Jizva po císaři ve tvaru obraceného T

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.2.14 19:25

A kolik musí jizva po císaři mít, aby mohl být normální porod? Kdy se to kontroluje? A kdo tu jizvu měří? Mně moje gyndařka zatím jizvu vůbec neměřila (34.tt.).
A kdyby náhodou - jizva při 2.císaři se dělá ve stejném místě jako ta první? Jde mi hlavně u jizvy na kůži. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
17.2.14 21:13
@Markétakytka píše:
A kolik musí jizva po císaři mít, aby mohl být normální porod? Kdy se to kontroluje? A kdo tu jizvu měří? Mně moje gyndařka zatím jizvu vůbec neměřila (34.tt.).
A kdyby náhodou - jizva při 2.císaři se dělá ve stejném místě jako ta první? Jde mi hlavně u jizvy na kůži. Děkuji za odpovědi.

jizva by se měla ke konci měřit pravidelně, protože se to mění, podle toho jak se děloha napíná. Třeba ti jí dr. měří, jen ti to neříká, prostě když ti dělá ultrazvuk, zkontroluje i jizvu a ano řez se provádí ve stejném místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
28.1.16 20:50

S jizvou na deloze ve tvaru t je druhy cisar jisty. Hrozi tam velke riziko ruptury pri vaginalnim porodu. Vetsinou se ted cisar naplanuje na 39. tyden. Ten T-rez se provadi kdyz dite nejde dobre vyndat z delohy nebo uz je porod rozjety natolik ze je dite hloubeji v por. cestach. Na kuzi je stejna jizva jako po prvnim cisari a na stejnem miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí