Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, zajímá mě, pokud jsou tady nějaké Barunky, jak jste prosím se jménem spokojené? Bylo by pro vás přijatelnější jméno Bára, které se dnes objevuje stále častěji? Popřípadě jaké oslovení je vám opravdu proti srsti? ![]()
Barbora v základním tvaru se mi nelíbí. Mně se líbí BarbAra a zkráceně Bára, Barča, Barunka.
Příspěvek upraven 25.05.22 v 12:34
Me se líbí toto jméno zdrobnele, ale BARBORA se mi velmi nelíbí a proto bych ho nikdy nedala.
Mně se Barbora líbí, i v nezdrobnělém tvaru. Ale Bára zní domácky, neformálně. Bára bych být nechtěla.
@Blankaspl já zas na opak, dokážu si představit slečnu Báru…něco jako Sáru…u holčičky Barunka, Baru…ale oficiálně Barbora bych být nechtěla v žádném věku
Dcera je Barbora. Nemám ráda zkrácený jména, ale pokud se jednou bude chtít přejmenovat na Báru, tak s tím problém mít nebudu. Má ráda, když jí říkáme Barunka nebo Baruška, nevadí jí Bára nebo Barča.
Já jsem Barbora a jsem spokojena
Pro většinu jsem Bára. Až teď s věkem mě někdo cizí občas osloví Barboro a vůbec mi to nevadí. Jinak jsem Bára, Barunka, Baruška, Baru. Barču já osobně rada nemám. V cizině jsem pro většinu Barbra, Barbara. Takže to musím jen hlídat když je to někde psané.
Já jsem Barbora a naposledy mě takhle oslovila mamina, když jsem udělala nějaký průser
občas se mě někdo zeptá jestli jsem Barbora, nebo Bára. Stejně mi všichni říkají zdrobněle. Proti srsti je mi Bára i tak mi často říkají.
Jsem Barbora, nikdy se mi jméno nelíbilo a nenávidím oslovení Báro 😃
Jako dítě bych uvítala Báru, ale jako dospělé se mi víc líbí Barbora.
Moje exspolusedící z gymplu se jmenuje Barbora. Vždycky se chtěla nechat přejmenovat na Báru, protože se jí ten základní tvar jména nelíbil. Teď už nejsme moc v kontaktu, ale myslím, že to nakonec nikdy neudělala a v občance má stále Barbora. Všichni ji ale i v dospělosti (35+) oslovují Báro.
Jsem Barbora. Jmeno se mi libi a vzdy libilo. V “detstvi” pro me osloveni Barboro znamenalo nastvanost. V dospelosti od cizich je naprosto v poradku. Nejcasteji me oslovuji Báro, Baru rodina Barunko. Kamaradi z Moravy spise Barčo. Setkala jsem se i s “Basia”. Ale byt jen “Bára” bych nechtela.
Prosim anonym, nechci propojovat jmeno s nickem.
Já jsem Barbora a Bára bych fakt nechtěla být, přijde mi to takový domácký, prostě zdrobnělina. A popravdě nemám moc ráda ani oslovení Báro, radši mám Barčo, Baru,… Ale jinak jsem s Barborou spokojená ![]()
@maarkeetaa Pár žen tohoto jména znám a je to moc hezké jméno. Má hezké různé používané tvary.
Já nemám ráda, když mi někdo řekne Barboro… a cizí lidi mi tak říkají, protože to mám v oficiálním podpisu emailu apod… přijde mi to strašně tvrdý
přátelé mi říkají Barčo, Baru, Baruš, rodina mi říká Barunko, nevadí mi ani oslovení Báro