Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
myslím, že by ho nezavřeli, já na svýho otce kvůli tomu podávala trestní oznámení, pak se řešilo soudně zvýšení alimentů. A to by nešlo se s bývalou nějak domluvit?
Zavřeli.Dnes už zavřou taky jich pár s okolí znám.
Co Vám zbývá?Asi prodat dum a koupit malej byt.Manželka s dětma taky musí něco jíst
.
Když je manžel v duchodu tak co když nastoupíš do práce ty a on se bude starat o děti?To nejde?
Domluvit už to nejde,v listopadu dostala 7000 od té doby nic,prý se kvůli tomu zadlužila a už jí asi dochází trpělivost,ani se jí nedivím.Ještě dodám že mladší kluk 12 k nám od předloňského srpna nechodí vůbec,protože jsme mu odmítli koupit k vánocům to co chtěl,protože to bylo moc drahý a není sám(k předchozím vánocům dostali počítač),taky nás ani nepozdraví na ulici.Starší 14 občas zajde,jen tak na chvíli tak jednou dvakrát do měsíce.Bývalka chtěla tenhle měsíc jednorázově 12000,to se prostě nedá
Mám strach že ho fakt zavřou,ale ty prachy fakt nemůžem sehnat,nikdo nám nepůjčí,splácíme hypotéku a navíc nemáme ani jeden příjem na půjčku ![]()
nevím kolik platíte alimenty na oba ale co teda soudně prozatím požádat o snížení?jestli to taky nebude tím že jsou nároční ![]()
A jak staré máte ty holky? Jestli už brzo půjdeš do práce, třeba by šlo se s druhou maminkou domluvit, že až půjdeš do práce, alimenty budete platit normálně a na dlužnou částku by se domluvil nějaký splátkový kalendář.
můj manžel je v té samé pozici,jako ten tvůj a taky místo 2800kč na 2 děti,posíláme jen 1000kč dohromady a nic mu nemůžou udělat a natož zavřít.Ptali jsme se na to.Jen mu roste dluh a ten je vymahatelný,ale neboj se zavřít ho nemůžou.
Kamča.dalmatinka píše:
Zavřeli.Dnes už zavřou taky jich pár s okolí znám.
Co Vám zbývá?Asi prodat dum a koupit malej byt.Manželka s dětma taky musí něco jíst.
Když je manžel v duchodu tak co když nastoupíš do práce ty a on se bude starat o děti?To nejde?
Ty si myslíš že když nastoupím do práce budu na tom o tolik líp než na mateřský?Nebudu,brala jsem 8500 takže toby fakt nepomohlo
Prodejem bytu bysme si moc nepomohli,máme právě ten malej byteček a nemůžu jít s dvoma dětma pod most.Chápu že bejvalka a děti potřebujou jíst,ale bydlí s nima ještě maminka ta má taky důchod a přítel,který si myslím má hodně slušný plat,tak myslím že až tolik netrpí a když ví v jaký jsme situaci by to nemusela tolik hrotit,jen prostě nevim jak to řešit ![]()
olienka67 píše:
můj manžel je v té samé pozici,jako ten tvůj a taky místo 2800kč na 2 děti,posíláme jen 1000kč dohromady a nic mu nemůžou udělat a natož zavřít.Ptali jsme se na to.Jen mu roste dluh a ten je vymahatelný,ale neboj se zavřít ho nemůžou.
No jo,když mi neposíláme vůbec nic,není z čeho
Anonymní píše:
Domluvit už to nejde,v listopadu dostala 7000 od té doby nic,prý se kvůli tomu zadlužila a už jí asi dochází trpělivost,ani se jí nedivím.Ještě dodám že mladší kluk 12 k nám od předloňského srpna nechodí vůbec,protože jsme mu odmítli koupit k vánocům to co chtěl,protože to bylo moc drahý a není sám(k předchozím vánocům dostali počítač),taky nás ani nepozdraví na ulici.Starší 14 občas zajde,jen tak na chvíli tak jednou dvakrát do měsíce.Bývalka chtěla tenhle měsíc jednorázově 12000,to se prostě nedáMám strach že ho fakt zavřou,ale ty prachy fakt nemůžem sehnat,nikdo nám nepůjčí,splácíme hypotéku a navíc nemáme ani jeden příjem na půjčku
Jinak mi teda připadá, že jsou kluci celkem rozmazlení. 7000 alimenty měsíčně je docela dost, je jasné, že když má manžel částečný invalidní důchod a ty jsi na mateřské, že tak vysoké alimenty platit nemůžete. Zkusila bych soudně požádat o snížení alimentů, jak píše Crystal. Měli by vám vyhovět, vzhledem k příjmům. Mám dva nezletilé sourozence a otec na každého z nich platí 1500,– měsíčně. Holt kde nic není, ani smrt nebere.
Nee 7000 dostala jednorázově,jinak platí na oba 2000 + ty kroužky atd.
jedině posílat nějaký minimum těch alimentů, na tohle hřešil můj otec a pak otec sourozenců, že vždycky poslal minimum a máma to nemohla dát na policii, protože něco platil. Pak si to ten muj neohlídal a 6 měsíců nic neposlal a to už je pak možnost ohlášení a soudního stíhání.
No jo mi právě od listopadu ani ťuka a posílat třeba pětikilo na dva takový kluky to je dost k pláči ![]()
Anonymní píše:olienka67 píše:No jo,když mi neposíláme vůbec nic,není z čeho
Ahoj,píšu jako anonym,protože se za nastalou situaci velice stydím,ale nevím jak dál.S manželem jsme spolu sedm let a máme dvě holčičky,manžel je rozvedený a z prvního manželství má dva kluky,bohužel má částečný důchod a je už delší dobu bez práce,já jsem na mateřské,tak žijeme jak se říká z ruky do huby,jenže do slova,máme hypotéku,měsíčně splácíme 8000 jenom hypotéku,plus ostatní poplatky,dohromady nám to dělá něco přes 18000 a celkový příjem je 20500kč.Tím pádem už nezbývá na alimenty,fakt se za to děsně stydím,ale nezbývá ať děláme co děláme.Bývalá manželka to chce řešit soudně a já mám strach že nám tátu zavřou,protože na ty alimenty fakt není.Dokud je platil,měli dohodu že klukům občas koupíme boty,zaplatíme kroužky,loni jsme jim zaplatili dovolenou v cizině,ale to už teď taky nejde a manželka na to všechno asi zapoměla.Můžeme se proti tomu vůbec nějak bránit?Vím že mě většina ukamenuje,ale prosím uvítala bych spíš nějakou radu,a doplatit to v téhle situaci opravdu nejde,prostě+ není z čeho