Manžel dluží na alimentech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.1.11 16:29

Děkuju za rady holky,je mi to fakt trapný,ani jsem nečekala takovou ochotu,spíš opak :oops: Uvidíme co se dá dělat,zkusíme třeba aspoň tu 500.

• Citovat
  • Upravit
20993
18.1.11 16:32
Hele,moc dobře vím,jaké to je,plácáme se v tom už 3 roky.Tak mám už zkušenosti :palec: A neboj se,dejte každý měsíc něco…a máte vyhráno :pankac:
Anonymní píše:
Děkuju za rady holky,je mi to fakt trapný,ani jsem nečekala takovou ochotu,spíš opak :oops: Uvidíme co se dá dělat,zkusíme třeba aspoň tu 500.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
18.1.11 16:54
Anonymní píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Zavřeli.Dnes už zavřou taky jich pár s okolí znám.
Co Vám zbývá?Asi prodat dum a koupit malej byt.Manželka s dětma taky musí něco jíst :nevim:.
Když je manžel v duchodu tak co když nastoupíš do práce ty a on se bude starat o děti?To nejde?
Ty si myslíš že když nastoupím do práce budu na tom o tolik líp než na mateřský?Nebudu,brala jsem 8500 takže toby fakt nepomohlo :zed:Prodejem bytu bysme si moc nepomohli,máme právě ten malej byteček a nemůžu jít s dvoma dětma pod most.Chápu že bejvalka a děti potřebujou jíst,ale bydlí s nima ještě maminka ta má taky důchod a přítel,který si myslím má hodně slušný plat,tak myslím že až tolik netrpí a když ví v jaký jsme situaci by to nemusela tolik hrotit,jen prostě nevim jak to řešit :zed:

V tom případě si asi budeš muset najít lepší práci.8500 sem brala i na brigádách.Bohužel já nevidim jiné řešení než ty peníze vydělávat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.11 16:57
olienka67 píše:
Hele,moc dobře vím,jaké to je,plácáme se v tom už 3 roky.Tak mám už zkušenosti :palec: A neboj se,dejte každý měsíc něco…a máte vyhráno :pankac:
Anonymní píše:
Děkuju za rady holky,je mi to fakt trapný,ani jsem nečekala takovou ochotu,spíš opak :oops: Uvidíme co se dá dělat,zkusíme třeba aspoň tu 500.

A jak si psala že mu narůstá dluh,to ho budeme muset potom doplatit zpětně najednou?Měli to u rozvodu,před rozvodem se domluvili na 2000 a u soudu potom za nějakých šest měsíců mu odklepli 3500 a museli jsme to asi do dvou měsíců doplatit zpětně :roll: to byla taky prdel :roll:

• Citovat
  • Upravit
48576
18.1.11 17:02

a muj chlap než poznal mě taky na alimenty kašlal :cert: Už 8 let malému musíme platit alimenty + dluh takže místo 2500 platíme téměř 10 000

dluh se vypočítal do jeho 18tin což je za chviličku.Kdyby si ted klukum nic neplatila tak pak by jste jim to taky museli doplatit.

Určitě bych zkusila zažádat o snížení kvuli vyživovací povinosti na tvé děti,ale nevím zda to spíš situaci nepřihorší.To jestlise s klukama stýkáte nebo né nikoho nezajímá.(my taky nevlastního syna vidíme jednou za 5 let,žije v cizině)

Příspěvek upraven 18.01.11 v 17:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20993
18.1.11 17:03

Já jsem se na to už ptala,ale bylo mi řečeno,že se mu určí splátky dle možností,nebo dle výdělku.Já vím,není to žádná výhra,ale když jinak se to nedá :nevim: My na to taky nemáme,aby jsme platili 2800kč měsíčně,jsme na tom jako vy.Já jsem na pracáku a manža taky.Žádali jsme o snížení,táhlo se to přes rok a nesnížili nic,to je svinstvo,protože fakt ty peníze nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.11 17:48

Ahojky!
naše zkušenost:

jsem vdaná. Máme dvě děti. Manžel má 2 syny z prvního manželství. Platí celkem 4500,– alimenty (na oba). Když dočasně neměl práci - bohužel pak už ani podporu v nezaměstnanosti, žili jsme z mémo příjmu a žádali o snížení alimentů.. zamítnuto. neměli jsme na jídlo..ale platili! naštěstí to trvalo jen několik měsíců..bylo to hrozné.

Takže přeji hodně síly a ať se Vám to povede vyřešit.
:kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
18.1.11 18:03
olienka67 píše:
můj manžel je v té samé pozici,jako ten tvůj a taky místo 2800kč na 2 děti,posíláme jen 1000kč dohromady a nic mu nemůžou udělat a natož zavřít.Ptali jsme se na to.Jen mu roste dluh a ten je vymahatelný,ale neboj se zavřít ho nemůžou.

Chachacha!Nevim,kde jste se na to ptali,ale exekuci muzete vyfasnout takrka IHNED!!!

Manzel daval ‚jen‘10 000 misto 18 000 danych soudem a i kdyz mel pozadano z jasnych a padnych duvodu o snizeni vyzivneho soudne A exce to vysvetlil,hned PO PRVNI NIZSI SPLATCE NA NEJ BYVALKA DALA EXEKUCI A TA TRVALA DVA! ROKY-nez se uskutecnilo konecne! soudni stani a alimenty mu snizili.
Na kolik?
Na DESET :cert: :cert: :cert:

O vyexekuovane vyzivne nad tuto castku se s ni budeme soudit,ale to je beh na dlouho trat…
A co poradit?
NIC-DOKUD NEBUDE PLATIT NOVE SOUDNI ROZUHODNUTI,PLATI TO STARE A VY JSTE ZE ZAKONA POVINNI HO DODRZOVAT.BOHUZEL. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.1.11 18:05
Anonymní píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Zavřeli.Dnes už zavřou taky jich pár s okolí znám.
Co Vám zbývá?Asi prodat dum a koupit malej byt.Manželka s dětma taky musí něco jíst :nevim:.
Když je manžel v duchodu tak co když nastoupíš do práce ty a on se bude starat o děti?To nejde?
Ty si myslíš že když nastoupím do práce budu na tom o tolik líp než na mateřský?Nebudu,brala jsem 8500 takže toby fakt nepomohlo :zed:Prodejem bytu bysme si moc nepomohli,máme právě ten malej byteček a nemůžu jít s dvoma dětma pod most.Chápu že bejvalka a děti potřebujou jíst,ale bydlí s nima ještě maminka ta má taky důchod a přítel,který si myslím má hodně slušný plat,tak myslím že až tolik netrpí a když ví v jaký jsme situaci by to nemusela tolik hrotit,jen prostě nevim jak to řešit :zed:

Když nastoupíš do práce, až budeš na rodičáku, tak rodičák ti zůstane, pokud nejmladší nepůjde do školky/jeslí. Hlídat děti bude manžel a vy si celkově polepšíte o tvou mzdu - 8500,– to už by vyšlo dobře, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.1.11 18:07
farska píše:
olienka67 píše:
můj manžel je v té samé pozici,jako ten tvůj a taky místo 2800kč na 2 děti,posíláme jen 1000kč dohromady a nic mu nemůžou udělat a natož zavřít.Ptali jsme se na to.Jen mu roste dluh a ten je vymahatelný,ale neboj se zavřít ho nemůžou.

Chachacha!Nevim,kde jste se na to ptali,ale exekuci muzete vyfasnout takrka IHNED!!!

Manzel daval ‚jen‘10 000 misto 18 000 danych soudem a i kdyz mel pozadano z jasnych a padnych duvodu o snizeni vyzivneho soudne A exce to vysvetlil,hned PO PRVNI NIZSI SPLATCE NA NEJ BYVALKA DALA EXEKUCI A TA TRVALA DVA! ROKY-nez se uskutecnilo konecne! soudni stani a alimenty mu snizili.
Na kolik?

O vyexekuovane vyzivne nad tuto castku se s ni budeme soudit,ale to je beh na dlouho trat…
A co poradit?
NIC-DOKUD NEBUDE PLATIT NOVE SOUDNI ROZUHODNUTI,PLATI TO STARE A VY JSTE ZE ZAKONA POVINNI HO DODRZOVAT.BOHUZEL. :-?

Njn, ale ze 2 litrů na 2 takhle velké děti žádný soud aliky nesníží, se divím, že bejvalka spíš nežádá o zvýšení. Každopádně tedy to pětikilo je nezachrání dle tvých zkušeností :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
18.1.11 18:09

Po pravdě- jeho bývalce se ani nedivím (nic ve zlém :wink: )
Ale napadá mě jedno úplně normální řešení: Co kdyby šel manžel pracovat ????????? (spousta invalidních důchodců to tak dělá)

• Citovat
  • Upravit
597

Ahoj, nevím jestli to už nezaznělo, ale podle nového trestního zákoníku, účinného od 1.1. 2010, je neplacení výživného trestné již po čtyřech měsících a postačí nedbalost. Pokud neplatíte nic a manžel nemá žádný záznam v rejstříku trestů, tak pokud by došlo na nejhorší a odsoudili ho na vinu, pravděpodobně by dostal podmíněný trest a k tomu přiměřenou povinnost nahradit škodu a platit řádně výživné, nebo nějaký alternativní trest. Případné porušení uložené přiměřené povinnosti může mít za následek nařízení výkonu podmíněně odloženého trestu. Jinak je u tohoto trestného činu možná účinná lítost, tedy pokud je povinnost dodatečně splněná dříve než soud vynese rozhodnutí, zaniká trestní odpovědnost. Zkuste platit aspoň něco.

ještě dodám" zkuste platit aspoň něco, nedělá to pak tak špatný dojem.

Příspěvek upraven 18.01.11 v 18:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
Gina108 píše:
farska píše:
olienka67 píše:

Na kolik?

A co poradit?
NIC-DOKUD NEBUDE PLATIT NOVE SOUDNI ROZUHODNUTI,PLATI TO STARE A VY JSTE ZE ZAKONA POVINNI HO DODRZOVAT.BOHUZEL. :-?
Njn, ale ze 2 litrů na 2 takhle velké děti žádný soud aliky nesníží, se divím, že bejvalka spíš nežádá o zvýšení. Každopádně tedy to pětikilo je nezachrání dle tvých zkušeností :think:

Zachrani ho ale od VEZENI :-? :-? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
18.1.11 18:12

Já myslim že hlavní problém je v tom že zakladatelka nehledá cestu jak se zbavit dluhu a vydělat a polepšit sobě i dětem,ale hledá cestu jak neplatit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
18.1.11 18:23

Dámy, připadá to jenom mě nelidské- dávat si tu rady, jak ošidit vlastní děti a nebýt za to potrestán ? :poblion:
Jak už jsem psala výše - řešení je jednoduché: ať jde manžel (jako spousta dalších invalidních důchodců) pracovat.

zakladatelko, ty se zkus vžit do situace jeho ex a dětí: Jak by ti bylo, kdyby jste se teď rozvedli a on tvým dětem nedával vůbec nic ?????? tamty děti jsou jeho stejně jako ty tvoje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky