Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to těžší, než jsem myslela. Mám averzi na jméno Ema, protože bývalý manžel měl milenku jménem Ema a nynější přítel chce dát miminku toto jméno. Pomoc ![]()
No prostě mu to vysvětli, proč to jméno nechceš, to snad musí pochopit. Na jménu se musíte dohodnout oba ![]()
ahoj tak ja bych se snažila najit kompromis řekni přiteli proč se ti toto jméno nelibi a zkuste dat podobné Ema=Eva jinak nevim co bych ti poradila ja zase nesnašim jmeno Tereza a take to jmeno vypustime po vzájemné domluvě
Vysvětlila bych to. Pokud by dál trval na svém azdůvodňoval to tím, že děláš z komára velblouda a nikdo že za své jméno nemůže (jakože nemáš spokojovat jméno svého dítěte s nějakou milenkou), pak bych to prostě natvrdo odmítla. Pustíš se sice do konfliktu, (který zjevně vypukne kvůli konfliktu samontému, prootže rozumný člověk by prostě couvl a přistoupil na dikusi o jiném jméně), ale bude po tvém. To bych asi udělala. Konečně (to tu už bylo v nějaké diskusi), ty máš jakési poslední právo udělit jméno. Jednak tím, že to nepodepíšeš (dítě se prostě narodí bez toho, že máš nebo nemáš jakékoli papíry včetně Dohody o jménu) a že prostě matrikářce, resp. sestře, která se tě bude ptát (a v porodnici zastupuje matriku), řekneš jméno jiné … Ale pevně doufám, že takhle daleko to nezajde.
Normálně bych mu to řekla, co ti na tom vadí. Víš kolik jmen jsme museli vyřadit, protože nám připomínali jméno někoho, kdo nám je nepříjemný.
Pokud je rozumný, tak to pochopí.
nechci nic říkat, ale neni to vtip…Nevěra je taky od zakladatelky, kde píše, že zůstala bez manžela a má malého????????????????????
Mrkněte na to holky ![]()
Anonymní píše:
nechci nic říkat, ale neni to vtip…Nevěra je taky od zakladatelky, kde píše, že zůstala bez manžela a má malého????????????????????
Mrkněte na to holky
asi se tady někdo dobře baví ![]()
oliš píše:Anonymní píše:asi se tady někdo dobře baví
Mrkněte na to holky
Tak si to vysvětlení přečtěte na te druhe diskuzi ju?.....
Jo tak tohle moc dobře znám - kamarád ma takovou dlouholetou „kamosku“ (prvni laska nerezavi…) a její jméno chtěl dat druhorozene dcerce, jeho žena nejdřív taky nechtěla, právě kvůli Ní ale na lepší prý nepřišli, na jinym se neshodli tak ho nakonec malé dali…a on to s tou jmenovkyni táhne dál… mému chlapovi jsem takhle rozmluvila Elišku, což je jeho bývalá, takže taky těžká alergie
. Naštěstí sám pak uznal ze jich je fakt hodně - a stejně to byl kluk:-) Anonym kvůli těm známým, díky.
@Anonymní píše:
Mrkněte na to holky
A to nemas koule napsat to sem pod nickem? ![]()
Tak ve vetsine fungujicich vztahu se jmena po byvalych partnerech detem nedavaji… ![]()
Nikdy ani za nic po žádné manželově bývalce. Neřeknu holka co s ní byl měsíc, to pro mě není vztah, ale třeba po nějaké co s ní žil nebo po jeho exmanželce prostě ne. Přestože jméno manželovy exky se mi líbí a jmenuje se tak i moje sestra, takže by se říkalo máš jméno po tetě, ale prostě ne. Navíc mě se na jméno ptala sestřička u příjmu v porodnici a manžel u toho vůbec nebyl. Ale zase u manželů je to jinak než u nesezdaných se mi zdá, manželé nemusí na matriku. Takže kdyby jsme se domluvili na nějakém jménu a já tam nahlásila jiné tak by manžel neudělal nic. Ale to bych mu zase nikdy neudělala, možná max to co bych chtěla pouze já dala jako druhé