Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@hofka Je, ale neobsahuje „Š“ a je to takový kompromis (Matyáš). Ondřej by se mi taky líbil (míň než Tomáš), ale víte, jak to je. Děda prohlásil, že je to takové jméno, které má spojené s nějakým chudáčkem bezdomáčem a už se toho nemůžu zbavit. Omlouvám se všem, kteří toto jméno dali nebo mají v rodině, určitě to nemyslel zle, jen to tak prostě má (já mám třeba jméno Denis = rošťák)
Je to naše věc, zvykli by si samozřejmě všichni a každý máme nějaké asociace, ale prostě mě to nahlodalo. A taky nevím, kolik vymyslíme variant, to je také důležité.Zakl.
A ja zase nechapu, proc vam do toho mluvi deda
. To by clovek nemohl dat zadne jmeno, protoze ke kazdemu zname nejakyho zoufalce. Zajimave, ze si nikdy nevzpomeneme na nekohodobreho. Urcite se jich k danemu jmenu vaze minimalne stejne jako tech zoufalcu ![]()
Jmeno pro sve dite vyberte s jeho otcem, nikdo jiny do toho nema co pyskovat ![]()
Já mám doma Denise a je to nejhodnější a nejklidnejsi dite
K tomu to přirovnání jména vůbec nesedi
Určite s manželem vyberete to nejkrásnější jméno, které se bude líbit Vam ![]()
My jména dětí nikde moc neprezentovali, u tchánovců je „zvykem“, že se děti pojmenovávají po někom v rodině jakoby na počest. Toho zastáncem moc nejsem-i když partner taky nejdřív chtěl dalšího sebe v pokračování, ale potom on sám přišel s návrhem vpodstatě obdoby jeho jména a nakonec všichni byli nadšení. Stoprocentní jméno se dozvěděli až po narození a je pravda, že v obou případech koukali-Linda a Mojmír:-)
@KPKristy To je nám jasné, že je to naše věc, ale rádi vyslechneme i názory rodiny, i když to většinou dopadá takto.
Děda je z vnoučat celý naměkko, je to ten nej dědeček pod sluncem, děti ho milují, takže jsme zapojili i jeho a babičku do výběru, páč se na to naše nenarozeňátko všichni společně těšíme a je jasné, že bude milované stejně, i když to bude Ondrášek nebo třeba… Xaver. ![]()
Čekáme v červnu a bude to Ondrášek, takže pro něj hlasuji. Je to nádherné jméno ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,začínám být „zoufalá“. Přijde mi, že k našemu příjmení - Kaštan - se nehodí žádné mužské jméno. Manželovi se líbí Ondřej, mně Tomáš, babička přišla s Jakubem, ve hře je Matěj/Matyáš, ještě mě napadlo Michael, ale fakt nevím. Nesmí končit na „K“, nemělo by se rýmovat s -an (Jan, Ivan, Milan), žádnou extravaganci ani moc „měkké“ jméno. Kdo mě zná, nejspíš ví, o koho jde. Tohodle příjmení u nás není moc. Takže nick pochopitelně anonymně. Které z výše uvedených se vám zdá nejvhodnější? Jiný nápad? Díky.
Za me Ondřej, je to krásné jmeno a hodi se k příjmení. ![]()
Ty jména jsou poměrně častá, to by třeba mě vadilo. To, že budou 4 Jakubové ve třídě. Já vždycky píšu, že je to jen o zvyku. I kdyby tam bylo -an, tak je to fakt jedno. Ale budiž, někdo to řeší.
Co třeba Libor, Milan, Kamil, Filip, Vít…
Mne se z tech jmen nelibi ani jedno jedine, Matej, Matyas, Jakub, Ondrej je kazde druhe dite, uz jsem na ta jmena celkem alergicka, ale pokud vam to nevadi a nechcete byt originalni, proc ne ![]()
Rodiče by měli dát jméno, které se jim líbí, budou na něj tak volat celý život. Když člověk probere jména, která se mu líbí, která se hodí k příjmení a z nich vyhodí ty, které má kdekdo a pak ty, které má někdo, kdo je mu nesympatický - tak jich zase tak moc nezbyde.
@lauraka píše:
V prvnim momente me napadlo Kevin Kastan.
No tak to je masakr
![]()
Za mě Ondra, k příjmení se hodí, stejné jméno jsme vybrali našemu druhátku…v okolí teda aktuálně žádného Ondru nemáme, je to spíš samý Matyáš a Tadeáš
@lauraka Vtipný, to jo, zrovna včera jsem říkala ze srandy manželovi, že dáme Kevina, když se nemůžeme rozhodnout, ale to bylo opravdu míněno jako top blbá kombinace. ![]()
No Kevin Kaštan by byl každopádně originální. Těch by po republice moc neběhalo.