Jména Ondřej/Tomáš/Matěj...?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
19.1.16 08:53
@Anonymní píše:
@hofka Je :), ale neobsahuje „Š“ a je to takový kompromis (Matyáš). Ondřej by se mi taky líbil (míň než Tomáš), ale víte, jak to je. Děda prohlásil, že je to takové jméno, které má spojené s nějakým chudáčkem bezdomáčem a už se toho nemůžu zbavit. Omlouvám se všem, kteří toto jméno dali nebo mají v rodině, určitě to nemyslel zle, jen to tak prostě má (já mám třeba jméno Denis = rošťák) :) Je to naše věc, zvykli by si samozřejmě všichni a každý máme nějaké asociace, ale prostě mě to nahlodalo. A taky nevím, kolik vymyslíme variant, to je také důležité.Zakl.

A ja zase nechapu, proc vam do toho mluvi deda 8o. To by clovek nemohl dat zadne jmeno, protoze ke kazdemu zname nejakyho zoufalce. Zajimave, ze si nikdy nevzpomeneme na nekohodobreho. Urcite se jich k danemu jmenu vaze minimalne stejne jako tech zoufalcu :nevim:
Jmeno pro sve dite vyberte s jeho otcem, nikdo jiny do toho nema co pyskovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
19.1.16 08:57

Já mám doma Denise a je to nejhodnější a nejklidnejsi dite :mrgreen: K tomu to přirovnání jména vůbec nesedi :) Určite s manželem vyberete to nejkrásnější jméno, které se bude líbit Vam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.1.16 08:58

My jména dětí nikde moc neprezentovali, u tchánovců je „zvykem“, že se děti pojmenovávají po někom v rodině jakoby na počest. Toho zastáncem moc nejsem-i když partner taky nejdřív chtěl dalšího sebe v pokračování, ale potom on sám přišel s návrhem vpodstatě obdoby jeho jména a nakonec všichni byli nadšení. Stoprocentní jméno se dozvěděli až po narození a je pravda, že v obou případech koukali-Linda a Mojmír:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 08:58

@KPKristy To je nám jasné, že je to naše věc, ale rádi vyslechneme i názory rodiny, i když to většinou dopadá takto. :) Děda je z vnoučat celý naměkko, je to ten nej dědeček pod sluncem, děti ho milují, takže jsme zapojili i jeho a babičku do výběru, páč se na to naše nenarozeňátko všichni společně těšíme a je jasné, že bude milované stejně, i když to bude Ondrášek nebo třeba… Xaver. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
124
19.1.16 09:26

Čekáme v červnu a bude to Ondrášek, takže pro něj hlasuji. Je to nádherné jméno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
19.1.16 09:41
@Anonymní píše:
Ahoj,začínám být „zoufalá“. Přijde mi, že k našemu příjmení - Kaštan - se nehodí žádné mužské jméno. Manželovi se líbí Ondřej, mně Tomáš, babička přišla s Jakubem :), ve hře je Matěj/Matyáš, ještě mě napadlo Michael, ale fakt nevím. Nesmí končit na „K“, nemělo by se rýmovat s -an (Jan, Ivan, Milan), žádnou extravaganci ani moc „měkké“ jméno. Kdo mě zná, nejspíš ví, o koho jde. Tohodle příjmení u nás není moc. Takže nick pochopitelně anonymně. Které z výše uvedených se vám zdá nejvhodnější? Jiný nápad? Díky.

Za me Ondřej, je to krásné jmeno a hodi se k příjmení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
19.1.16 09:44

Ty jména jsou poměrně častá, to by třeba mě vadilo. To, že budou 4 Jakubové ve třídě. Já vždycky píšu, že je to jen o zvyku. I kdyby tam bylo -an, tak je to fakt jedno. Ale budiž, někdo to řeší.
Co třeba Libor, Milan, Kamil, Filip, Vít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.1.16 10:09

Ondřej/Ondra Kaštan zní pěkně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
19.1.16 10:11

Mne se z tech jmen nelibi ani jedno jedine, Matej, Matyas, Jakub, Ondrej je kazde druhe dite, uz jsem na ta jmena celkem alergicka, ale pokud vam to nevadi a nechcete byt originalni, proc ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.1.16 10:20

Rodiče by měli dát jméno, které se jim líbí, budou na něj tak volat celý život. Když člověk probere jména, která se mu líbí, která se hodí k příjmení a z nich vyhodí ty, které má kdekdo a pak ty, které má někdo, kdo je mu nesympatický - tak jich zase tak moc nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 10:20

@lauraka A nějaký návrh, jméno, které by se líbilo tobě, máš?

• Citovat
  • Upravit
2839
19.1.16 10:36

V prvnim momente me napadlo Kevin Kastan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
19.1.16 10:41
@lauraka píše:
V prvnim momente me napadlo Kevin Kastan.

No tak to je masakr :roll: :mrgreen:

Za mě Ondra, k příjmení se hodí, stejné jméno jsme vybrali našemu druhátku…v okolí teda aktuálně žádného Ondru nemáme, je to spíš samý Matyáš a Tadeáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 10:45

@lauraka Vtipný, to jo, zrovna včera jsem říkala ze srandy manželovi, že dáme Kevina, když se nemůžeme rozhodnout, ale to bylo opravdu míněno jako top blbá kombinace. :)

• Citovat
  • Upravit
340
19.1.16 10:52

No Kevin Kaštan by byl každopádně originální. Těch by po republice moc neběhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze