Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,vím,že podobných témat už tu pár je,ale chci se zeptat,jak je to teď aktuálně s ježděním v MHD v Brně když budu mamča s kočárkem.Termín porodu mám sice až teď,ale potřebuju nějaké info co se týká jízdného ajestli je potřeba něco vyřizovat.Podotýkám,že šalinkartu nemám ![]()
až se ti mimi narodí,tak zajdeš s rodným listem,nebo kartičkou pojišťovny dítěte na dopravní podnik a oni ti vystaví šalinkartu do 3 let věku dítěte,po tu dobu s ním i s kočárkem mužeš jezdit zdarma.Poplatek za vyřízení činí cca 20Kč ![]()
skoč si pak s rodným listem prcka na MHD, nebo tam kde vystavují šalinkarty a oni ti za 20kč vystaví šalinkartu pro prcka. takže do 3let věku prcka jezdíš jako doprovod zdarma.
Dodám, že nemusíš mít kočár. Je to průkazka pro dítě a doprovod. Sama na ni pochopitelně jet nemůžeš.
Díky moc holky,teda aspoň,že je nějaká výhoda,když už to jízdné tak podražilo ![]()
Já vždycky cpu dítě chlapovi, když jede do hospody, že to bude mít zdarma… kupodivu s sebou dceru nechce ![]()
reguli píše:
Díky moc holky,teda aspoň,že je nějaká výhoda,když už to jízdné tak podražilo
Je to síla, že
Nedávno jsem 20 minut mrzla na zastávce, abych mohla jet k doktorovi a zpět na jednu jízdenku…
Pak jsem si to doma spočítala (bydlím kousek od Brna, takže jedu vlakem + tramvají) a příště jedu autem, finančně to vyjde nastejno ![]()
chuanitka píše:
Já vždycky cpu dítě chlapovi, když jede do hospody, že to bude mít zdarma… kupodivu s sebou dceru nechce
No vidíš,ty mu chceš tak dopřát a on nic
,to víš,chlap jenom rád děti vyrábí,ale pak se starat?To radši tebe nechá doma a jde si v klídku na pivec.Doživotní starost je holt na tobě. ![]()
Ahojík můžu mít taky dotaz…jak to je když bydlím 30 km od brna a chtěla bych se dopravovat s kočárkem třebas do brna nebo tady po okolí… to je taky něco jako šalinkarta nebo nějaký průkaz díky…a doufám že zřizovatelce nevadí že jsem jí zabrousila do dotazu ![]()
reguli: tu průkazku pro dítě do tří let s doprovodem ti vystaví myslím v sídle dopravního podniku na Novobranské ulici. Nevím jestli i na jiných kontaktních místech dopravního podniku, zkus se podívat tady…
holky jak já vám závidím. My si u nás musíme kupovat jízdenky a měsíčníky
… mrzí mě to, protože si myslím, že zas tak ztratní by kvůli tomu nebyli
ale i vám to přeju, aspon někde! ![]()
Hanča Domča píše:
Ahojík můžu mít taky dotaz…jak to je když bydlím 30 km od brna a chtěla bych se dopravovat s kočárkem třebas do brna nebo tady po okolí… to je taky něco jako šalinkarta nebo nějaký průkaz díky…a doufám že zřizovatelce nevadí že jsem jí zabrousila do dotazu
Neva Hančo,klidné se ptej ![]()
Jura007 píše:
reguli: tu průkazku pro dítě do tří let s doprovodem ti vystaví myslím v sídle dopravního podniku na Novobranské ulici. Nevím jestli i na jiných kontaktních místech dopravního podniku, zkus se podívat tady…
Díky moc ![]()