Nespavost prvorodičky

53190
3.1.19 06:48

Mela jsem to podobne,porad jsem nakukovala do postylky,poslouchala,zda prvnatko dycha,i kdyz spal tvrde,ja byla jako na jehlach…Zlepsilo se to az vekem.Ale neboj,brzy si zvyknes,nebo se unavis natolik,ze usnout pujde samo.Ja mela pocit,ze prvni pulrok jsem upadala do komatu,neusinala :mrgreen: Pak to chvilku bylo lepsi a pak mi dite prestalo slusne spa a dalsi rok jsem se matozila.Ted,s odstupem,ale na to stejne vzpominam s usmevem,to byly tehdy starosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
3.1.19 06:50

A spíš s malou v posteli? Ono je to někdy prospěšné i pro maminu - já teda vždy spala lépe, když jsem měla mimino hned pod nosem, mozek neměl pocit, že musí být tolik ve střehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
3.1.19 06:54

@Pipet
To jsem také zkoušela a nemělo to žádný ucinek,stejné jsem nespala.mozna ještě hůř než když spí v postýlce to mám pocit že aspoň těch 5 minut spím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
3.1.19 07:02

Ja se teda s malym nevyspim v posteli jeste ted a to ma 14 mesicu. Porad me budi jakykoliv pohyb.
Hele, taky jsem to tak mela, po sestinedelce by se to mohlo uklidnit. Zkus poprait chlapa jestli by na malou mohl dohlizet aspon hodinku vedle v mistnosti, aby jsi se vyspinkala. Monitor máš? Pro me byl monitor celkem spasa a velkej uklidnovak. Kdyz nam jednou vypadla elektrina, tak jsem skoro vubec nespala, jen poslouchala dech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
3.1.19 07:08

Taky jsem to zazila.I tak si chod lehat s ni.Pokud to jde,aby ji pres den mel manzel jinde a ty hodku spala,tak to zkuste.Casem to prejde,ale mam deti uz velke a stejne nespim jak zabita,to jsem uz od jejich narozeni nezazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
3.1.19 07:26

znám, chápu a soucitim. Me zachránilo utéct z ložnice a spat v obýváku. Mimco bylo na monitoru, plac jsem slyšela, tak jsem mohla reagovat. Neslyšela jsem prave to vrteni, a takový ty zvuky co deti ze spánku vydávají, takže jsem se konečne vyspala. deti v posteli odmítám, protože to nespí ani ony, ani ja.

• Citovat
  • Upravit
1671
3.1.19 07:42

Neklidna matka=neklidne dite. 14dni je jeste brzo Tvoje telo jeste neni ok po porode mas prvni dite. Mozno to beres az moc zodpovedne a proto nemas klid.Spani s ditetem u nekoho se vyplati u nekoho ne a kazda jsme jina a i kazde mimi je jine. Nam se vyplatilo odstranit bocnici a postylku pritahnout k posteli monitor dechu jsem vzdy otocila tak aby byl na neho vyhled. Porad jsem se budila videla ze blika zelene a spala dal dite kdyz se vzbudilo tak nakojila a spali dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.1.19 07:51

@kklarus monitor dechu ;) mne to hodne uklidnuje…nemuzu mit teda nak tu zeznelo postylku prirazenou az k posteli, protoze pak snima i me je hodne citlivej…ale jinak ze zacatku jsem byla taky kazde sustnuti vzhuru :P to tak bohuzel je…nastesti mala spala a spi celkem klidne ;) v noci konim tak jednou, nekdy dvakrat…to si ji vezmu k sobe a kolikrat usneme u kojeni obe…vetsinou pak se mnou spi az do rana…a to mi prijde, ze spi klidnejc, jak me cejti…akorat mne nekdy dreveni ruka :mrgreen: musis vypozorovat, co vam vyhovuje nejvic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
3.1.19 08:01

Vím, jak ti je, pro prvorodičku je to masakr ta změna, ze dne na den pořádně nespat. Já první týdny neusínala, ale padala jsem do kómatu, hned jak jsem lehla :lol: Zároveň se mi paradoxně(asi je to tak přírodou nastavený) nějak zostřil sluch, že jsem slyšela i jehlu spadnout na zem a hodně věcí mě pak budilo. Přes den prcek nespal skoro vůbec, proto jsem chodila spát v 7 s ním. Když už měl pár měsíců a nekojila jsem, střídali jsme se u něho s chlapem. 2 noci jsem u něj spala já, 2 on. Strašně mi to pomohlo, vyspat se celou noc vkuse. :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
3.1.19 08:52

@kklarus máš monitor dechu? Já byla klidná, že malou hlídá a já nemusím být ve střehu. A teda taky od prvního dne spala u sebe v pokojíčku a mám chuvicku, snížila jsem u ní citlivost, takže nebere každé zamruceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
3.1.19 09:08

@kklarus rodila jsem potreti, ale u toho posledniho se mi objevila po porodu nespavost. Myslim, ze na tom mela znacny podil zmena hormonu. Nebyla jsem nervozni z ditete, jenom takovy ten pocit, ze telo je unavene a hlava vybuzena :nevim: a do toho se stridallo poceni a zimnice… Sedlo si to asi po mesici. Pomahal mi manzel, do pulnoci hlidal on ve vedlejsi mistnosti a ja jsem se snazila neco naspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
3.1.19 09:10

Monitor dechu mame,ale dvakrát se nám spustil a malá byla v poho tak jsem ho vyndala z postýlky. On už je starší ten monitor tak jestli blbne kvůli tomu. Jako je to masakr a hlavně ty hormony,věčně i brečím,není den kdy bych nebrecela,sama sobě nerozumím a jsem z toho hotová.bojim se každé noci,každého jejího pláče že ji nedokážu uklidnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
3.1.19 09:12

@Hrnekmleka přesně tak to mám,nemyslím si že bych nespala kvulibtomu,že bych byla nervózní z male,co se týče jejího bezpečí,že dýchá atd. Ale ty hormony no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
3.1.19 09:16

Nejhorší je že jak jsem unavená a bez energie tak nemám ani pocit radosti z toho že ji máme,přitom jsem nemohla přijít do jiného stavu 3 roky,takže je vymodlena.a pak si přijdu jak nejhorší matka pod sluncem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
3.1.19 09:18

@kklarus ono to chce i čas, já taky v šestinedělí brečela každej den. Je to velká životní změna a k tomu ten hormonální koktejl :lol: u mě se to zklidnilo, když byly malé cca 2 měsíce a od té doby pohodicka ;) musíš vydržet a ať tatínek co nejvíc pomáhá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí