Věčný problém kvůli autu :-(

473
18.1.11 09:34

Věčný problém kvůli autu :-(

Ahojte, potřebuji poradit, už si nevím rady. Nevím jak přesvědčit partnera aby si pořídil auto. Jsme spolu už přes 6 let. Já studuji VŠ, přítel od 18ti pracuje. Nyní mi je 22 a příteli 27. Nebydlíme spolu oficiálně, ale neoficiálně je u mě (bydlím s rodiči, jelikož mi stále dotují VŠ) skoro každý den, když zrovna nejsem v jiném 200 km vzdáleném městě na škole.

S přítelem si skvěle rozumíme, po škole si mě chce vzít, já jeho, vše je naprostá paráda.

Jenže neustále řešíme problém ohledně auta. Jeho rodiče mají 2 auta, ale obě dvě neradi půjčují, navíc stále potřebují. To samé u nás doma. Bohužel, přítel přišel o řidičský průkaz, a tak si stále doma půjčuji naše auto. Mé rodiče už to strašně obtěžuje, komentují to tím, že nejsou žádná taxi služba, a že by měl vozit kluk svou holku a ne já svého kluka. Už jsme se s přítelem stokrát bavili na téma - prosímtě, kup jakékoliv auto, klidně za pár tisíc, se kterým tě budu moct vozit do práce, se kterým si zajedeme do města, do kina, na nákup a nebudeme se muset pořát doprošovat někoho, aby nám jej půjčil. Bohužel přítel neustále argumentuje tím, že nebude kupovat několik let staré auto, že by musel každý měsíc dát 5 tisíc do oprav (což je podle mě opravdu nesmysl), a na nové auto, že nemá peníze. Já, kdybych pracovala a nestudovala, bych auto koupila hned, na leasing, na splátky, jakkoliv, ale bohužel si ještě tak 3 roky budu muset počkat, než budu pracovat. JInak s přítelem jsme ohledně financí v pohodě, máme je už teď společné, respektivě, mi zbyte pár šušní na měsíc, a většinu platí on, nebo mí rodiče.
V tom si rozumíme a není žádný problém. Tak já prostě nechápu, proč nechce koupit to auto. Prostě nechápu, proč si za 10 let kdy pracuje nebyl schopen našetřit 30 tisíc na auto… Když můžeme jezdit na dovolenou, do Alp, na festivaly všude. Navíc podmínka jeho ztráty řidičáku byla ta, že koupí do 3 měsíců právě to auto, jinak je mezi námi konec. Nebudu se vypisovat o podmínkách, za jakých o řidičák přišel atd…
Dnes už jsem to nevydržela, a zase s ním po telefonu zapředla hovor, brečela jsem, škemrala ať koupí auto, že měli rodiče zase blbé narážky atd, prostě mi řekl, že auto nekoupí a basta. Tak jsem mu napsala sms, že mě už ty jeho výmluvy nezajímají, a že bud ho koupí a nebo je mezi námi konec. A že už toho mám plné zuby. Prostě nechtěla jsem to tak radikálně řešit, ale už nevím, co mám dělat. Taky mě to nebaví a další 2 roky nebude bavit vozit mu jeho prdel skoro každý den autem mých rodičů........ach joooooooooooooooooooooo. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
473
18.1.11 09:38

dodatek

Jsem fakt tak moc hrozná, že chci abychom byli nezávislí, a že mě štve, že ve svých téměř 30ti letech nemá ani blbé auto? (Ohledně bydlení, bydlí u rodičů v baráku v samostatném pidi bytečku tak max pro 1 osobu a platí 2500 nájem)

Prostě s ním je vše v pohodě, super kluk bomba všecko, ale s tím autem je problém. Nevím, jestli jsem jako já ta divná a sobecká mrcha, když chci jedinou věc za 6 let, a to aby investoval do nás 30 tisíc na auto. Jinak práci má dobrou, vydělá tak 20 tisíc čistého, ale skoro nic neušetří....... :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
18.1.11 09:45

Zkus si auto nepůjčovat…Pokud jsem to pochopila dobře,vozíš ho do práce - proč? Ať jeszdí vlakem,autobusem,pěšky…Třeba přijde na to,že auto je relativně jednorázová velká investice a vyplatí se víc,než dojíždění MHD. :nevim: A když budete sedět doma,protože nemáte jak jet do kina nebo do města,třeba mu to taky začne vadit.Chce to zkusit a prostě auto si nepůjčovat.jen výjimečně (lékař atd) Nevím,co na něj platí :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
18.1.11 09:46

hmm, co ja viem, podla mne je to hlupe mu davat ultimatum, ze bud mi kupis auto, alebo sa s Tebou rozidem. :roll:

su to jeho peniaze a to auto bude de facto len pre Teba, kedze on nema vodicak.

kolko ludi nema vobec ziadne auto a zvladaju to. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.1.11 09:49

já vim, že dávat ultimátum je fakt hrozné, ale on si tak rád vozí prdelku, a naši mají už fakt hrozné poznámky, že nejsou žádná taxi služba atd…že jakto že 30ti letý kluk nemá ani auto, a navíc, to že nebudu používat naše auto, u něj nic nespraví, on totiž když jsem si nepůjčovala auto od našich, tak jezdil všude taxíkem, a bylo mu jedno, že projezdí třeba 5000 kč.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
18.1.11 09:49

Soldi má pravdu,že dávat takovéto ultimátum je „hloupost“ Buď na to přijde sám nebo ne.Co pak,to teda nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
18.1.11 09:50

Ahojky,
tak můj přítel má teda služební auto, proto mě dal k dispozici jeho osobní, byla to stará mazda, já jsem se do toho auta zamilovala ale bylo už starý a on nechtěl aby se mě něco stalo. rozhodl se koupit nový auto…pravda je že je napsaný na mě a platím si pov. ruč benzín atd, nicméně chtěl hlavně něco bezpečnýho ať se nemusí bát, kde uvíznu atd. Koupil fabii, prakticky novou, za úžasnou cenu 70000- z 90tis, teďka to šlo dolů. No jako to co v těch bazarech bylo levnějšího, to bylo neuvěřitelný, svařený kusy aut-bouraný, rezavý..atd. Do auta ještě zainvestoval, pže se radši měnily rozvody, opravili pipaky na couvání, a další drobnosti- vyšlo to na 15-18tis. jako původně jsem taky řikala stačí něco za 30tis, ale to sou opravdu vyhozený peníze a narvete do toho ještě dvojnásobek, hlavně aby to prošlo technickou- ta je každy dva roky a ty starý auta nemají šanci. V tomto má přítel pravdu…Co se týká toho jak píšeš že ho vozíš…to bych odbourala…on jak pozná že je to bez auta fakt těžký tak zauvažuje…pokud chceš auto ty není varianta, že by ti půjčili Vaši a ty bys jim to splácela..? A taky na jak dlouho nesmí přítel řídit? jestli by se to nedalo vydržet než mu vrátí papíry to bude bude mít určitě víc elánu ke koupi.
No a ještě jedna věc…rozcházet se kvůli autu… :nevim: to nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.1.11 09:50

a jeho hláška zní: taxík je levnější než auto…jo, autem ho cesta do práce stojí tak 20 kč, taxíkem 70........já fakt nevím co mám dělaaat moje nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21938
18.1.11 09:52

No,chapu,ze je to neprijemne,si stale pujcovat atd..

Ale dat ultimatum,bud auto nebo rozchod mi prijde detinske a vubec bych se nedivila,kdyz se pritel sprajcne uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
18.1.11 09:54

Lady M s tím starým autem teda aspon co se mé zkušenosti týče má přítel pravdu.My koupili starší,půjčili jsme si na něho 80 tis.Po roce jsem o něho přišli,od pojišťovny sme nedostali ani cent ale splácet ho musíme ještě dva roky :roll: V té době jsme měli miminko pořád nemocné,takže jsme auto nutně potřebovali.Mí rodiče měli auta tři-z toho jedno spíš vrak,ale pojízdný.Nepůjčili žadné,prý kdykoli budu potřebovat,tak mě odvezou.Jenomže už vidím,jak volám o půlnoci rodičům,kteří jsou ráno do práce,že potřebuji s malým na pohotovost.Takže jsme si pořídili starého favorita za 10.tis.K tomu bylo potřeba koupit zimní pneu,přepis,eko daň.K tomu ta spotřeba :cert: Manža jezdil do práce-má to celkem kousek,sem tam do města,nikde daleko se nejezdilo a projezdili jsme 5000 Kč :zed: K tomu splátka za to předešlé auto a moje celá mateřská byla fuč.Letos se nám začalo dařit-prvně to byly ložiska,pak prdlá baterka,startér a už to jelo.Během dvou měsíců investice 10 000 Kč.Na Vánoce jsem si řekli dost.Něco jsme si našetřili,něco málo půjčili rodiče a koupili jsme si starší oktávku.Hlavně kvůli te spotřeby.Ale jinak když není jiná možnost,tak je lepší i staré auto než nic.My začínali s žigulíkem :mrgreen: Já student,manža taky,takže na něco lepšího nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.1.11 09:55

Já bych ho prostě nevozila. Nic lepšího mě nenapadá. Ty nejseš jeho osobní řidič a tak bude muset hold do práce a za zábavou jinak: vlakem, busem, MHD. Určitě bych mu ale nedávala ultimátum rozchodu, mohla by jsi toho třeba později litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.1.11 09:57

řidičák nebude mít na 2 roky. Já fakt vím, že dávat takové ultimátum je na prd, ale už jsem to nevydržela. On mi to slíbil. Souhlasil s tím. a teď dělá, jako by nic. Měli jsme se rozejít, kvůli tomu řidičáku, fakt vám nebudu popisovat za jakých podmínek o něj přišel, navíc to bylo už po druhé. Udělal opravdu velký průser. To auto mi on nasliboval. Jenže on razí teorii, ojeté auto si nikdy nekoupím, a na nové si půčku brát nebudu. Jenže on nikdy nenašetří těch třeba 70 tisíc, to je prostě začarovaný kruh, řešíme to už 2 roky a stále dokola ta samá píseň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikula
18.1.11 09:59

A co když nechce auto z důvodu, že má nějaký duševní problém?! Třeba měl v minulosti závažnou autonehodu! Takový člověk už jen těžko usedne za volant!

• Citovat
  • Upravit
Kamikula
18.1.11 09:59

A co když nechce auto z důvodu, že má nějaký duševní problém?! Třeba měl v minulosti závažnou autonehodu! Takový člověk už jen těžko usedne za volant!

• Citovat
  • Upravit
3987
18.1.11 10:00

no tak ho přestaň vozit..jezdi si sama kam chceš, ale do auta ho nepusť…já nevim, v čem je jeho problém žiju a automechanikem a opravdu nemá stálý zákazníky, který daj do auta 5tis za měs :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí