Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@bela6987 píše:
dobře
Tak teď jsem jelen
Komu odepisuju? žofii222 anebo bele6987?
@3HE píše:
Ono je to hezké na oba způsoby, v mojí verzi je zase la a la - poslední slabiky, tak je to jednojá jsem napsala Izabela, ale více se mi líbí Isabela, takže se opravuji
Já bych jméno počeštila, pokud na tom netrváte z nějakého národnostního důvodu… Bylo by mi prcka líto, když by musel všede ve škole, na úřadech, v práci říkat :Jmenuji se Isabela, píše se to s S, né s Z.
Musí to být potom pořád dokola opakovat nepříjemné.
@Wikky I z toho důvodu. Dneska si lidé ve jménech dělají různé přesmyčky, atd ![]()
@densis píše:
Tak to je oříšek, protože obě zní hezky: Isabela Kovářová, Ema Kovářová. Já nevím, já bych asi volila Ema, protože je to takové „počeštělejší“, jak se říká, ale zase, když se vdá, tak bude mít jiné příjmení. No, já bych asi volila Emičku
no já nevím, ale věčinu života spíš strávý s příjmením Kovářová
@žofie222 píše:
no já nevím, ale věčinu života spíš strávý s příjmením Kovářová
No, když si spočteš, že se vdá třeba ve 20ti a zemře v 80ti, bude mít 60let jiné příjmení, ale už i kvůli psaní bych volila Ema. Jak psala @Wikky, „Píše se to se S ne se Z.“ Mám svoje zkušenosti s příjmením: „Mithašová, za T je ještě H.“ ![]()
@Wikky píše:
Já bych jméno počeštila, pokud na tom netrváte z nějakého národnostního důvodu… Bylo by mi prcka líto, když by musel všede ve škole, na úřadech, v práci říkat :Jmenuji se Isabela, píše se to s S, né s Z.Musí to být potom pořád dokola opakovat nepříjemné.
No to je pravda, ale i Kristýny to mají taky těžký protože se lidi ptají jaký i je po r a jaký i je po t
No tak ja mam jasno volila jsem mezi Isabellou a nebo Valentynou a nakonec vyhrala Isabella Novak ![]()
@žofie222 píše:
No to je pravda, ale i Kristýny to mají taky těžký protože se lidi ptají jaký i je po r a jaký i je po t
Tak většinou Češi mají Kristýnu a Slováci Kristinu, ale taky to je pravda. Já jsem měla Kristýnu a nikdo se mně na I, Y neptal, tak nevím. Podle toho, jak je člověk, co jméno píše informován
Ale řeknu vám, nechtěla bych být zapisovatelkou třeba na matrice. Jedno jméno má dvě L, druhé dvě jména, třetí má místo Y I ![]()
@Anonymní píše:
No tak ja mam jasno volila jsem mezi Isabellou a nebo Valentynou a nakonec vyhrala Isabella Novak
Dobrá volba!
Isabella s dvěmi L, luxus! Šíleně se mi líbí jména, které mají dvě L
Já chci Michaellu, ale manžel mi doporučil, že by se ta „moje vymoženost“ moc dobře nepsala na matrice a tak ![]()
@densis píše:
No, když si spočteš, že se vdá třeba ve 20ti a zemře v 80ti, bude mít 60let jiné příjmení, ale už i kvůli psaní bych volila Ema. Jak psala @Wikky, „Píše se to se S ne se Z.“ Mám svoje zkušenosti s příjmením: „Mithašová, za T je ještě H.“
Ale spíš se vdává v 28letech u některých třeba ve 30 letech a i třeba v 19 letech. ![]()
@densis píše:
Tak většinou Češi mají Kristýnu a Slováci Kristinu, ale taky to je pravda. Já jsem měla Kristýnu a nikdo se mně na I, Y neptal, tak nevím. Podle toho, jak je člověk, co jméno píše informovánAle řeknu vám, nechtěla bych být zapisovatelkou třeba na matrice. Jedno jméno má dvě L, druhé dvě jména, třetí má místo Y I
Moje sestra se fotila u fotografky jí bylo tenkrát 10 let a chtěla tam mít jméno a oni jí na fotku napsaly Krystýna.
@žofie222 píše:
Ale spíš se vdává v 28letech u některých třeba ve 30 letech a i třeba v 19 letech.
Podle toho, kdy uzná každý za vhodné ![]()
@žofie222 píše:
Moje sestra se fotila u fotografky jí bylo tenkrát 10 let a chtěla tam mít jméno a oni jí na fotku napsaly Krystýna.
Tak v tomhle případě bych se zeptala ![]()
Isabella nebo Izabella nebo Isabela a nebo Izabella
jaké se vám líbí víc mě asi… ![]()
@jitka156 píše:
Isabella nebo Izabella nebo Isabela a nebo Izabella
jaké se vám líbí víc mě asi…
Isabella
Jednoznačně s S a LL. ![]()