Jméno Adléta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14692
15.11.23 22:48
@Lilypad24 píše:
Dneska člověka šokuje kdejaký jméno. Zažívám to poslední dobou často, ale co je fakt, že si na to pak celkem rychle zvyknu. Logicky lidem přijde nepěkný to, co je jim cizí, netradiční, zkrátka neznámý. Vybírejte podle sebe

Nesouhlasim. Treba kamaradka, ktera se vdala do zahranici, ma syna jmenem Enzo. Nikdy predtim jsem to jmeno neslysela, ale moc se mi libi. Jina kamaradka, ona i manzel Cesi ziji v Cesku, maji dceru Ines. Taky jsem to tehdy slysela poprve a za me nadherne jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.11.23 22:53

Mně se líbí jméno Adléta. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
15.11.23 22:54

Hrůza děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
15.11.23 22:54

Jeden clovek u nas v praci ma Adlétu, mne se tedy nelibi, stejne ji rikaji Aďa (mne se tedy nelibi ani Adéla). Adléta je proste jen starsi verze Adély. :nevim:
Arleta mi prijde hezka (kdyz uz se tu zminila), je to i kavarna v Krumlove. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6617
15.11.23 22:55

Mně se líbí, původně jsem ho měla ve výběru pro holčičku, je historické a tuším, že je to varianta Adély.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
15.11.23 23:05
@Anonymní píše:
Co říkáte na toto jméno pro holčičku?

skvělý tak se jmenuje náš pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
16.11.23 07:16

Mě se nelíbí. To už raději Adélku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
16.11.23 07:19
@Janča6 píše:
Nesouhlasim. Treba kamaradka, ktera se vdala do zahranici, ma syna jmenem Enzo. Nikdy predtim jsem to jmeno neslysela, ale moc se mi libi. Jina kamaradka, ona i manzel Cesi ziji v Cesku, maji dceru Ines. Taky jsem to tehdy slysela poprve a za me nadherne jmeno.

To je pravda. Známých dcera je jediná nositelka svého jmeno v české republice, a to jmeno je vlastně úplně obycejne jako všechna ostatní jména a přitom hezké :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15052
16.11.23 07:25
@Anonymní píše:

No já nevím, budou jí říkat Ádo a to už tedy moc heky nezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
16.11.23 07:43

Adléta je staročeský tvar germánské Adalheid. V překladu vznešená, ušlechtilá. Dneska se používá jako Adéla, ale proč ne Adléta, pokud se vám líbí. Historicky je to královské a knížecí jméno, zřejmě pro ten význam.

• Citovat
  • Upravit
1210
16.11.23 17:33

Ano, mne se libi. Stejne jako Arleta, Greta, Julieta, Violeta a Henrieta (tu posledni bych si ale netroufla dat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
16.11.23 17:59
@Janča6 píše:
Nesouhlasim. Treba kamaradka, ktera se vdala do zahranici, ma syna jmenem Enzo. Nikdy predtim jsem to jmeno neslysela, ale moc se mi libi. Jina kamaradka, ona i manzel Cesi ziji v Cesku, maji dceru Ines. Taky jsem to tehdy slysela poprve a za me nadherne jmeno.

Neslysela jsi nikdy predtim Ines? Mne se to jmeno strasne moc libi! I Agnes a Iris. Mit cizi prijmeni, tak do toho jdu, ale k tomu nasemu je to nerealne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
16.11.23 18:03
@Havlova píše:
Když se vám líbí?
Adléta Uherská byla manželka Vratislava ll.
Adléta Míšeňská pak ženou Přemysla Otakara l.

Příspěvek upraven 15.11.23 v 21:12

@Havlova píše:
Když se vám líbí?
Adléta Uherská byla manželka Vratislava ll.
Adléta Míšeňská pak ženou Přemysla Otakara l.Příspěvek upraven 15.11.23 v 21:12

A obě byly svým způsobem pro mladý stát pohromou. Adléta Uherská co by královská supermatka porodila povedené synáčky, kteří pro vzájemné soupeření rozvrátili a málem zničili zem.
A Adléta Míšeňská dokonce intrikovala proti svému muži, aby synkovi zajistila následnictví, neváhala pomáhat Přemyslovým nepřátelům.
Takže jméno divné, historický otisk spíše negativní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
16.11.23 20:32
@p.Zv. píše:
Neslysela jsi nikdy predtim Ines? Mne se to jmeno strasne moc libi! I Agnes a Iris. Mit cizi prijmeni, tak do toho jdu, ale k tomu nasemu je to nerealne :lol:

Vazne to bylo tehdy poprve. Pred 3 lety. Iris se mi taky moc libi. Agnes tolik ne, ale vylozene spatna neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
16.11.23 20:34
@Anonymní píše:

no nic moc :think:

navíc připadá mi, jako když se snaží vyslovit Arleta, ale ráčkuje, takže mu to nejde vyslovit

lidi by si to asi často pletli a četli " Adéla"

tož za mě ne, nějak to úplně…nezní…neladí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí