Manžel dluží na alimentech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
424
19.1.11 20:27
Anonymní píše:
jste neměli mít hypotéku, půjčky a další děcko. Neptala jsem se nikoho na povolení mít dítě,o moje děti se tu laskavě neotírej :pocitac: A koukám že čím míň toho člověk napíše tím líp udělá,protože nakonec to že jsme šetřili dětem na dovolenou bude ještě použito proti nám.Kdybych byla taková s… co tu ze mě děláte,jela bych na tu dovolenou sama se svejma dětma,ale to je jedno :zed:

Odpověděla sis sama :potlesk: Nikoho ses neptala a nepřemýšlela, ty sama jsi zodpovědná za tuhle situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
19.1.11 20:34

U nás sice markety jsou ale pokud vím tak neberou protože lidí je dost takže asi tak :wink:
Lefi dobře jenže on dětem platil kroužksy dovču atd a to taky něco stojí a co si budem povídat když se rodiče rozvedou většinou ten chlap platí jen alíky nebo alespon já znám takový kdy bud platí maximálěn ty alíky nebo ani to ne :wink: třeba je někdo jiný prostě nemá živit každý kolem sebe nemá milion členů rodiny kteří vydělávají desetitisíce :nevim:
stěhování moc nepomůže …jak sjem psala jak to máme s bydlením třeba my v nájemním bytě měsíčně přes 8000 tisíc + elektrika(letos jsme dopláceli 6000) plyn,výtah, společná el. atd plus popelnice a jsme kdo ví kde.....a pak by stejně museli dojíždět do většího města to zas projedou tohle řešení fakt není a docela by mě zajímalo kde žijete když tvrdíte jak je všude práce tady u nás je teda pěkný kulový :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 21:17

Crystal u nás taky a navíc holky píšou ať jde dělat k ochrance,tam teda fyzičku chtěj a tam kde to nepsali jsme volali,nechtějí fyzickou zdtnost,ale podmínka je zbrojní průkaz a ten má asi každej druhej.

• Citovat
  • Upravit
424
19.1.11 21:22

Psala jsem tady o zmrazení hypotéky, co ty na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 21:58
revu píše:
Psala jsem tady o zmrazení hypotéky, co ty na to?

Nevím co je zmrazení hypotéky,zkoušeli jsme žádat o odklad,třikrát nás volali do banky,vyplňovali jsme tři formuláře kde je zajímalo opravdu kam jde každičká koruna,bylo to tak trapný :oops: ,zajímalo je i kolik utratím měsíčně za toaletní potřeby.Nakonec se ptali kolik máme společný příjem,kolik nám zbyde po odečtení všeho,výsledek byl nula.Za čtrnáct dní nám přišel dopis,že se žádost zamítá,protože nejsme sociální případ 8-o ,tak jsem si jen říkala,jak to asi vypadá,když člověk opravdu je sociální případ :nevim:A to jsme žádali hlavně kvůli těm alimentům,aby jsme je zaplatili, protože u hypotéky stačí dlužit 500 korun za měsíc a už vyhrožují že budou vymáhat celou částku(jednou jsem to špatně spočítala a odešlo míň)takže žádná prča :roll:

• Citovat
  • Upravit
424
19.1.11 22:03

Já nevím, jak to je s tím zmrazením. Asi záleží na bance a smlouvě, jaké má podmínky. Někde ti to umožní na tvoji žádost a ani snad nic nedokládáš,ale můžeš to využít jen jednou za dobu hypotéky. Známí byli v podobné situaci a dostali odklad hypotéky na půl roku tuším. On taky neplatil alimenty, už ale delší dobu a vyhýbal se tomu. No dostal se do strašný situace, ale díky sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.1.11 22:26

A co práce z domova.
Já to teda sice dělám z nudy,ale vyplnuju dotazníky,je to sice za 300 měsíčně,ale tobě by třeba pomohlo i to.
Nebo co umíš?Umíš jazyky?Kamarádka hledala někoho na překlady textu za slušné peníze.
Já zase hledám někoho kdo by mi udělal grafickej návrh zahrady,teda nějakou zahradnici která za fin. odměnu poradí jak co umístit atd..
Já pracuju jen s domova a vydělám si dost na své potřeby navíc.Pokud máš o něco s toho zájem tak mi písni sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
19.1.11 22:37
Anonymní píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Já myslim že hlavní problém je v tom že zakladatelka nehledá cestu jak se zbavit dluhu a vydělat a polepšit sobě i dětem,ale hledá cestu jak neplatit :nevim:
Tak to od tebe vážně nebylo hezký,chtěla jsem jen poradit,i když je pravda že podobné reakce jsem čekala :-( Jinak nevím co jsi měla za brigádu,ale já nemám ani maturu,ani výšku,abych si mohla hledat práci za 20000,jsem obyčejná dělnice v truhlárně,takže se s tou osmičkou musím smířit :-?Manžel práci hledá,jenže s tímn důchodem to není až tak jednoduché jak se zdá,všude chtějí fyzickou zdatnost nebo je to za tak malý peníze že by jsme na tom byli ještě hůř :roll: Jinak ti gratuluju že na ty alimenty máte

Nečetla jsem zatím celou diskuzi,zarazila jsem se u tohoto příspěvku.
Za prvé si myslím,že hůř na tom být nemůžete,když manžel půjde i na malou brigádu či do špatně placené práce.Protože invalidní důchod mu zůstane celý a k tomu přinese peníze.Píšeš,že má jako příjem jen důchod.Manžel také hodně marodí,také má důchod :-( ale co se práce týče,tak se snaží. :lol: Nevím s čím manžel marodí,tudíž memohu soudit-ale pokud má jen částečný důchod,tak nějakou lehčí práci jistě dělat může.
Za další-nikde se neberou ohledy na splátky a půjčky.To je jen vaše soukromá věc,tzn. u soudu byste neuspěli s tím,že vám zbývá málo.Výživné vám nesníží.Někde psali-to by si otec postavil vilu,vzal velkou hypotéku a tím by už nemusel platit na své děti.
A proč máte tak vysoké náklady na splátky a poplatky?Hypotéka je 8 tisíc-a co platíze za 10 tisíc?V malém bytečku jsou náklady max. 4 - 5 tisíc na bydlení.
Ale jak píše Kamča Dalmatinka-jinak než tím že půjdete cetou vydělat peníze se z této situace nedostanete.Je to jediné možné řešení,jiné nenajdete.A to co najdete je jen dočasné.Protože ty peníze stejně budete muset zaplatit,buď nyní,nebo později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 23:00
Ani mi moc hlava nebere, že si invalidní člověk (ono to ale nebude s tou invaliditou tak horký, že)bez bydlení s dvěma dětmi z prvního manželství pořídí další dvě děti a hypotéku. Tomu se snad říká finanční negramotonost, ne?

:lol: :lol: :lol: trefné.......

• Citovat
  • Upravit
marra
19.1.11 23:19
olienka67 píše:
Hele,moc dobře vím,jaké to je,plácáme se v tom už 3 roky.Tak mám už zkušenosti :palec: A neboj se,dejte každý měsíc něco…a máte vyhráno :pankac:
Anonymní píše:
Děkuju za rady holky,je mi to fakt trapný,ani jsem nečekala takovou ochotu,spíš opak :oops: Uvidíme co se dá dělat,zkusíme třeba aspoň tu 500.
a co maminka co ma kluky?ta ma zdechnout hladem?chlap ktery si udelal deti at se taky stara ma jit makat,treba do mekace!nerad prosimte takove hovadiny,at se postara chlap!!!!!!!
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.11 23:28

Není mě příjemné chodit s kůží na trh,proto anonymně.
V době kdy jsem byla podruhé těhotná manžel začal podnikat.Do té doby jsme měly příjmy trochu podprůměrné,umím hodně šetřit,takže rezerva byla.Než jsem stihla porodit,tak podnikání manžela díky jeho společníkovi šlo do háje.A manžel to nechtěl vidět,tvrdil,že to bude zase dobré,důvěřoval jemu a nevěřil mě. :-( Takže rezervy se snížily skoro na nulu.
Bydleli jsme v malinkatém bytě,dvě malé děti,v bytě mokro,plíseň…nevyhovující podmínky.Věděla jsem,že s touto situací musíme něco dělat.Manžel začal chodit do práce,peníze nic moc,na splácení dluhů moc nezbývalo,o jiném vhodném bydlení nemohla být ani řeč.Tak jsem si v 9-ti měsících dcery našla brigádu,synovi byly 3 roky.Do té doby to byla pohodička,potom totální kolotoč.Manžel děti pohlídal,uvařil,doma vypomohl a já lítala navíc po brigádách.Ale společně jsme to zvládli-nyní máme oba super práci,baráček,létáme na dovolený…a můžu o sobě říct,že jsem hrdá na to,že jsem to takto zvládla.Manžel je za to hodně vděčný.Děti jsem neošidila-jediné,o co jsem přišla / a popravdě mě to i mrzí / byla taková ta pohodová a klidná mateřská,kterou jsem si neužila.Trávila jsem s dětma čas na písku,procházky,výlety…ale doháněla jsem vše po nocích.Neměla jsem čas na cvičení,na šití,pletení,večerní posezení u televize ani neznám.

Takže si myslím,že když se chce,tak to vždy nějak vyřešit jde. :lol:

• Citovat
  • Upravit
8935
19.1.11 23:35

Zakladatelko,neboj se že by manžel přišel o inv. důchod kvůli práci.Dnes si částečnému důchodu může vydělat neomezeně a ani nezkoumají,co dělá.U plného je také výdělek neomezený,ale už občas sledují,jakou práci dotyčný má.

Co je pravda,že se od ledna 2010 hodně zhoršily podmínky pro přiznání důchodů a hodně lidem je nyní až půjdou ke komisi budou sbírat či snižovat stupeň invalidity.A to není ovlivněno prací,ale novými tabulkami.
Manžel byl v roce 2010 u komise a lékař mu sděloval,co se změnilo a docela dost zásadně.Tam kde by dřív byl jasný plný důchod,tak je nyní stěží invalidita prvního stupně.Prostě to není jen o tabulkách,do které skupiny kdo spadá dle bodů,ale změnily se i body,kolik bodů za jakou nemoc je.

Nevím,s čím manžel marodil a na jakou nemoc mu byl inv. důchod přiznán,ale může se ještě stát,že až půjde znova ke komisi,tak mu důchod můžou sebrat.Ale to bych nepřála nikomu-jen aby jste i s takovou variantou počítali. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evela
20.1.11 12:02
Anonymní píše:
jste neměli mít hypotéku, půjčky a další děcko. Neptala jsem se nikoho na povolení mít dítě,o moje děti se tu laskavě neotírej :pocitac: A koukám že čím míň toho člověk napíše tím líp udělá,protože nakonec to že jsme šetřili dětem na dovolenou bude ještě použito proti nám.Kdybych byla taková s… co tu ze mě děláte,jela bych na tu dovolenou sama se svejma dětma,ale to je jedno :zed:
Anonymní píše:
A hypermarkety jsou v každém městě. To se bohužel strašně pleteš u nás není :nevim:,hledá si práci v místě bydliště,protože jinde ještě víc než 1000,– projede,není to o tom že by vybíral,ale když vydělá 6000 s toho 1000,–minimálně projede,tak to na tom budem hůř než když je na pracáku :roll:

Invalidní důchdce na pracáku? :?: Tak to je pro mě novina..... Myslím si, že to bylo myšleno tak, že než aby seděl doma na zadku a čekal na důchod, že je lepší jít dělat i za tu minimální částku, alespoň těch 2000 co Vám nezbývá… Tím by měl důchod a ještě něco navíc… Takto má jen důchod.....

• Citovat
  • Upravit
LeFi
20.1.11 12:53
Crystal87 píše:
Lefi 4 lidi v garsonce??no to už snad nemyslíš vážně ne?

Myslím to naprosto vážně.
Lepší v garsonce než pod mostem a děti v děcáku.

• Citovat
  • Upravit
LeFi
20.1.11 12:58
Anonymní píše:
A hypermarkety jsou v každém městě. To se bohužel strašně pleteš u nás není :nevim:,hledá si práci v místě bydliště,protože jinde ještě víc než 1000,– projede,není to o tom že by vybíral,ale když vydělá 6000 s toho 1000,–minimálně projede,tak to na tom budem hůř než když je na pracáku :roll:

Proč tedy platíte tolik za bydlení v místě, kde není prac. příležitost??? :nevim: Za 14000,– si v Praze pronajmete 2+kk (včetně služeb) a můžete doplňovat a doplňovat :-D a to nejen manžel, samozřejmě i ty, až budeš pracovat, tak si v tom krámě vyděláš víc jak 8500,– :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky