Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Samozřejmě musím dodat, že peníze, které mi pochyběly, mi přítel doplatil. Na letní dovču to bylo pár tisíc a to samé i ty Alpy.
Asi ho budu muset vést víc zkrátka nebo já nevím, ale já nechci být něčí „vychovatelka“ a říkat mu, kolik smí a kolik nesmí utratit.......... ![]()
Lady_M píše:
Ale to si musí uvědomit on, že nemůžeme šetřit, když chce všude jezdit a užívat si........
Přesně tak, na tohle musí přijít, protože s takovým přístupem toho opravdu moc nenašetří. Jen jestli na to přijde. Já nesnáším slovo „musí“, člověk nemusí nic, jenom umřít a všechno ostatní je o chtít. Připadne mi, že si to zkrátka představuje všechno jednoduše, což teda není divu, protože nemá žádnou zodpovědnost apod., není v obraze. Zkrátka ještě netuší, o čem ten život opravdu je.
NO jasně, to je právě to, že nemá žádnou zodpovědnost..............Jenže já s tím nic nezmůžu…nemůžu schválně otěhotnět, nebo se vykašlat na školu, jen aby on měl „zodpovědnost“…Jenže ono nejhorší je to, že v této době, tu zodpovědnost nemá moc kluků vůbec, vidím to na škole u těch kluků, co končí VŠ, je jim úplně jedno, že nemají práci, však rodiče se o ně budu starat i tak, je jim jedno, že nemají třeba ani holku, nestarají se, nezajímají, VŠ dokončí tak tak v 26 letech a pak si chcou tak do 35 užívat. Mám v okolí opravdu hodně hodně takových kluků.....je to děeeees......
Většina kluků, co znám a jsou to třeba i kamarádi přítele, je jim kolem 30, bydlí u rodičů, nemají ani vztahy nic, jen si užívají..........A jako jsou to třeba fajn kluci…Ale prostě nechcou žádné závazky, holku , nic, jen nic neřešit, a dělat si co chcou , dokud jim to rodiče trpí.......děs
Akorát asi ve 2 případech, když se 2 páry měly rozejít a ti kluci mluvili o rozchodu, i mezi námi kamarády, tak ty holky byly „ihned“ těhotné…Takže těm nastala zodpovědnost takovýmto dost nevybíravým způsobem, kdy si ty slečny myslely, že si je udrží dítětem. No u jednoho páru to dopadlo tak, že se tedy vzali, pod nátlakem rodiny a okolí, ale „otec dítěte“ si užívá jako za svobody a žijou jakoby každý svůj život.....a u druhého páru tam je to úplně podivné…
Lady_M píše:
Jinak zatím se o budoucnosti bavíme v pohodě, máme stejný názor. příští rok dodělám BC, chce se smnou zasnoubit a pak nejpozději do roka, že VŠ by mi ten poslední rok platil on. Bydleli bychom nějakou dobu u mých rodičů, mám tam svůj 3+kk byt, a tak za 2 roky bychom- až bychom našetřili a vzmohli se třeba na byt (samozřejmě s hypotékou) tak bychom se odstěhovali. Tak to plánuje- on i já, ale tak nějak to začínám cítít, že si nejsem jistá, jestli to myslí vážně…říká že ano…ale nějak mu začínám nevěřit nebo já nevím…
Promiň, teprve dočítám, takže třeba se budu opakovat, ale buď za A) Si našel dobrou partii v tobě - hloupá, naivní, zamilovaná a „bohatá“ a využívá tě, zneužívá tvé dobroty atd… Nebo B) Fakt už nevím…
![]()
Proč s ním vůbec jsi?? Kdy si myslíš, že začne šetřit?? Podle mě toho není schopen, já ti řeknu jedno, mít na výplatu 20 tisíc čistého, tak jsem schopný ušetřit měsíčně 18 tisíc, takže asi takhle… Vůbec nechápu kde strká a kde promrhá dvacet klacků, když má u tebe full servis a „zadarmo“ a i do tý blbý práce ho odvezeš…
![]()
Jinak v životě bych si nevzal taxík, protože vím jak je drahý, to radši dojdu domů pěšky… Ok, tak třeba když budu jo hodně potřebovat, tak si ho vezmu, ale dojíždět denně s ním do práce a z práce, páč je to stéjně levný jako autem…??
![]()
PS: Zatím mi tvůj přítel připadá jako člověk absolutně nevhodný pro společný život do budoucna… Jde vidět, že jsi se do něj zamilovala v pubertě a tak nějak jsi s ním asi i dost ze zvyku, ale tohle je už na mě moc… Podle mě to stéjně směřuje k rozchodu… On ze svýho standartu nesleví… Nebo kdy si myslíš, že začně šetřit peníze na svatbu, dítě?? Do toho taky nemůžeš jít s holýma rukama…
![]()
etatinek píše:Lady_M píše:
Jinak zatím se o budoucnosti bavíme v pohodě, máme stejný názor. příští rok dodělám BC, chce se smnou zasnoubit a pak nejpozději do roka, že VŠ by mi ten poslední rok platil on. Bydleli bychom nějakou dobu u mých rodičů, mám tam svůj 3+kk byt, a tak za 2 roky bychom- až bychom našetřili a vzmohli se třeba na byt (samozřejmě s hypotékou) tak bychom se odstěhovali. Tak to plánuje- on i já, ale tak nějak to začínám cítít, že si nejsem jistá, jestli to myslí vážně…říká že ano…ale nějak mu začínám nevěřit nebo já nevím…Promiň, teprve dočítám, takže třeba se budu opakovat, ale buď za A) Si našel dobrou partii v tobě - hloupá, naivní, zamilovaná a „bohatá“ a využívá tě, zneužívá tvé dobroty atd… Nebo B) Fakt už nevím…
![]()
Proč s ním vůbec jsi?? Kdy si myslíš, že začne šetřit?? Podle mě toho není schopen, já ti řeknu jedno, mít na výplatu 20 tisíc čistého, tak jsem schopný ušetřit měsíčně 18 tisíc, takže asi takhle… Vůbec nechápu kde strká a kde promrhá dvacet klacků, když má u tebe full servis a „zadarmo“ a i do tý blbý práce ho odvezeš…
![]()
Jinak v životě bych si nevzal taxík, protože vím jak je drahý, to radši dojdu domů pěšky… Ok, tak třeba když budu jo hodně potřebovat, tak si ho vezmu, ale dojíždět denně s ním do práce a z práce, páč je to stéjně levný jako autem…??
PS: Zatím mi tvůj přítel připadá jako člověk absolutně nevhodný pro společný život do budoucna… Jde vidět, že jsi se do něj zamilovala v pubertě a tak nějak jsi s ním asi i dost ze zvyku, ale tohle je už na mě moc… Podle mě to stéjně směřuje k rozchodu… On ze svýho standartu nesleví… Nebo kdy si myslíš, že začně šetřit peníze na svatbu, dítě?? Do toho taky nemůžeš jít s holýma rukama…![]()
![]()
tak tohle je velká pravda!!!!My co děti máme holt víme svý. máme totiž náhled z té druhé strany a užívat si neznamená utratit vše!!!
Pises ze u Vas prace moc neni, a brigada uz vubec ne. Co hodlas delat po skole? Jit rovnou na materskou?
Myslis, ze pak nasetrite na byt?
To ze nechces aby pritel jel do mesta a zacal od nuly- proc ne?
Nemate spise strach, ze uz tady nebudou rodice, co Vam pomuzou, odvezou?
Holka, nevim, delas skolu- Ok, to je moc dobre, ale mne to spise prijde, ze doma to mas jako Mamahotel a pritel ma ty hotely dva......
To ze je mladik nezodpovedny, o tom zadna- a kazda prace je prace- i ta prospesna verejnosti, bylo jeho rozhodnuti jet opilej, ted za to proste plati- misto vezeni praci- to mi prijde OK.
Vis, ja mam spise obavy, ze ON se nezmeni, ani kdyz dodelas skolu, ze veskere setreni Vasich financi bude na tobe, ty budes makat jak cerna- pokud nejakou praci sezenes, nebo budes tehotna- s ditetem a modlit se kazdy den, at mate na jogurty pro deti- protoze On neudrzi korunu.
No nic moc vyhlidky.......
A pokud mas pochybnosti uz ted, tak si myslim, ze jen zahazujes mlasim s nekym, kdo za to vubec, ale vubec nestoji.....
Milujes ho bez vyhrad? Jsi ochotna s nim byt v dobrem i zlem? A nemyslim manzelstvi...... veris a duverujes mu???? Takhle si odpovez a promysli, co se svym zivotem udelas......
Jsi mlada, zivot pred sebou a stravit ho s nekym, komu uz ted neveris........
![]()
Ahoj,
debatu pomale čtu už od včera a nestíhám se divit. Koukám, že auto bude ten nejmenší problém co máte.
V každém případě bych klučinu ihned přestala vozit a když někam chce, tak hezky pěšky.
Jinak ten kluk na mě působí neskutečně vypočítavě, líně, nezodpovědně a absolutně nevhodně jako partner do budoucna, pro život i rodinu. Ten tě nikdy nezabezpečí a ani děti. Vždycky si bude chtít udržet ten „svůj standart“ a bude vždy spoléhat na to, že se o něj jiní postarají. Tebe a tvou rodinu akorát využívá.
To mi neříkej, že z 20tis. neušetří ani korunu? Kam ty prachy mizí?!!! Určitě si je někde syslí a ty o tom nevíš.
A že chce jet k moři a na hory a ty na to dřeš na brigádách při škole a on ti to nezaplatí, no to je neskutečný! Sobec, sobec a neskutečný sobec. Vůbec se rodičům nedivým, že tě nechtějí doma. Když si představím, že bych se starala o takového vyžírku, tak vás taky radši pošlu bydlet jinam ať na to přijdeš sama. Platí u sebe doma, ale u vás nepřispěje ani na nákup jídla, ale auto je mu dobré…neskutečné!
A opravdu si naivně myslíš, že našetří na podnikání nebo vaše společné bydlení? A kdy a z čeho? Hypotéku nedostanete, když nebudete mít nějaký základ a ten nebude…
Akorát tě oblbuje a užívá si, chová se dětinsky a nezodpovědně. Myslím, že by ses měla pořádně zamyslet a rychle váš vztah přehodnotit…
Promiň za tak ostrou kritiku a že si neberu servítky, jenže já takové typy lidí znám…
Díky za reakce, samozřemě jsem počítala i s těmi prudčími
No jinak budu muset začít celou situaci pozorovat. Mám teď z toho všeho co jste psali takový zvláštní pocit, jako že si uvědomuji, že na tom něco pravdy bude. Budu muset zavést nějaká opatření, jako nevozit ho, říct si o nějaké peníze za „servis“ u nás atd a pozorovat to, jak na to bude reagovat atd. A uvidím, ¨jak se to bude vyvíjet.
Lady_M píše:
Díky za reakce, samozřemě jsem počítala i s těmi prudčímiNo jinak budu muset začít celou situaci pozorovat. Mám teď z toho všeho co jste psali takový zvláštní pocit, jako že si uvědomuji, že na tom něco pravdy bude. Budu muset zavést nějaká opatření, jako nevozit ho, říct si o nějaké peníze za „servis“ u nás atd a pozorovat to, jak na to bude reagovat atd. A uvidím, ¨jak se to bude vyvíjet.
Laaja píše:
Ahoj,
debatu pomale čtu už od včera a nestíhám se divit. Koukám, že auto bude ten nejmenší problém co máte.
V každém případě bych klučinu ihned přestala vozit a když někam chce, tak hezky pěšky.
Jinak ten kluk na mě působí neskutečně vypočítavě, líně, nezodpovědně a absolutně nevhodně jako partner do budoucna, pro život i rodinu. Ten tě nikdy nezabezpečí a ani děti. Vždycky si bude chtít udržet ten „svůj standart“ a bude vždy spoléhat na to, že se o něj jiní postarají. Tebe a tvou rodinu akorát využívá.
To mi neříkej, že z 20tis. neušetří ani korunu? Kam ty prachy mizí?!!! Určitě si je někde syslí a ty o tom nevíš.
A že chce jet k moři a na hory a ty na to dřeš na brigádách při škole a on ti to nezaplatí, no to je neskutečný! Sobec, sobec a neskutečný sobec. Vůbec se rodičům nedivým, že tě nechtějí doma. Když si představím, že bych se starala o takového vyžírku, tak vás taky radši pošlu bydlet jinam ať na to přijdeš sama. Platí u sebe doma, ale u vás nepřispěje ani na nákup jídla, ale auto je mu dobré…neskutečné!A opravdu si naivně myslíš, že našetří na podnikání nebo vaše společné bydlení? A kdy a z čeho? Hypotéku nedostanete, když nebudete mít nějaký základ a ten nebude…
Akorát tě oblbuje a užívá si, chová se dětinsky a nezodpovědně. Myslím, že by ses měla pořádně zamyslet a rychle váš vztah přehodnotit…
Promiň za tak ostrou kritiku a že si neberu servítky, jenže já takové typy lidí znám…
Tak tohle je přesně moje řeč!!
![]()
U nás je taky problém kvůli auto. Máme 2 malé děti a auto žádné. Manžel je celý den v práci,takže kdykoli potřebuju něco zařídit tak musím s dětma sama (krom velkých nákupů,ty zařizuje on,abych se nemusela tahat s taškama). No jenže když chci někam zajet s dětma,tak musím MHD,což je pro mě děsná otrava,nízkopodlažní autobusy a tramvaje jezdí málo a ještě na sebe ani nenavazujou, sourozenecký kočár sama neuzvednu, lidi než aby pomohli tak se radši otočí jinam a dělají že nevidí, a pokud bych chtěla brát kočárek jenom pro malého,tak dcerka zas delší trasu sama ještě neujde
Takže když si představím ty peripetie s cestováním,tak radši sedím doma,jenže to už mi docela slušně začíná lézt na mozek. Když je manžel doma a navrhnu abychom zajeli někam na výlet,že bychom na ty děti byly dva,tak mi řekne že se mu nikam nechce a ať jdu sama. Jenže přesvědčit ho ať koupí nějaké starší auto prostě nedokážu, prej to jsou vyhozené peníze,samé výdaje (chápu že by se musel platit leasing,opravy,pojistka,benzín,…),ale však nové auto nepotřebuju a kolem 100tis si myslím že se dá už sehnat něco kvalitnějšího,ne vrak co se za půl roku rozpadne. Ale podle něj prostě auto není potřeba a basta
![]()
Ahojky, no vidím, že nejsem jediná, kdo má doma peklo s autem
U tebe je to ale dost horší vzhledem k dětem
Když to vezmu do detailu, tak my ho jakoby „nepotřebujeme“. Ale s dětma být bez auta-to si hlavně u nás nedovedu představit. Tahat se cca 20 min do prudkého kopce s taškama a s dětma ![]()
Nevím jak ti poradit…jelikož to neumím ani u mě.
ach jooooo. S chlapama je fakt potíž ![]()