Manžel dluží na alimentech

Anonymní
18.1.11 15:46

Manžel dluží na alimentech

Ahoj,píšu jako anonym,protože se za nastalou situaci velice stydím,ale nevím jak dál.S manželem jsme spolu sedm let a máme dvě holčičky,manžel je rozvedený a z prvního manželství má dva kluky,bohužel má částečný důchod a je už delší dobu bez práce,já jsem na mateřské,tak žijeme jak se říká z ruky do huby,jenže do slova,máme hypotéku,měsíčně splácíme 8000 jenom hypotéku,plus ostatní poplatky,dohromady nám to dělá něco přes 18000 a celkový příjem je 20500kč.Tím pádem už nezbývá na alimenty,fakt se za to děsně stydím,ale nezbývá ať děláme co děláme.Bývalá manželka to chce řešit soudně a já mám strach že nám tátu zavřou,protože na ty alimenty fakt není.Dokud je platil,měli dohodu že klukům občas koupíme boty,zaplatíme kroužky,loni jsme jim zaplatili dovolenou v cizině,ale to už teď taky nejde a manželka na to všechno asi zapoměla.Můžeme se proti tomu vůbec nějak bránit?Vím že mě většina ukamenuje,ale prosím uvítala bych spíš nějakou radu,a doplatit to v téhle situaci opravdu nejde,prostě+ není z čeho :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
18.1.11 15:50

myslím, že by ho nezavřeli, já na svýho otce kvůli tomu podávala trestní oznámení, pak se řešilo soudně zvýšení alimentů. A to by nešlo se s bývalou nějak domluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
18.1.11 15:57

Zavřeli.Dnes už zavřou taky jich pár s okolí znám.
Co Vám zbývá?Asi prodat dum a koupit malej byt.Manželka s dětma taky musí něco jíst :nevim:.
Když je manžel v duchodu tak co když nastoupíš do práce ty a on se bude starat o děti?To nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.11 16:06

Domluvit už to nejde,v listopadu dostala 7000 od té doby nic,prý se kvůli tomu zadlužila a už jí asi dochází trpělivost,ani se jí nedivím.Ještě dodám že mladší kluk 12 k nám od předloňského srpna nechodí vůbec,protože jsme mu odmítli koupit k vánocům to co chtěl,protože to bylo moc drahý a není sám(k předchozím vánocům dostali počítač),taky nás ani nepozdraví na ulici.Starší 14 občas zajde,jen tak na chvíli tak jednou dvakrát do měsíce.Bývalka chtěla tenhle měsíc jednorázově 12000,to se prostě nedá :zed: Mám strach že ho fakt zavřou,ale ty prachy fakt nemůžem sehnat,nikdo nám nepůjčí,splácíme hypotéku a navíc nemáme ani jeden příjem na půjčku :cry:

• Citovat
  • Upravit
27031
18.1.11 16:09

nevím kolik platíte alimenty na oba ale co teda soudně prozatím požádat o snížení?jestli to taky nebude tím že jsou nároční :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fletnicka
18.1.11 16:10

A jak staré máte ty holky? Jestli už brzo půjdeš do práce, třeba by šlo se s druhou maminkou domluvit, že až půjdeš do práce, alimenty budete platit normálně a na dlužnou částku by se domluvil nějaký splátkový kalendář.

• Citovat
  • Upravit
20993
18.1.11 16:12

Ahojky

můj manžel je v té samé pozici,jako ten tvůj a taky místo 2800kč na 2 děti,posíláme jen 1000kč dohromady a nic mu nemůžou udělat a natož zavřít.Ptali jsme se na to.Jen mu roste dluh a ten je vymahatelný,ale neboj se zavřít ho nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.11 16:13
Kamča.dalmatinka píše:
Zavřeli.Dnes už zavřou taky jich pár s okolí znám.
Co Vám zbývá?Asi prodat dum a koupit malej byt.Manželka s dětma taky musí něco jíst :nevim:.
Když je manžel v duchodu tak co když nastoupíš do práce ty a on se bude starat o děti?To nejde?

Ty si myslíš že když nastoupím do práce budu na tom o tolik líp než na mateřský?Nebudu,brala jsem 8500 takže toby fakt nepomohlo :zed:Prodejem bytu bysme si moc nepomohli,máme právě ten malej byteček a nemůžu jít s dvoma dětma pod most.Chápu že bejvalka a děti potřebujou jíst,ale bydlí s nima ještě maminka ta má taky důchod a přítel,který si myslím má hodně slušný plat,tak myslím že až tolik netrpí a když ví v jaký jsme situaci by to nemusela tolik hrotit,jen prostě nevim jak to řešit :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.11 16:15
olienka67 píše:
můj manžel je v té samé pozici,jako ten tvůj a taky místo 2800kč na 2 děti,posíláme jen 1000kč dohromady a nic mu nemůžou udělat a natož zavřít.Ptali jsme se na to.Jen mu roste dluh a ten je vymahatelný,ale neboj se zavřít ho nemůžou.

No jo,když mi neposíláme vůbec nic,není z čeho

• Citovat
  • Upravit
fletnicka
18.1.11 16:15
Anonymní píše:
Domluvit už to nejde,v listopadu dostala 7000 od té doby nic,prý se kvůli tomu zadlužila a už jí asi dochází trpělivost,ani se jí nedivím.Ještě dodám že mladší kluk 12 k nám od předloňského srpna nechodí vůbec,protože jsme mu odmítli koupit k vánocům to co chtěl,protože to bylo moc drahý a není sám(k předchozím vánocům dostali počítač),taky nás ani nepozdraví na ulici.Starší 14 občas zajde,jen tak na chvíli tak jednou dvakrát do měsíce.Bývalka chtěla tenhle měsíc jednorázově 12000,to se prostě nedá :zed: Mám strach že ho fakt zavřou,ale ty prachy fakt nemůžem sehnat,nikdo nám nepůjčí,splácíme hypotéku a navíc nemáme ani jeden příjem na půjčku :cry:

Jinak mi teda připadá, že jsou kluci celkem rozmazlení. 7000 alimenty měsíčně je docela dost, je jasné, že když má manžel částečný invalidní důchod a ty jsi na mateřské, že tak vysoké alimenty platit nemůžete. Zkusila bych soudně požádat o snížení alimentů, jak píše Crystal. Měli by vám vyhovět, vzhledem k příjmům. Mám dva nezletilé sourozence a otec na každého z nich platí 1500,– měsíčně. Holt kde nic není, ani smrt nebere.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.11 16:18

Nee 7000 dostala jednorázově,jinak platí na oba 2000 + ty kroužky atd.

• Citovat
  • Upravit
11502
18.1.11 16:19

jedině posílat nějaký minimum těch alimentů, na tohle hřešil můj otec a pak otec sourozenců, že vždycky poslal minimum a máma to nemohla dát na policii, protože něco platil. Pak si to ten muj neohlídal a 6 měsíců nic neposlal a to už je pak možnost ohlášení a soudního stíhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.11 16:22

No jo mi právě od listopadu ani ťuka a posílat třeba pětikilo na dva takový kluky to je dost k pláči :oops:

• Citovat
  • Upravit
11502
18.1.11 16:23

já vim, že to nic moc neni, ale je to možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20993
18.1.11 16:25
Aha,tak to je blbý.A co posílat alespon malou částku?Úplně minimální a pak ona nemá šanci na trestní oznámení.Zvažte to,je to jednoduché :palec:
Anonymní píše:
olienka67 píše:
No jo,když mi neposíláme vůbec nic,není z čeho
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria