Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se nelíbí, důležité je aby se líbilo tobě, a v dospělosti tvé dceři.
Ahoj, jsem zastánce podobných jmen (máme Antonína), ale zrovna Božidara není můj šálek kávy…
Hele, ptáš se, doufám očekáváš upřímnost. Na první pohled mi to jméno připadá příšerné, ale když se nad tím zamyslím, zvykla bych si.
Asi bych nedala, ale líbí se mi. Určitě více, než např. Vanessa. Líbila se mi Božidara z Lohenlohe(Rumlcimprcampr).
Příspěvek upraven 16.04.15 v 20:06
@Bondatrova nelíbí a myslím, že Ti ani dcera nepoděkuje. K jakému příjmení?
@Bondatrova
Nelibi, už bych ho zaradila mezi podobna zastarala jména jako jsou Neklan, Kresomysl, Horymír a tak podobne. Urcite bych ho sve dceři nedala a nikdy jsem se s tímhle jménem ani v reálu nesetkala.
Nelíbí se mi… Takové jméno mi přijde za trest. Ale znám jednoho kluka Božidara - říkáme mu Božan ![]()
Jéé, my teď čekáme holku a nad Božidarou jsem vážně uvažovala, my jsme na taková jména ujetí (viz metříky). Bohužel mi jí vetoval manžel, prý to zní jako Zaplaťpámbů nebo Díkybohu. Stejně tak mi zakázal i Jenovéfu, to prej je spíš nějaká pohlavní nemoc než jméno
Škoda. Ale stejně se mi to líbí a nebýt chlapa, klidně bych si Darinku pořídila ![]()
Nepůsobí to na me vznešeně, působí to na mě hrozně, sorry. Ale jak píšu vždycky, dejte si, co se vám libí. Jen bych popřemýšlela, zda za pár let bude vaše dcera za takovéto jméno ráda.
@viveca Jaká jména máte tedy na třeťátko připravená, pokud se mohu zeptat?
Jak se vám líbí jméno Božidara?
Mně moc. Samozřejmě, jméno zastaralé, ale vznešené a krásné.
Daly byste? Působí na vás taky vznešeně?