Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Dobbyna Taky mě to napadlo, hezky by ladilo, jenomže jméno jako takové se mi moc nelíbí. To je ostatně problém u většiny jmen - buď se hodí a nelíbí (Daniel, David), nebo líbí, ale nejsem si jistá kombinací (Tomáš).
Filip Kastan… Tak se jmenoval Madl v jednom z tech filmu s Kotkem ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,začínám být „zoufalá“. Přijde mi, že k našemu příjmení - Kaštan - se nehodí žádné mužské jméno. Manželovi se líbí Ondřej, mně Tomáš, babička přišla s Jakubem, ve hře je Matěj/Matyáš, ještě mě napadlo Michael, ale fakt nevím. Nesmí končit na „K“, nemělo by se rýmovat s -an (Jan, Ivan, Milan), žádnou extravaganci ani moc „měkké“ jméno. Kdo mě zná, nejspíš ví, o koho jde. Tohodle příjmení u nás není moc. Takže nick pochopitelně anonymně. Které z výše uvedených se vám zdá nejvhodnější? Jiný nápad? Díky.
Mame Ondreje a Mateje, prijmeni na K, takze stejne parametry jako vy. Takze za me jo ![]()
Taky hlasuju pro Ondráška
ten můj bude mít za chvilku rok a stále si myslím, že lepší jméno jsem vybrat nemohla ![]()
@hehehe píše:
Také se mi z možností líbí nejvíce Ondřej.
Hlavně si myslím, že se teď nedává až tak často jako jiná jmenovaná, ale možná je to jen můj pocit.
mě přijde, že se právě dává často:-)
@KPKristy jojo jsme Ondřej k a syn Matěj K.
V rodině máme Matěje 3 ( do 7 let) a i na prodejně velmi často slýchám že až se narodí tak to bude Matýsek.
@hofka Je
, ale neobsahuje „Š“ a je to takový kompromis (Matyáš). Ondřej by se mi taky líbil (míň než Tomáš), ale víte, jak to je. Děda prohlásil, že je to takové jméno, které má spojené s nějakým chudáčkem bezdomáčem a už se toho nemůžu zbavit. Omlouvám se všem, kteří toto jméno dali nebo mají v rodině, určitě to nemyslel zle, jen to tak prostě má (já mám třeba jméno Denis = rošťák)
Je to naše věc, zvykli by si samozřejmě všichni a každý máme nějaké asociace, ale prostě mě to nahlodalo. A taky nevím, kolik vymyslíme variant, to je také důležité.
Zakl.
@Anonymní píše:
@hofka Je, ale neobsahuje „Š“ a je to takový kompromis (Matyáš). Ondřej by se mi taky líbil (míň než Tomáš), ale víte, jak to je. Děda prohlásil, že je to takové jméno, které má spojené s nějakým chudáčkem bezdomáčem a už se toho nemůžu zbavit. Omlouvám se všem, kteří toto jméno dali nebo mají v rodině, určitě to nemyslel zle, jen to tak prostě má (já mám třeba jméno Denis = rošťák)
Je to naše věc, zvykli by si samozřejmě všichni a každý máme nějaké asociace, ale prostě mě to nahlodalo. A taky nevím, kolik vymyslíme variant, to je také důležité.Zakl.
každej má nějaký jméno s něčím spojený a právě, jde o převrácení hodnot. Z chudáčka Ondráška bude najednou pyšné můj vnuk Ondra:-)
@hofka
Jako taky si myslím. Jde jen o to, že jakmile ti někdo nasadí červíka do hlavy, chvíli tam zůstane. Je to krásné jméno, ale je pravda, že v našem okolí byli v dětství jen dva Ondřejové a teda kdyby 100% platilo, že jméno máš spojené s konkrétním člověkem, asi by to manželovi neprošlo ani do 2. kola. ![]()
Zakl.