by být pouze doma s dětmi naplňoval, což neznamená že je nemám ráda, ale prostě mít tu správnou vyváženost není k zahození, nelituji a doufám že při druhém to alespoň částečně půjde také)

• Citovat
  • Upravit
2667
29.7.14 20:37

Já bych se chtěla pokusit sehnat něco na jeden max.dva dny v týdnu, až malé bude rok(ted 8měs.). Hlídala by mi mamina, takže super. A důvod-potřebuju mezi lidi a zaměstnat mozek trochu něčim jiným. Snad se mi poštěstí něco sehnat, i když tomu moc nevěřim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
29.7.14 20:43

Ja pracuju, defacto od zacatku MD, protoze proste muz nemel a nema praci, ze ktere by nas uzivil. Takze pracujeme oba, stridame se v chozeni do prace a v hlidani ditka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.7.14 20:47

My se před měsícem s přítelem prohodili, je s dětmi na MD, já chodím na plný úvazek do práce a důvod? Finance, pocit méněcennosti a psychické vyčerpání 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
29.7.14 20:51

Taky jsem pracuji na menší úvazek. Začala jsem hned jak to bylo možné. Dělám z domova po večerech a 1× týdně jdu do práce i s prckem odevzdat hotovou práci, vzít si novou a probrat to co se musí osobně. 1× za měsíc jsem 2dny v práci a syna mi hlídá mamka. Jsem ráda, že mi to v práci umožňují, protože bych jinak vypadla z oboru a v tom mém je to vidět. Další důvod pro mě byli i finance, nechtěla jsem být finančně závislá jen na příteli. Syn tím vůbec netrpí, protože se mu přes den plně věnuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
29.7.14 20:52
@Ivaneska píše:
My se před měsícem s přítelem prohodili, je s dětmi na MD, já chodím na plný úvazek do práce a důvod? Finance, pocit méněcennosti a psychické vyčerpání 8)

ten můj by na MD vůbec nešel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
29.7.14 20:54

Pracovala jsem a pracuji jak při prvním, druhém i třetím dítěti…začala jsem v 10měsících a všichni jsme spokojeni - maminka, tatínek a hlavně děti…doma se střídáme, takže i manžel ví, co je to starat se o děti, dělat jim jídlo, dávat je spát… no a já mám pocit nezávislosti. Manžel by nás sice uživil v pohodě, ale prostě ta finanční nezáslost je něco jiného (peníze máme samo dohromady…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.7.14 20:56
@lluciaa píše:
ten můj by na MD vůbec nešel

mému příteli na jednu stranu nic nejíne nezbývalo, o práci přišel a stejně to byla práce na dvě věci, od nevidím do nevidím v práci a málo peněz za to, já si vydělám více a pracovní dobu mám 8. hod. denně od pondělí do pátku ;) Stejně nadával, že děti skoro vůbec nevidí, tak ted se jich může nabažit do sytosti :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.14 20:58

Take pracuju- povaha prace mi dovolila pracovat hned po navratu z porodnice. Duvod- nejsem typ co ho uspokoji sedet doma s ditetem, pocit menecennosti a clovek by zakrnel:-))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat