Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nešla bych do hypotéky skoro 10 mega ve věku 40+. A ani dříve.
Ale cestou pořízení domu bych šla, ideálně ale starší, který by se dal třeba rekonstruovat/přestavět s tím, že by se byt zatím neprodával, ale pronajímal a částečně by to umořilo hypotéku.
Naprosto souhlasím s tím, že za 10 mega dostanete kousek zahrady a jinak nula nula prd.
@Puntanella píše: Více
Možná plníš všecky ty jejich podmínky. A nebo se fakt chovají ke každému klientovi jinak. Ani jedno nechci.
@ugluk píše: Více
Jo taky musíme mít " příjem a 5 plateb kartou měsíčně. Takže 5 rohlíku rozdělených na 5 plateb kartou to jistí ![]()
@Menton píše: Více
Až na to, že příjem a 5 plateb kartou není podmínka pro vedení účtu zdarma ![]()
@ugluk píše: Více
Ne, žádný podmínky plnit nemusíš.
Zkopiírováno:
„Je vedení Plus Konta a Poštovní účtu zdarma?
Ano, za vedení těchto účtů neplatíte ani korunu. Jsou zdarma bez podmínek pro všechny.“
Sazebník Plus Konta a Poštovního účtu
Plus Konto nebo Poštovní účet? Jsou naprosto stejné. Poštovní účet ale získáte jen na poště. Oba účty můžete obsluhovat na jakékoli naší pobočce i poště.
Vybrané služby Cena
Vedení účtu (měsíční poplatek) zdarma
Poskytnutí debetní karty pro partnera zdarma
Zaslání výpisu elektronicky zdarma
Výběr hotovosti debetní kartou nebo výplatním šekem v pobočce České pošty 1× měsíčně zdarma
Výběr hotovosti debetní kartou z více než 1 000 bankomatů ČSOB v ČR zdarma
Nikde tam žádný poplatek nevidím ![]()
@MiaBea píše: Více
Nevím, moje smlouva takto nastavena je.
Myslím, že z úroku hypotéky má banka už dostatečný příjem…
@MiaBea píše: Více
No a já ti píšu, že jsem za dobu trvání hypotéky (momentálně třináctý rok) s účtem u ČSOB třikrát seděla na pobočce a do zblbnutí se s nima hádala, že fakt nechci a nebudu platit žádné poplatky a bylo mi vysvětlováno, jaké všecky šaškárny pro to vedení zdarma musím udělat. Vážně si myslíš, že jsem si ty poplatky vymyslela, jenom abych tady mohla prudit na emiminu?
A evidentně tu nejsem sama. Mění ty podmínky každou chvíli a nepopírám, že třeba v tomto okamžiku novým klientům nabízejí tohle (otázka, jak dlouho jim to vydrží), ale to, že jsem NA JEJICH RADU jak deb.il posílala na účet trojnásobek výše hypotéky, abych si dvojnásobek obratem zase trvalým příkazem posílala zpět, to je holt krutá realita a fakt bych to dobrovolně nedělala, kdyby mi nejprve písemně nesdělili a pak z očí do očí nevysvětlili, že když to neudělám, nemalý poplatek za vedení účtu se mi nevyhne
Ale prej to tak má každá banka teda ![]()
Dobrý den, všem,
s přicházejícím jarem nás dům láká víc a víc. Pozvali jsme si odhadce na byt a s překvapením jsme zjistili, že byt bychom prodali obratem a dokonce za vyšší cenu, než jsme si mysleli.
Ve finále bychom tedy potřebovali půjčit „jen“ 3 miliony. Ani přesto byste tedy do hypo v našem věku nešli???
Známý si teď bral hypo na byt 2,7 mil na 30 let a splátka je 15 500, u vas vzhledem k věku by byla ještě vyšší. Budete tyhle peníze skutečně za 25 let mít bez toho aniž byste zivorili? Plus samozřejmě energie, životní pojistka kvůli hypo, pojistka na dům
@Dn0712 píše: Více
Tak hypo bychom si brali na 22 let, ale počítáme s tím, že bychom se pokusili splatit ji dříve.
Samozřejmě jsou věci, které předem vědět nemůžeme a které neovlivníme, ale rádi bychom měli za 10 - 12 let splaceno (hrubým odhadem, nemám to úplně přesně spočítané)
Co se týče dalších výdajů, stojíme nohama pevně na zemi. Přehled máme a víme, co se platí a v jaké výši. Někde máme výdaje i nadhodnoceny, co kdyby…
Ale máš pravdu, asi do toho nepůjdeme. Ani ne tak kvůli penězům, teď bychom to dali. ale spíš půjdeme cestou šetření a koupě bytu na pronájem.
@Anonymní píše: Více
Záleží to na vás, to je jasné. Když to máte vše spocitane a víte že byste vyšli…já bych to brala spíš tak, že bych si chtěla užívat, když nemáte dluhy. Cesta bytu na pronájem je super.
Já nevím, jestli to rady už zaznělo, ale třeba si můžete pořídit na relax nějakou zahradku ![]()
@Dn0712 píše: Více
tady se prodávají zahrádky za 2 miliony
Jako líbila by se mi, ale dát tolik peněz…mi přijde moc
@Anonymní píše: Více
Ty jo, tak to je fakt moc za kousek travy
ještě když byste určitě museli dělat nějaké úpravy