Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No to je mazec.....jako normální člověk by se zhroutil…víš co možná mu teprv dochází co se mohlo stát atd…má štěstí, že vyvázl s podmínkou…
No jako, pak jsem se dozvěděla od kamaráda, že on se přesvědčil, že tomu kámošovi nic není, tak že se bál,že ho zavřou, že nafouká, tak utekl, a pak byl několik hodin v lese, že běhal po lese zmatený a tak…musel mít hrozný šok. Pak nevěděl co říkat atd, myslel si asi, že ho všichni v tom nechají, já a rodiče........ Jako, já říkám, stát se to mi, jsem na práškách, dopad toho< že mohl někoho zabít. Přitom ta délka cesty po které jeli z hospody k němu domů je tak 250 metrů...... Říkal, že si nepamatuje ani proč jeli, atd…asi byl fakt na kaši, a věřím že v tom prsty měl i ten jeho kamarád. Kdyby byl kamarád, tak by mu ty klíče vzal a nenabádal ho k řízení..... ![]()
Tak jsem si přečetla celou diskuzi a dospěla k závěru, že být tebou, tak tenhle partnerský vztah přehodnotím. Tvůj přítel se mi jeví jako naprosto nedospělý jedinec, který tě tahá za fusekli.
a) Už to že zavinil dopravní nehodu pod vlivem alkoholu, od ní utekl (jestli opravdu zkotroloval spolujezdce, že mu nic není
, no nevím jestli bych tomu věřila). Navíc už po druhé pod vlivem řídil (respektive po druhé byl chycen).
b) Slíbil ti, že koupí auto. Nekoupil. Sliby neplní.
c) Využívá tvých rodičů, k těm vlastním si to očividně moc nedovolí. Ty je využíváš taky, ale je ti za to trapně. Ok. Každopádně bych to přestala dělat.
d) Tvrdí ti, že chce s tebou založit rodinu, rozjet podnikání, ale není schopen ušetřit nic. Přeci je vždy dobré mít alespoň trochu peněz, kdyby se něco stalo.
e) Vyhovovalo by mu, kdyby jste bydleli u tvých nebo jeho rodičů. Jak jinak. Myslí si, že za tři roky pak rychle něco ušetří na hypotéku ![]()
f) A ta tvoje poznámka, že je na úrovni Rómů s těmi veřejnými pracemi
Mohl někoho zabít! Myslím si, že nějakých 150 hodin je málo!
g) Jezdit do práce či jinam neustále taxíkem, to a všechno ostatní nesvědčí o tom, že by se mělo za pár let něco změnit.
Přijde mi, že ty budeš pořád ta rozumná a on bude ten co si bude užívat a nějaké šetření a budování společného odkládat.
Snad až spadnou růžové brýle (třeba až ani od března nebude nic šetřit), tak to to dojde. S růžovými brýlemi na očích je to těžké, vím z vlastní zkušenosti ![]()
Mahja píše:
Jenny.fields
to hezky shrnula…
Výstižné a vyčerpávající, nemám co dodat. ![]()
no, jestli mám i po 6ti letech růžové brýle, tak jsem dost v prdelce
to bude asi nějaký rekord nebo co ![]()
Jinak , uvidím, jak se to bude vyvíjet na dále…snad to bude dobré.možná taky ne.
Lady_M píše:
no, jestli mám i po 6ti letech růžové brýle, tak jsem dost v prdelceto bude asi nějaký rekord nebo co
Jinak , uvidím, jak se to bude vyvíjet na dále…snad to bude dobré.možná taky ne.
Aha, nějak jsem přehlédla těch šest let. Což o to, někomu to vydrží dlouho
![]()
Ale samozřejmě je možné, že je to i tvým mládím. Tady to čtou asi většinou starší nebo zkušenější (s dětmi, zhroucenými vztahy za sebou
), takže to vidí, tak jak to vidí ![]()
To je jasný, uvídíš, jestli se něco změní. Jak říkám, přijdeš mi rozumná, žádný tele, takže věřím, že to pro tebe určitě dopadne dobře ![]()
Lady_M píše:
no, jestli mám i po 6ti letech růžové brýle, tak jsem dost v prdelceto bude asi nějaký rekord nebo co
Lady promin,ale ja ti taky psala,ze mas ruzove bryle
..Vim,ze pises,ze jste spolu sest let,ale pokud spolu nezijete,je to vlastne takove chozeni „za rucicku“ v sestnaci..,az kdyz prijde skutecny zivot(spolecne bydleni,deti,budovani..),poznas co v tom cloveku vlastne je.-tedy prijdes o ty bryle..Preji ti,abys byla v zivote stastna,a nezakladala pozdeji diskuse,jak melo byt vse jinak..
Dle toho jak pises jsi chytra hodna holka.Hodna az moc..
Možná to nejsou růžové brýle, ale jen mládí. A jinak růžové brýle můžou vydržet i dvacet let, ale je fakt, že většinou oběma partnerům spadnou ve chvíli, kdy se sestěhují a začne ten pravý Život ![]()
Mahja píše:
Jenny.fields
to hezky shrnula…
Holka kupodivu růžové brýle můžou být na očích hodně dlouho, já je měla na očích skoro 4 roky (odpovídá i době společného bydlení
)a to jsem si myslela, že se na všechno už dívám těmi správnými, pád na zem pak byl hodně tvrdý. Aź když se teď kukám zpátky tak mi to všechno postupně dochází co jsem neviděla (nechtěla vidět) a to to u nás nebylo zdaleka takové jak to popisuješ u vás, jen se vždycky našel důvod proč to nemůže být jinak než chce ex, vždy a za všech okolností muselo být po jeho, žádný kompromis jen on a jeho potřeby. Ale když bylo po jeho tak to byl fakt zlatíčko, to by mi snesl i modrý z nebe.
jsem sama zvědavá, jak to bude pokračovat…chjo, škoda, že to nemůžu vědět hneeed ![]()
Lady_M píše:
JInak rodiče opravdu nechcou ať tu někdo bydlí, ani až tu nebudu bydlet jáŽádné nájemníky nechcou v žádném případě. Dům zpravili proto, aby nebydleli v polorozpadlém
Málo kdo to chápe ale je to tak.
na tom není co k nechápání, ono stejně nedělá dobrotu bydlet s rodiči, ikdyby byl barák 84+5…prostě čím dále tím lépe. Na druhou stranu když je třeba pohlídat děti, je to problém…nožná má někdo na rodiče štěstí. můj manžel má bezva tátu, fakt super (vlastně on je taky po něm), ale zato matka, já bych s nimi nebydlela, ikdyž mají taky veliký barák, raději platím podnájem. Oni ale bydlí 300 km daleko
Lady_M píše:
Tak já prostě nechápu, proč nechce koupit to auto. Prostě nechápu, proč si za 10 let kdy pracuje nebyl schopen našetřit 30 tisíc na auto… Když můžeme jezdit na dovolenou, do Alp, na festivaly všude.
Tak si to ještě jednou přečti a třeba to nakonec pochopíš proč nemá tvůj přítel žádné peníze…
![]()
Právě, já to taky vím, že to nedělá dobrotu, třeba po svatbě nebo tak, u našich budeme chvíli bydlet, než si uspořádáme co a jak - teda pokud se někdy vdám, že jo
, Ale jinak ani náhodou. A to naši do ničeho nekecají atd.....Ale 99% lidí v mém okolí to nechápe, všichni, jeee, ty to máš boží, máš super byt, máš ho vybavený, máš kde bydlet, o nic se nemusíš starat. A když řeknu, že mě tu naši na trvalo - ani na moc dlouho- nechcou, tak to nikdo nechápe a myslí si, že naši jsou krkavčí rodiče, že mají jedno dítě, jedinou dceru a ještě ji vyhzují z baráku
U nás bydlí babička vedle v domě, a i to je někdy problé, i když k nám takřka nechodí, chodíme jen my k nim na návštěvu většinou, ale stejně jsou stále nějaké konflikty..... ![]()
Etatinek :jasně, jenže když mu řeknu, že nepojedeme na tyhle všechny věci, co jsem vypsla, tak to neee, to k moři musímee,to do Alp musíme, musíme na festivaly. Já bych to vynechala klidně, kvůli moři jsem musela makat 3 měsíce dost krutě abych si na něj vydělala a bylo mi to fakt líto vyhodit 13 tisíc za moře na které jsem tvrdě makala, sotva co mi přišly na účet, poslat je do „háje“…To samé ty Alpy, část peněz jsem musela vydělat, část našetřit…Ale to si musí uvědomit on, že nemůžeme šetřit, když chce všude jezdit a užívat si........ ![]()