Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čeněk se mi líbí! Skvělé, neotřelé jméno. (info: jde o českou variantu jména Vincenc).
Já si nemůžu pomoct, ale pořád vidím v Cimrmanech Bruknera v Záskoku jak říká „Čeněk se jmenuju…“, tak to jméno mám spojené s někým lehce mdlé inteligence.
Ale moc se mi líbí Oldřich. Dnes je to totálně zapomenuté jméno (čili pro spoustu lidí úlet), Oldřich zní vznešeně, Olda zní úplně normálně, Oldík nebo Oldříšek zní hezky miminkovsky. Kdyby u nás všechno selhalo a měli jsme další dítě a kluka, bude to Oldřich.
Znám dva, malé kluky, oba (nezávisle na sobě) mají bratra Prokopa a jeden ještě brášku Hynka, asi je to fakt podobná vlna ☺️.
Čeněk je zajímavé jméno, líbí se mi, stejně jako zmiňovaný Hynek nebo Zbyšek. Z podobných jmen je můj favorit Prokop.
Tak není to můj favorit, ale docela pěkné a zajímavé jméno. Znám dva z jedné rodiny, tam se dědí generačně. Sourozenec Čendy je Prokop a bratr jeho táty je Ctibor (Bořek)
. Mně se líbí z návrhů Hynek. A moje oblíbená klučičí jména jsou Bartoloměj a Vincent.
@Bábrdl píše:
Pěkný. Alespoň originální, nemusí být každý Sebastián, Tobiáš, Matyáš, Jakuboubek a Tomášek.
jojo, dnes jsou všichni Tadeášové, Matyášové, Tobiášové. Přijde mi, jakoby se tyhle jména točily v kalendáři
Mě se Čeněk líbí. Jednoho čtyřletého znám, to jméno mu sedí jak pr*el na hrnec, a je ze strašně fajn famílie, takže možná i proto mám Čeňka zařazeného jako sympaťáka.
@DoktorkaZorkaHorká já mám ve svém okolí děti Štěpán hodně právě 🤔
@Platanka z toho bych vybrala toho Viléma. Ten se mi líbí a i jsme seno něm bavili, ale nějak couvá 🙄
Hynek se mi líbí a přijde mi i „normálnější“ než Čeněk ale na to muž argumentoval že je jí h teď taky cimdal víc.
Jako s ním to není lehký, trvá na tom že „zajímavý jméno“ mu v životě pomůže, což já si nemyslím, protože hrozně záleží na povaze. Já kdybych se jmenovala Kunhuta tak se jdu zabít a rozhodně v životě víc neprorazim. Mě osobně se hodně líbí Kryštof, Kristián, Jonáš, Jáchym… Ani to si nemyslím že jsou nějak tuctova jména a ani by se nestyděl se někde představit 🤦 ale je fakt že Čeněk mi nějak nevadí a ve výsledku mi přijde hezký
@Barbboraaa náhodou je hezký, líbí se mi čím dál víc. Představím si pod nim prostě sympatického kluka do nepohody
jaké máte příjmení, pokud neni tajný? ![]()
Cenek je muj 11 lety synovec. A moc mu slusi. Volaji na neho Cendo nebo Cenichu. ![]()
@ejven píše:
@Barbboraaa náhodou je hezký, líbí se mi čím dál víc. Představím si pod nim prostě sympatického kluka do nepohodyjaké máte příjmení, pokud neni tajný?
Přesně, cim víc o tom jméně přemýšlím, tím víc se mi líbí. Škoda, že si s tou diskuzi nepřišla před 12ti lety. Možná bychom taky jednoho měli.
@Maartina7 jeee to je moc milý!!! Jako vím že rozhodnutí je na nás ale těší mě že neslyším jen samé reakce jak bude chudák a budou po něm ve školce házet odpadky 🤣 🤣