Jízda MHD v Brně

272
30.1.12 15:14

Jízda MHD v Brně

Ahoj holky,vím,že podobných témat už tu pár je,ale chci se zeptat,jak je to teď aktuálně s ježděním v MHD v Brně když budu mamča s kočárkem.Termín porodu mám sice až teď,ale potřebuju nějaké info co se týká jízdného ajestli je potřeba něco vyřizovat.Podotýkám,že šalinkartu nemám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
700
30.1.12 15:18

až se ti mimi narodí,tak zajdeš s rodným listem,nebo kartičkou pojišťovny dítěte na dopravní podnik a oni ti vystaví šalinkartu do 3 let věku dítěte,po tu dobu s ním i s kočárkem mužeš jezdit zdarma.Poplatek za vyřízení činí cca 20Kč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
30.1.12 15:20

skoč si pak s rodným listem prcka na MHD, nebo tam kde vystavují šalinkarty a oni ti za 20kč vystaví šalinkartu pro prcka. takže do 3let věku prcka jezdíš jako doprovod zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
30.1.12 15:20

bylas rychlejší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
30.1.12 15:25

Dodám, že nemusíš mít kočár. Je to průkazka pro dítě a doprovod. Sama na ni pochopitelně jet nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
30.1.12 15:29

Díky moc holky,teda aspoň,že je nějaká výhoda,když už to jízdné tak podražilo :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
30.1.12 15:33

Já vždycky cpu dítě chlapovi, když jede do hospody, že to bude mít zdarma… kupodivu s sebou dceru nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
30.1.12 15:34
reguli píše:
Díky moc holky,teda aspoň,že je nějaká výhoda,když už to jízdné tak podražilo :pocitac:

Je to síla, že :roll: Nedávno jsem 20 minut mrzla na zastávce, abych mohla jet k doktorovi a zpět na jednu jízdenku…
Pak jsem si to doma spočítala (bydlím kousek od Brna, takže jedu vlakem + tramvají) a příště jedu autem, finančně to vyjde nastejno 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
30.1.12 15:56
chuanitka píše:
Já vždycky cpu dítě chlapovi, když jede do hospody, že to bude mít zdarma… kupodivu s sebou dceru nechce :mrgreen:

No vidíš,ty mu chceš tak dopřát a on nic :mrgreen: ,to víš,chlap jenom rád děti vyrábí,ale pak se starat?To radši tebe nechá doma a jde si v klídku na pivec.Doživotní starost je holt na tobě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.12 16:26

Ahojík můžu mít taky dotaz…jak to je když bydlím 30 km od brna a chtěla bych se dopravovat s kočárkem třebas do brna nebo tady po okolí… to je taky něco jako šalinkarta nebo nějaký průkaz díky…a doufám že zřizovatelce nevadí že jsem jí zabrousila do dotazu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.1.12 16:34

Hanča Domča: zkus se podívat po podmínkách tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.1.12 16:36

reguli: tu průkazku pro dítě do tří let s doprovodem ti vystaví myslím v sídle dopravního podniku na Novobranské ulici. Nevím jestli i na jiných kontaktních místech dopravního podniku, zkus se podívat tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
30.1.12 16:43

holky jak já vám závidím. My si u nás musíme kupovat jízdenky a měsíčníky :-( … mrzí mě to, protože si myslím, že zas tak ztratní by kvůli tomu nebyli :( ale i vám to přeju, aspon někde! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
30.1.12 16:50
Hanča Domča píše:
Ahojík můžu mít taky dotaz…jak to je když bydlím 30 km od brna a chtěla bych se dopravovat s kočárkem třebas do brna nebo tady po okolí… to je taky něco jako šalinkarta nebo nějaký průkaz díky…a doufám že zřizovatelce nevadí že jsem jí zabrousila do dotazu :kytka:

Neva Hančo,klidné se ptej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
30.1.12 16:52
Jura007 píše:
reguli: tu průkazku pro dítě do tří let s doprovodem ti vystaví myslím v sídle dopravního podniku na Novobranské ulici. Nevím jestli i na jiných kontaktních místech dopravního podniku, zkus se podívat tady…

Díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario