Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Emimi píše:Dice píše:V tomhle nesouhlasím
nechce koupit auto no tak a´t ho nekupuje, financí je to opravdu hodně, a koupit něco za 30 je hrozná hloupost, řekně ti to každej kterej to udělal.Jak jsem psala, my máme za 30 tis. Renaulta, sice 15 let starý (když se pořizoval, tak mu bylo kolem 11 let) a že by nás stál 5 tis. měsíčně ani náhodou, zase tolik oprav nevyžaduje a když jen drobné /nejezdíme do drahých sevisů, ale máme známého, který nám to dělá levněji. Kdežto např. ségra si pořizovala auto cca za 70 tis. a vrazila do něj dalších 30 tis. , tak ho radši prodali a koupili si Felicii taky za 30 tis. a spokojenost.
Souhlas s Emimi. Známý si koupil auto za 150 tisíc, skvělé, jen tři roky ježděné. Dva dny po koupi mu tam praskla jakási žárovička, za jejíž výměnu dal skoro 5 tisíc. Za další necelý měsíc se mu stalo něco s motorem - výměna příslušné součástky stála 30 tisíc.
My jsme si před rokem koupili starou Feldu za 15 tisíc, za ten rok jsme do ní vrazili asi dalších 10 tisíc, ale pořád mi to přijde výhodnější než drahé auto s drahým servisem. Takhle to vždycky dáme ke známému, ten to pošteluje a zaplatíme jen za to, co tam skutečně vymění. Tohle s novým autem dělat nejde, to musíš vždycky dát do autorizovaného servisu, který je drahý jak sviňa.
no tak jako jesti to je měsíc co se to všechno odehrálo, tak neblázni!!! Co řešíš nějaký auto?! To je jasný že je psychicky úplně v háji…Jako to co udělal je neomluvitelný, ale v jeho situaci je super že funguje a má vůbec nějaký ambice atd…
To záleží asi i o náhodě. Známý koupil auto z Německa za 300 tis. a týden po koupi přestala jít klima ![]()
no nééééé, stalo se to v létě, ale teď měl soudy a začal chodit na ty veřejné práce. Ale jako jasně. Muselo to na něj dolehnout. Po té nehodě půl roku nic. Takže psychika v pohdě a najednou soudy, (2krát), veřejné práce, výdaje za právníky atd...... ![]()
Jak jsem psala, to je výjimka že se podaří koupit fajn auto a levný, spíš náhoda, sice může být ok, nevyměnovat v něm nic atd, ale neprojde Vám technickou v žádným případě. My sme do toho auta vrazili skoro 20tis, a to nebylo nutnost jakože to někde zdechlo, ale proto aby to bylo naprosto bezpečný, a ne že čekám, až se mě urve řemen a nebo přestanu brzdit…to už je pak na nic. Pokud chce člověk trochu slušný a bezpečný auto ve stavu kdy i za dva roky projde technickou tak se pod 50tis nedostanete ani ve snu, to vám potvrdi kazdej mechanik.
Já bych mu fakt dala na chvilku klid od všeho pláánování atd…ať se dá do kupy, rozjede podnikání, a uvidíš jak se to vyvine. Rozhodně po tom když teprv před měsícem se všechno řešilo, chtít po něm koupit auto je fakt na hlavu.
Neřešit, hlavně klid a´t to je ok, a nedostane ještě nějaký depky…
Lady_M píše:
plus přepis auta a ostatní věci
Přesně a pojištění atd…
Dice píše:
Jak jsem psala, to je výjimka že se podaří koupit fajn auto a levný, spíš náhoda, sice může být ok, nevyměnovat v něm nic atd, ale neprojde Vám technickou v žádným případě. My sme do toho auta vrazili skoro 20tis, a to nebylo nutnost jakože to někde zdechlo, ale proto aby to bylo naprosto bezpečný, a ne že čekám, až se mě urve řemen a nebo přestanu brzdit…to už je pak na nic. Pokud chce člověk trochu slušný a bezpečný auto ve stavu kdy i za dva roky projde technickou tak se pod 50tis nedostanete ani ve snu, to vám potvrdi kazdej mechanik.
opět nesouhlasím, nám loni prošlo technickou bez problémů. 15letý auto za 29 tis.
ale jak píšeš, je to o štěstí. I když je pravda, že známej má Citroena někde z roku 87 a teprve snad předloni ho vyměnil, jak byl s ním spokojenej a teď si pořídil novějšího Fiata za 65 tis. a je to jen věčnej pojídač peněz, už to taky kolem 20 tis. stálo ![]()
To jo to já neříkám, mazdu co jsem měla byla z roku 1992, ale to je tím že se člověk o to stará atd…ale v těch bazarech jsou šílenosti. Opravdu ty ceny jsou tak jak jsem psala, koupit tam feldu za 20tis, to je tak na jezdeni po dedine, a jinak od život.
Ještě se zeptám zakladatelky…kdy ses dozvěděla o té nehodě? Jako řekl ti to co se stalo hned? Nebo to tajil?
No pozor, manžel s tou naší veldou za 15 litrů jezdí do práce: 100 km tam a 100 zpátky. To není žádné ježdění po dědině. Ale máš pravdu v tom, že v bazarech se to nehodí kupovat. Když už ojetinu, tak jedině přes někoho, kdo tomu rozumí a pořádně to auto proklepne.
fletnicka píše:
Ale máš pravdu v tom, že v bazarech se to nehodí kupovat. Když už ojetinu, tak jedině přes někoho, kdo tomu rozumí a pořádně to auto proklepne.
Souhlasím ![]()
to bylo dost zvláštní. My jsme se nějak pohádali, já byla na brigádě v tom jiném městě na celý týden, on se naštval a šel ven s kamarádem. No jasně že chlastali, a pak jsme si volali ,byl připitý, tak jsem s ním nechtěla mluvit, no a večer mi přišla smska od něj, že všichni jsou v pořádku. Ale nic víc. Jenže ta smska byla tak divně napsaná, že já jsem vůbec z toho nepochopila, že se něco stalo. A jelikož jsem byla naštvaná, tak jsem nereagovala. NO a druhý den mi volá mamka, že pro přítele přišli do práce policajti, že co se stalo (přítel pracuje ve firmě mého otce, náhodně tam ale pracoval dříve, než jsme spolu začali chodit) Tak jsem mu volala no a on nejdříve řekl, že neřídil, tak jsem volaal jeho rodičům, těm taky řekl že neřídil, pak mi volal jeho bratranec a ten ho nechtěně bonzl že řídil, tak jsem to zpět voalal jeho rodičům no horor to byl masakrální. Paknásledovaly několika hodinové telefonáty s ním, co jako s náma bude, jak si to představuje, atd atd atd…Fakt nepřeju nikomu ![]()