Věčný problém kvůli autu :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7369
18.1.11 10:02

Tak já bych pokud by mi jinak vyhovoval žádné ultimáta typu bud auto nebo konec nedávala, to mi přijde zbytečné a škoda. Jenom bych si tady striktně auto od rodičů už nepůjčovala. Do práce ať si jezdí jak chce. A viděla by jsi jak se situace bude vyvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ynax1
18.1.11 10:02

rozhodně bych ho do práce nevozila, ať si zkusí autobus nebo vlak.

• Citovat
  • Upravit
473
18.1.11 10:03

Jenže on právě nikdy nenašetří a půjčku si taky nikdy na auto nevezme. Pro něj je jediná věc, na kterou by si vzal půjčku - bydlení, byt, barák. Auto do této kategorie nazapadá. A našetřit nikdy nenašetří. Když mu řeknu, že z 20 tisíc, by klidně mohl trochu šetřit, tak mi řekne, že má určitý standart a nevidí důvod, proč by ho snižoval třeba šetřením na autě…
Prostě mi je trapně jako prase, když si já studentka mám půjčovat auto od rodičů a vozit mu prdel a přítel nehne ani prstem.....Bydlíme docela v zapadákově a jakýkoliv nákup, cokoliv, znamená jet autem, domů k němu je to pěšky do kopce 45 minut a ke mě taky do kopce tak 20 minut. Veškerá zábava v městě 15 km vzdáleném… Veškeří mí spolužáci měli auta už na střední a já si vždy představovala, že i můj kluk bude mít auto. Natož, partner, se kterým žiju 6 let a plánujeme bydlení, rodinu, svatbu. Pro mě je prostě auto důležité a zjistila jsem , že pro něj ne… a nevím jak to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.1.11 10:04

LadyM: já to vidím tak, že to auto je jen špička ledovce - daleko důležitější je asi vyřešit to, jak budete společně přistupovat k penězům - viz vožení autem kontra taxík. A jestli chce nebo nechce už teď šetřit na společnou budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
18.1.11 10:06

Ahoj!
Nepíšeš, kde bydlíte. Opravdu se bez auta neobejdete a je to pro vás nutnost? Chápu, že tam, kde není žádné rozumné spojení veřejnou dopravou, se bez auta neobejdete…

Máš přehled, jak často opravdu auto potřebujete? Když přítel pořídí auto za 30 000,– Kč, tak si stejně na delší cesty budete půjčovat lepší auto od rodičů, protože za tuto cenu seženeš něco staršího v horším technickém stavu…

Napadá mě, že pokud potřebujete auto jen párkrát do měsíce, šlo by se třeba domluvit s rodičema, že budete pravidelně přispívat na jejich auto, nejen si platit benzín, ale i přispívat na amortizaci, poplatky a technické prohlídky. Třeba by pak rodičům nevadilo, že si jejich auto občas půjčíte…

Pokud vám jinak vztah klape, tak se mi zdá přehnané chtít se rozejít jen kvůli autu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.1.11 10:06

A opravdu spolu plánujete budoucnost? Třeba ji plánuješ jenom ty a on to vidí jinak… Zkus to s ním probrat pořádně do hloubky. Včetně toho, jak se mu sníží jeho „standard“ po narození prvního dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
18.1.11 10:07

No vzít se musí v potaz proč ten řidičák nemá a jestli je to po druhé…nebude spíš problém v tom. Z toho co popisješ mě nepřijde moc rozumný a pokud máte takový „problémy“ tak nevím jak to má do budoucna fungovat.
Jako přestala bych ho vozit to za prvé! potom ti odpadne řešení s vašima.
On ať si dělá co chce pokud auto nechce tak ať ho nemá, je fakt proč by ho teď kupovat,když s tím nemůže jezdit.
Třeba jednou kdyby ste měli děti, tak je mu jasný že by to jinak nešlo…ale mě to připadá celý jako strašně malicherný, a vašim se nedivim že mu auto nechcou pujčovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
18.1.11 10:11
Lady_M píše:
Ahojte, potřebuji poradit, už si nevím rady. Nevím jak přesvědčit partnera aby si pořídil auto. Jsme spolu už přes 6 let. Já studuji VŠ, přítel od 18ti pracuje. Nyní mi je 22 a příteli 27. Nebydlíme spolu oficiálně, ale neoficiálně je u mě (bydlím s rodiči, jelikož mi stále dotují VŠ) skoro každý den, když zrovna nejsem v jiném 200 km vzdáleném městě na škole.

S přítelem si skvěle rozumíme, po škole si mě chce vzít, já jeho, vše je naprostá paráda.

Jenže neustále řešíme problém ohledně auta. Jeho rodiče mají 2 auta, ale obě dvě neradi půjčují, navíc stále potřebují. To samé u nás doma. Bohužel, přítel přišel o řidičský průkaz, a tak si stále doma půjčuji naše auto. Mé rodiče už to strašně obtěžuje, komentují to tím, že nejsou žádná taxi služba, a že by měl vozit kluk svou holku a ne já svého kluka. Už jsme se s přítelem stokrát bavili na téma - prosímtě, kup jakékoliv auto, klidně za pár tisíc, se kterým tě budu moct vozit do práce, se kterým si zajedeme do města, do kina, na nákup a nebudeme se muset pořát doprošovat někoho, aby nám jej půjčil. Bohužel přítel neustále argumentuje tím, že nebude kupovat několik let staré auto, že by musel každý měsíc dát 5 tisíc do oprav (což je podle mě opravdu nesmysl), a na nové auto, že nemá peníze. Já, kdybych pracovala a nestudovala, bych auto koupila hned, na leasing, na splátky, jakkoliv, ale bohužel si ještě tak 3 roky budu muset počkat, než budu pracovat. JInak s přítelem jsme ohledně financí v pohodě, máme je už teď společné, respektivě, mi zbyte pár šušní na měsíc, a většinu platí on, nebo mí rodiče.
V tom si rozumíme a není žádný problém. Tak já prostě nechápu, proč nechce koupit to auto. Prostě nechápu, proč si za 10 let kdy pracuje nebyl schopen našetřit 30 tisíc na auto… Když můžeme jezdit na dovolenou, do Alp, na festivaly všude. Navíc podmínka jeho ztráty řidičáku byla ta, že koupí do 3 měsíců právě to auto, jinak je mezi námi konec. Nebudu se vypisovat o podmínkách, za jakých o řidičák přišel atd…
Dnes už jsem to nevydržela, a zase s ním po telefonu zapředla hovor, brečela jsem, škemrala ať koupí auto, že měli rodiče zase blbé narážky atd, prostě mi řekl, že auto nekoupí a basta. Tak jsem mu napsala sms, že mě už ty jeho výmluvy nezajímají, a že bud ho koupí a nebo je mezi námi konec. A že už toho mám plné zuby. Prostě nechtěla jsem to tak radikálně řešit, ale už nevím, co mám dělat. Taky mě to nebaví a další 2 roky nebude bavit vozit mu jeho prdel skoro každý den autem mých rodičů........ach joooooooooooooooooooooo. :pocitac:

to je poučení do budoucma. Jak to tak čtu, jde mu jen o něj a né o tebe. On v jeho letech by skutečně alespoň nějaké to starší auto mít mohl. dneska je to nutnost a né přepich! Kdyby jsem měla já půjčovat své dceři auto, tak půjčím, ale né furt! Samozřejmě jde o princip. Vyděláváš? tak si kup. To je přece jasné. Kdybys něla alespon nějaký ten příjem, mohli by pomoci rodiče. Auto by ti koupili a ty ho splácela. No to je jedno. Je to dršgrešle, a do budoucna budeš vidět, že bude vži dělat jen to co chce on a co je v jeho zájmu, co jeho baví. Vždyť už jen to, že bydlíte u rodiču…přece už tak dost ušetří za nájem, jídlo energie. Život máš před sebou, a určitě jsi chytrá a bystrá…umíš si to v hlavě srovnat. Teď je to auto (které tedy potřebuje hlavně on a nekoupí, protože využívá tvé rodiče), příště to bude něco mnohem důležitějšího. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.1.11 10:11

Ano, plánujeme, vše jsme už stokrát probírali, on právě říká, že dokud nemáme dítě a nejsme „manželé“ tak si chce užít co nejvíce. (Není to tak, že by chodil někde chlastat a utrácet a jako „užívat si“ , to ne) Prostě myslí užívat- jako finančně se neomezovat. Ví, že až příjde dítě, manželství, jeho nároky se budou muset snížit. Prostě mi to fakt, příjde, jak by měl z toho auta nějaký blok nebo tak…Já prostě nevím......Jednou přišel o řidičák-tak před 5 lety, jel z akce, od půlnoci nepil, jel ráno, ale nadýchal zbytkový alkohol. To jsem mu odpustila. Ale letos jel ožralý jako hovado, naboural, utekl od nehody, aby nenafoukal. A zůstal tam jeho kamarád, kterému se nic nestalo, ale jelikož má papíry na hlavu- ten kamarád, tak si ho vzali na pozorování do nemocnice…Takže 4 roky bez řidičáku plus 150 hodin veřejných prací. Když udělá ty veřejné práce, tak 2 roky bez řidičáku. Vypadá to pro vás, že je nějaký kriminálník nebo tak, ale za 6 let to prostě byly jeho dva úlety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
18.1.11 10:14

Jako promiň to není úlet, to je totální nevyzrálost a nezodpovědnost…toto bych nerozdejchala.
Téma auto, bych u Vás dala totálně k ledu, nebo se taky zamysli, že by se to mohlo stát znovu, ten jeho přešlap…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.1.11 10:14
Jura007 píše:
LadyM: já to vidím tak, že to auto je jen špička ledovce - daleko důležitější je asi vyřešit to, jak budete společně přistupovat k penězům - viz vožení autem kontra taxík. A jestli chce nebo nechce už teď šetřit na společnou budoucnost.

Naprostý souhlas. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.1.11 10:15

Já nevím, v duchu s vámi souhlasím. Nevím, co s tím mám dělat.....jak to řešit.......prostě děs.....asi máte pravdu…ale co s tím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.1.11 10:16

Lady teda tohle moc za úlet nepovažuju. Nebojíš se, že to udělá znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.1.11 10:16
Lady_M píše:
Já nevím, v duchu s vámi souhlasím. Nevím, co s tím mám dělat.....jak to řešit.......prostě děs.....asi máte pravdu…ale co s tím???

Prostě mu přestaň vozit prdelku v autě svých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.1.11 10:17

Můžete mi prosím vysvětlit, z jakého důvodu to téma auto dát k ledu? jako ve smyslu, že měl ty 2 nehody nebo proč? myslím to tak, že to opravdu chci vědět a pochopit, jsem teď zmatená :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí