Jména Ondřej/Tomáš/Matěj...?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
19.1.16 08:25

Ondřej :) dala jsem synovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
19.1.16 08:31

Za mě Jakub :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
19.1.16 08:32

Co Daniel? To by se mi hezký hodilo;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 08:35

@Dobbyna Taky mě to napadlo, hezky by ladilo, jenomže jméno jako takové se mi moc nelíbí. To je ostatně problém u většiny jmen - buď se hodí a nelíbí (Daniel, David), nebo líbí, ale nejsem si jistá kombinací (Tomáš).

• Citovat
  • Upravit
66780
19.1.16 08:36

Filip Kastan… Tak se jmenoval Madl v jednom z tech filmu s Kotkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.1.16 08:37
@Anonymní píše:
Ahoj,začínám být „zoufalá“. Přijde mi, že k našemu příjmení - Kaštan - se nehodí žádné mužské jméno. Manželovi se líbí Ondřej, mně Tomáš, babička přišla s Jakubem :), ve hře je Matěj/Matyáš, ještě mě napadlo Michael, ale fakt nevím. Nesmí končit na „K“, nemělo by se rýmovat s -an (Jan, Ivan, Milan), žádnou extravaganci ani moc „měkké“ jméno. Kdo mě zná, nejspíš ví, o koho jde. Tohodle příjmení u nás není moc. Takže nick pochopitelně anonymně. Které z výše uvedených se vám zdá nejvhodnější? Jiný nápad? Díky.

Mame Ondreje a Mateje, prijmeni na K, takze stejne parametry jako vy. Takze za me jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
19.1.16 08:37

Taky hlasuju pro Ondráška :) ten můj bude mít za chvilku rok a stále si myslím, že lepší jméno jsem vybrat nemohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 08:38

@zuzu224 Ano, z tohoto důvodu byl Filip nemilosrdně vyřazen. :)

• Citovat
  • Upravit
9909
19.1.16 08:39

@zuzu224 To je pravda :lol: :palec: Filip by se k prijmeni taky hodilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.1.16 08:41
@hehehe píše:
Také se mi z možností líbí nejvíce Ondřej. :palec:
Hlavně si myslím, že se teď nedává až tak často jako jiná jmenovaná, ale možná je to jen můj pocit.

mě přijde, že se právě dává často:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.1.16 08:42

A Matěj není „měkké“ jméno? Matýsek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
19.1.16 08:47

@KPKristy jojo jsme Ondřej k a syn Matěj K.
V rodině máme Matěje 3 ( do 7 let) a i na prodejně velmi často slýchám že až se narodí tak to bude Matýsek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 08:47

@hofka Je :), ale neobsahuje „Š“ a je to takový kompromis (Matyáš). Ondřej by se mi taky líbil (míň než Tomáš), ale víte, jak to je. Děda prohlásil, že je to takové jméno, které má spojené s nějakým chudáčkem bezdomáčem a už se toho nemůžu zbavit. Omlouvám se všem, kteří toto jméno dali nebo mají v rodině, určitě to nemyslel zle, jen to tak prostě má (já mám třeba jméno Denis = rošťák) :) Je to naše věc, zvykli by si samozřejmě všichni a každý máme nějaké asociace, ale prostě mě to nahlodalo. A taky nevím, kolik vymyslíme variant, to je také důležité.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
15074
19.1.16 08:51
@Anonymní píše:
@hofka Je :), ale neobsahuje „Š“ a je to takový kompromis (Matyáš). Ondřej by se mi taky líbil (míň než Tomáš), ale víte, jak to je. Děda prohlásil, že je to takové jméno, které má spojené s nějakým chudáčkem bezdomáčem a už se toho nemůžu zbavit. Omlouvám se všem, kteří toto jméno dali nebo mají v rodině, určitě to nemyslel zle, jen to tak prostě má (já mám třeba jméno Denis = rošťák) :) Je to naše věc, zvykli by si samozřejmě všichni a každý máme nějaké asociace, ale prostě mě to nahlodalo. A taky nevím, kolik vymyslíme variant, to je také důležité.Zakl.

každej má nějaký jméno s něčím spojený a právě, jde o převrácení hodnot. Z chudáčka Ondráška bude najednou pyšné můj vnuk Ondra:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 08:53

@hofka :palec: Jako taky si myslím. Jde jen o to, že jakmile ti někdo nasadí červíka do hlavy, chvíli tam zůstane. Je to krásné jméno, ale je pravda, že v našem okolí byli v dětství jen dva Ondřejové a teda kdyby 100% platilo, že jméno máš spojené s konkrétním člověkem, asi by to manželovi neprošlo ani do 2. kola. :)

Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze