Jméno Bonifác

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
19.3.25 10:02
@Karinkas píše: Více

Aha, vidis, zrovna Medard se nam s manzelem libil, ale nechteli jsme mu rikat Méďo, Mede, ani Dardo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80052
19.3.25 10:05

A budete mít i Pankráce a Serváce? Jinak to nebude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
19.3.25 10:23
@p.Zv. píše: Více

No Medard není zas tak špatný a občas jsme na jednom hřišti potkávali Metoděje, asi tak 10 letého. S príma taťkou, takovým postarším. Ale nevím, jak bych jim říkala? asi celým jménem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9000
19.3.25 11:09
@Emka135 píše: Více

Metoděje bych dala, kdybych měla znova syna. Ten se mi strašně moc líbí. Je fajn, že se jim dá říkat klasicky. Metoděj nebo modernější verze a zkrácená je Met. My doma používané často zkrácené verze jména. Takže pro nás by byl Met.
Známí říkají malému Metůdek nebo Metodějek.
My jsme měli na základce spolužáka Mahmeda nebo Mehmeda oficiálně (oni sem utekli před nějakou válkou).
Jsme zvyklí ho od té doby oslovovat Méďa, Medi. Což se dá vlastně použít i na Medarda. Sestru má Amelu. Té se zas říká Meli, Mel nebo Ami. A nikomu nepřišlo nijak ani jedno divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
19.3.25 11:12

Pro mě toto jméno úlet je, když už se ptáš. Na názor rodiny bych asi kašlala, jak to není po rodičích, tak se to vždycky někomu nelíbí. Mám tři děti, všechny mají běžná jména a každé bylo špatně, takže v tomto ohledu je to jedno. :nevim: Kocoura neznám, já bych ale také měla nutkání se zeptat „Kde máš Pankráce a Serváce?“. Ale člověk si dneska zvykne skoro na všechno. Syn chodí od školky do třídy s Metodějem (a nikdo se ho neptá na Cyrila), dcera má teď ve školce Zoe. Už mi ani jedno nepřijde divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
21.3.25 10:05

Ahojky, Bonifác je moc pěkne a originální jméno! Určitě ho dejte. Tím, že není moc používané, tak bude výjimečné. Konečně zas jednou nějaké zajimave a netradiční jméno, takže v těch dnešních jménech bude nějaká pestrost!
Náhodou znam z okolí spoustu takových zajímavých jmen, co se tyče kluků, tak znám maleho Bartoloměje. Taky se mu nikdo neposmívá, že je to jméno Barta Simpsona. Rodičům se prostě líbilo. Z holek si vybavuji Doubravku a Aranku. Je to každého věc, jak svoje dítě pojmenuje a ostatní ať se starají o sebe :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.25 10:43

@anonym327 Mysli na to, že s tímhle jménem bude vyrůstat a děti ve škole by ho mohli šikanovat. Znala jsem paní, která se jmenovala Jitřenka a byla uklízečka. To jméno bylo hezké, ale pro šedesátiletou uklízečku už trochu úlet :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.25 10:48
@Kelsey1 píše: Více

Mně se zase tohle líbí, jen je pak nevýhoda třeba v tom, když voláš na jednoho a přijdou dva :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16953
29.3.25 07:08
@anonym327 píše: Více

Ahoj,

tak jako tak je to vaše volba. Ale s tímto jménem bude muset žít vaše dítě. :nevim: Asi ani nemá cenu se ptát na příjmení, protože bude snadno zapamatovatelný už díky jménu, takže třeba Bonifác Balog, nebo Bonifác Novák, nebo Bonifác Přikryl, nebo Bonifác Mazánek je už jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
30.3.25 11:54

A já bych dala Pankráce, když už 😀
Ne, vazne, kocoura Bonifáce neznam, ale prijde mi to jmeno jak pro klauna. Zadneho kluka ani chlapa s timto jmenem neznam, za me je to ulet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
30.3.25 14:12
@veria píše: Více

Dcera má spolužáka Bonifáce ve škole a potkáváme tu jednu obrovskou dogu taky tohoto jmena :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
30.3.25 14:16
@Emka135 píše: Více

Lidi se predhaneji, kdo da nejulitlejsi jmeno, mi pripada. Nedavno jsem slysela o malem Medardovi :D
Nebo dat diteti jmeno Kašpar, to je snad ulet nejvetsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65189
30.3.25 14:48

Tak já znám jednoho Pankráce, ale už je dávno dospělý, není to současný úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze