Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hodně lidí ji stejně bude říkat Adéla nebo když ji nebudou znát budou to beat jako překlep.
@Anonymní píše:
Co říkáte na toto jméno pro holčičku?
Já bych rodiče jako dcera za tohle jméno zabila… ![]()
A za 15 let v horší době než je tato mezi puberťákama bude trpět.
Uvědomte si, že s tím jménem bude žít to dítě, ne rodič
@ludmilaadamkova píše:
Hodně lidí ji stejně bude říkat Adéla nebo když ji nebudou znát budou to beat jako překlep.
Mne to zni, jako kdyz nekdo neumi rict R v Arleta.
Mně to zní jak jméno nějaké staré panny z 19. století. Dceru bych tak nepojmenovala ani omylem. Podobná je Arleta a ta se mi naopak líbí.
@Tarena @annali Arleta jsem ještě neslyšela, ale nezní to vůbec špatně. Pokud by znělo pěkně k příjmení, proč ne! Zní to moderněji a víc cool než Adléta. To je takové historické jméno. Ale taky mě zase tak strašně nevadí. Nedala bych, ale nějaké vášně ve mě nevyvolává. Ale jak jsem psala výš, evokuje mi to ten odlet no.
Adla nebo proste další Áďa to bude
těch je
ale nedala bych to, protože to zní jako zkomolena Adéla, a lidi jsou tak nějak všeobecně hloupati a blbi a porad by to řešili a ptali se ji, proč má takovy jméno
Já jsem si kvůli tomu nechala jméno v dospělosti upravit, aby mě s tím porad nikdo neotravoval. Porad dotazy, jak mi mají rikat, zda mám svátek tehdy a tehdy a proč mi rodiče nedali jiné běžnější jméno, které zní podobne. Jak já to měla vědět? ![]()
Dneska člověka šokuje kdejaký jméno. Zažívám to poslední dobou často, ale co je fakt, že si na to pak celkem rychle zvyknu. Logicky lidem přijde nepěkný to, co je jim cizí, netradiční, zkrátka neznámý. Vybírejte podle sebe
Mně se líbí, je to české, dobře se to vyslovuje, má to spoustu variant, a je to neotřelé
@Lilypad24 hele ja jsem Dagmar. Muzu rict, ze jmenem se da decku dost ublizit. Zvykla jsem si az dospela.
No já mám k tomu jménu dost morbidní souvislost. Adléta Ertlová je oběť holokaustu, zemřela v Osvětimi. A přiznám se, že třeba tahle kombinace jména a příjmení mi nepřijde špatná.
Vubec se mi nelibi. Zato Arleta je moc krasne jmeno. A jak vidim, uz v teto diskuzi zaznelo.