Jméno Bonifác

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3766
16.3.25 10:04

Lepší je Servác.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
16.3.25 10:07

@anonym327 můj šálek čaje to tedy není a žádného neznám..ale je to vaše věc. Já mám takovou babičku rejpavku, nemohla dlouho unést, že bude druhá dcera Tereza, že je to hnusný a tvrdý a bla bla.. sestřenice byla chytřejší a jméno oznámila až po narození :lol:
Ušetřila si spoustu keců, domlouvání atd..
Koukni na význam jména Bonifác ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33531
16.3.25 10:23
@anonym327 píše: Více

Jo, je to úlet, ale vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
16.3.25 11:46

Jo, je to hrozné a sežrat to tomu dítěti bude dávat úplně každý, koho potká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8951
16.3.25 11:48

Neměla bych problém. Mi se zas líbí Metoděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
16.3.25 11:51

@anonym327 proti jmenu nic nemám, jak už tady někdo psal, tak je tolik cizích, zvláštních jmen…a je pravda, že je to neobvyklé jméno. Známí dali synovi jméno Barnabáš, taky se mi to zdálo zvláštní, ale už jsem si zvykla a přijde mi hezké. Takže na Bonitace si příbuzní taky určitě zvyknou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
16.3.25 11:52

Pro kocoura dobré. Dítěti bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.3.25 11:56
@anonym327 píše: Více

Není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17293
16.3.25 18:13

Doufám, že mu brzy pořídíte bratra Serváce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5236
16.3.25 19:44

Dneska jsem potkala maleho Vendelina a Metodeje. Znami maji Mikulase. Bonifac sem, Bonifac tam. Lepsi nez stomilionty Sebik, Matyas nebo Matej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
16.3.25 22:01

Bonifác, Barnabáš, Vendelín… Mně ta jména připomínají staré pohádky o čertech a andělech, s animovaným pozadím od J.Lady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
16.3.25 22:07

Ta koncovka -ác (ať už Pankrác, Servác nebo Bonifác) zní prostě blbě, to si přiznejme rovnou.
Existuje spoustu hezčích a přitom neobvyklých jmen, Bartoloměj, zmiňovaný Metoděj…a milion jiných…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8951
16.3.25 22:08

Amálka, Malvínka, Jasmínka, Fabiánka jsou taky pohádková jména. Nebo člověk si je spojí k nějaké pohádce. Společnost je toleruje. Není problém. Takže nevidím důvod, ať se někdo a nějak šklebí na jména pro kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
16.3.25 22:19

Jméno Bonifác se mi zrovna moc nelíbí, nedala bych ho, ale bude to vaše miminko. Hlavní je, aby se jméno líbilo vám. Moje děti mají také v ČR velmi neobvyklá a cizí jména, ale podstatné je, že nám i dětem se líbí. Občas se mi stává, že i cizí lidé řeknou, že jsou to zajímavá a pěkná jména. Dle mého je to rozhodně lepší než dát jméno, které mají další 3 spolužáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2638
16.3.25 23:10

Jméno je to zajímavé a nejspíše nikdy nebude tuctové. Ale bohužel první co mě napadne je kocour Bonifác. Nebo Pankrác, Servác a Bonifác. A tohle přesně bude mít pořád na talíři. Už ve školce si zaručeně nějaká babička neodpustí poznámku “tvůj kamarád se jmenuje Bonifác”. No to je jak ten kocour.
Popravdě se přiznám, že než být za každou cenu až takhle originální. To bych raději dala toho miliontého Sebíka, nebo Sofinku. Protože pár lidí s neobvyklým jménem jsem na základce a střední znala. A skoro všichni by raději byli tehdy milióntí Martinové, nebo Verunky. Protože už je unavovalo dokola vysvětlovat někomu proč se jmenují jak se jmenují. Nebo čelit posměškům vrstevníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze