Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Urcite nema cenu zachranovat vztah kvuli miminku. Ma cenu zachranovat vztah, kdyz ho chces zachranit ty i tvuj pritel. Pokud by sis prala, aby se to mezi vami urovnalo a byli jste rodina (ale ne kvuli miminku, ale kvuli vam dvema), tak zkuste poradnu a udelejte, co pujde. Ovsem jen pokud to chcete oba.
Pokud uz se vlastne svym zpusobem tesis, ze budes bez nej, jestli uz ho skutecne nemilujes, ani nemas rada, nic k nemu necitis a navic jsi si jista, ze to neni zpusobeno jen tou krizi, ve ktery ted jste, tak to nema smysl zachranovat, muzes zacit novy zivot a miminku v budoucnu najit tatinka, i kdyz ne biologickyho.
To je smutne, ale kvuli miminku bych vztah nezachranovala. Mluvim z vlastni zkusenosti. S tatkou sve dcery jsme se rozesli jeste v tehotenstvi, pak kvuli okoli jsme se rozhodli, ze to jeste zkusime, neslo to…hlavne ani jeden z nas to nechtel. Musim rict, ze na to, ze me tenkrat bylo 20, jemu 26 jsme to zvladli bravurne. v klidku jsme se dohodli co a jak. Dneska je to 8 let, dcera je spokojena a vzdycky byla. Normalne se stykame, chodime na kafe, obedy, on vychazi s mym manzelem ja s jeho pritelkyni. Proste jsme spokojeny vsichni. Ono asi zalezi na lidech jak se domluvi a hlavne je treba se toho pak drzet. Obcas si dame s ex za pravdu, ze jeste ze jsme tenkrat neposlechli rodinu a zaridili se podle sebe. Drzim pesti aby brzy bylo lip ![]()
ono je nekdy lepsi byt na dite sama a vychovavat ho sama nez aby dite bylo ve stresovem prostredi kvuli zachranovani neceho co treba nema smysl a ty jsi pak treba z jeho rustu nemela skoro nic…
Ahoj já přišla na to že jsem v 8tt dva dny po tom co jsem zjistila, že mě přítel po hádce v opilosti podvedl.. Já se tehdy rozhodla, že dítě má na tátu právo, tak to ještě zkusím.. Nelituju, ale neříkám, že se musíš rozhodnout stejně. Jen kvůli tomu mimču pokud k partnerovi něco necítíš to cenu nemá. Díte dokáže stmelit lidi, ale musí oba chtít, pokud nechtěj nemá význam to zkoušet.. A že se bojíš je jasný, budeš sama na všechno, ale pokud to tak chceš tak to zvládneš…
dítě vztah dohromady neslepí, není to vteřinové lepidlo ani plastelína…
Tak si představ až se mimčo narodí a bude vyrůstat v nefunkčním vztahu plném hádek. to pro něj bude ještě horší než když na něj budeš sama
Nema cenu tento vztah zachranovat, rozhodni se, jestli chces miminko nebo vztah.. ![]()
vegiska píše:
dítě vztah dohromady neslepí, není to vteřinové lepidlo ani plastelína…
Neřekla jsem že slepí, ale stmelí, ale pouze pod tou podmínkou, že oba rodiče chtějí být spolu…
Nevím, jak začít. Jsem v 18. týdnu těhotenství a s partnerem procházíme opravdu velkou krizí. Dnes jsme se dohodli, že se odstěhuje. Už jednou jsme se rozešli a opět dali dohromady. Naše problémy se týkají financí, také jeho dětí z minulého manželství a celkově ta moje láska k němu odešla někam pryč. Chci se proto zeptat, jestli si myslíte, že má cenu tento vztah zachraňovat kvůli miminku. Mám docela strach, co potom bude, když zůstanu úplně sama.