Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Osobně nemohu říct, ale mám hodne kamarádek od koní,co sekcí prošly. Vsechny, až na jednu, dodržely doporučené 3 měsíce. Jen jedna musela už hned po šestinedělí
za mě, je to teda hazard.
@Siddi1425 to bohuzel nemam zkusenost, ale me zase zajima jak jste jezdili behem tehotenstvi? Jsem ve 12.tydnu, doktorka rikala ze muzu ze to je naopak dobre ale prece jen mam divny pocit, ikdyz muj A1/1 je zlaticko
Jezdila jsem zrovna do toho 13.tt, ale už jen vyjizdkově,už ne tréninky. Dál jsem si už netroufala, kamarádka při obou dětech do 20.tt
Od doby co jsem zjistila, že jsem těhotná jsem nejezdila a to mám koně jak já říkám ,,pro debily" už 10 let. Nikdy nevíte, co kůň udělá, je to pořád jenom zvíře. Snažili jsme se o prvního rok, druhou holčičku jsem rodila ve 25tt mrtvou. Nikdy by mě nenapadlo ohrozit život svého dítěte jen proto, že mě svědí zadek, těch pár měsíců uteče jako voda ![]()
@Siddi1425 ja prave taky nejezdila, nebo jednou kdyz jsem mela jeste „mokry tehotensky test“ a podruhe minuly tyden, ale obesla jsem dvakrat jizdarnu v kroku a slezla ze radsi olonzuju, taky mi to nejak nejde pres rozum, ikdyz holky rikaj ze jezdili treba do 20.tt. Děkuju za zkušenost.
Doktorka me chtela nechat doma z prace, nemam zadne komplikace, ale na kone me „cpala“
![]()
@Siddi1425 ono je to o pocitu, určitě bych nesoudila nikoho, kdo „riskuje“ v sedle těhotenství. Při prvních dvou jsem taky okamžitě přestala. Teď jsem byla nejak více vyrovnaná s realitou, že v prvním trimestru stejně nic neovlivnim.
A to jsem na své deti hodne dlouho čekala, vím,co je IVF i ztráta dítěte.
Nikoho nesoudím, je to každého svobodné rozhodnutí
ale nikdy bych si neodpustila, kdyby se kvůli mému dobrému pocitu nedejbože něco stalo…
@M-A já jezdila asi do 19tt. Pak už mi začalo fakt hodně růst břicho a začalo to být nepříjemné a trochu asi nastoupila i zodpovědnost. Ale já byla zdravotně úplně ok a těhotenství bezproblémové. Teď skoro 4 měsíce nejezdím, za 6 týdnů mám rodit a už se těším zpátky do sedla. Na koni mi občas jezdí kamarádka, jinak já funguju ze země - překydám box, dovezu slámu, seno, nakrmím, zavřu, zabalím nohy, občas olonžuju nebo povodím a zatím cajk. V prvním trimestru jsem i odjela závody, ale to jsem ještě nevěděla, že jsem v tom
Pak jsem jezdila, ale už jen opatrně, neskákala jsem a do terénu jsem radši chodila na ostřejším udidle a v klídku.
Také mám za 5 týdnů rodit
akorát rodím poprvé císařem, tak jsem zvědavá za jak dlouho budu fit do sedla ![]()
@Siddi1425 u mě to vypadá, že budu rodit přirozeně. Tak doufám, že „škody“ nebudou moc velké
Ať už kvůli koním nebo kvůli chlapovi
Mám kamarádku, ta rodila císařem a mám dojem, že v pohodě jezdila hned po šestinedělí.
@nabab rodila jsem první přirozeně a byla nastřihnutá až na záda a jezdila jsem hned po šestinedělí v pohodě ![]()
@Siddi1425 ale neeee
To mě dost vyděsilo to slovní spojení „nastřihnutá až na záda“ a to jsem tvrďák
Musím fungovat brzo, chci letos na závody. Dítě bude první, tak zatím nějak nemám představu, do čeho jsem se to uvrtala ![]()
@nabab neeee neboj se, já jsem měla extra těžký porod + kleště
určitě bude vše v pořádku, akorát prý mají koňařky těžší porody, protože maji hodně silné pánevní dno
ale v mém okolí jsou i kamarádky co to měly za 20 minut za sebou ![]()
Jinak s těmi závody držím palce, já malého do roku kojila a rok jsem se skoro nikam nehla
ale on mi lump nevzal nikdy flašku, takže jsem to s ním měla složitější ![]()
@Siddi1425 to jsem slyšela, ale přece jenom už asi 16 týdnů nejezdím, tak se to pánevní dno třeba povolilo. Ale říkal chlap, že ho prý mám pevnější než jeho bývalá.. úplně nevím, jestli je to lichotka nebo naopak
Ale doktor se rozplývá, že mám širokou pánev, že to bude pohoda.. tak uvidíme
S tím ježděním uvidím, doufám, že mě trochu nechá. Na závody kdyžtak holt pojede se mnou, mám x kamarádek, co to taky takhle řeší ![]()