Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čeněk se mi líbí, ale Čendu mám spojenýho s tím jezevčíkem. Jinak Hynek a Vilém jsou taky krásná jména. Nad Vilémem jsem i uvažovala, ale moje srdcovka je Gabriel a to jsem si nakonec pro syna prosadila ![]()
@PapeJ Gabriela jednoho znám 🙂 ale je to teda Slovák. Jak mu doma říkáte? Tady je to neobvyklé jméno 🙂
@Barbboraaa píše:
@PapeJ Gabriela jednoho znám 🙂 ale je to teda Slovák. Jak mu doma říkáte? Tady je to neobvyklé jméno 🙂
Jojo, na Slovensku je jich hodně. Tady moc ne. Ale co se narodil, tak se párkrát objevilo v rodinách známých. Tak se asi námi nechali inspirovat
Zatím jsou mu čtyři roky, takže mu říkáme Gabísku, Gábo, Gabčo, Gábine, Gabrisi, ale i klasicky Gabrieli, protože to zní krásně ![]()
Za me je to jmeno pekne👍. My máme tedy dvě dcery, ale případný syn se měl jmenovat Vavřinec, chtela jsem mu říkat Vávro, to se mi strasne libi.
@Barbboraaa píše:
Cecha znam. Budouciho skolaka.
Čeněk rozhodně není špatné jméno, jinak navrhujeme ještě Čestmíra.
@Barbboraaa píše:
@Platanka z toho bych vybrala toho Viléma. Ten se mi líbí a i jsme seno něm bavili, ale nějak couvá 🙄
Hynek se mi líbí a přijde mi i „normálnější“ než Čeněk ale na to muž argumentoval že je jí h teď taky cimdal víc.
Jako s ním to není lehký, trvá na tom že „zajímavý jméno“ mu v životě pomůže, což já si nemyslím, protože hrozně záleží na povaze. Já kdybych se jmenovala Kunhuta tak se jdu zabít a rozhodně v životě víc neprorazim. Mě osobně se hodně líbí Kryštof, Kristián, Jonáš, Jáchym… Ani to si nemyslím že jsou nějak tuctova jména a ani by se nestyděl se někde představit 🤦 ale je fakt že Čeněk mi nějak nevadí a ve výsledku mi přijde hezký
U toho zajímavého jména je ten problém, že teď může být zajímavé a během chvilky ho může potkat nečekaný vzestup popularity a výjimečnost se tím smaže. Dřív se nedávaly Sofie a teď jich je jako máku…
Dejte jméno, aby se vám líbilo a nějak to dopadne. Jonáš se mi taky moc líbí
.
OT - v jiné diskuzi byla zmiňována karmická zátěž jmen, hodně špatně vycházela Lenka, ale překvapilo mě i jméno Vojtěch ( to se mi taky líbí) a je pravda, že několik Vojtíšků znám a nemají to v životě úplně jednoduché. Tak mě to trochu nahlodalo, že i na tom něco může být.
@DoktorkaZorkaHorká noo to rozhodně dáme jméno a y se nám líbilo a nebylo jen zajímavé… Mě osobně je celkem jedno kolik lidí ho má, pokud jich nebude ve skole deset ve třídě. Sofie se mi líbila moc a rok před první dcerou jich začlo být tolik že teď je to na hristi sama Sofinka 🤦 to samý Ema třeba
@Anonymní píše:
Manžel trvá na tom, aby jméno nebylo moc časté a bylo „zajímavé“ a upřímně, toto sice není pro mě nijak top jméno, ale aspoň je v rámci možností normální. Na rozdíl od jiných jeho návrhů
@Barbboraaa tak nevim, jestli nemame stejneho manzela
jsou to zverstva, co muj manzel predhazuje
klucici jmeno asi nikdy nevymyslime
@Barbboraaa píše: …Z chlapovych návrhů třeba Egon nebo Edgar, to jako neprojde přes mě tyhle magoriny 🤦
Jee, kdyby muj manzel navrhoval takova jmena, tak si jdu gratulovat. Par tydnu se drzel Rasputina. Dlouho jsem myslela, ze si dela legraci a neresila jsem to. Nedelal.
jo a miminku se pry da rikat Putíku
![]()
Čenda je moc hezké jméno - sluší i chlapečkovi i dospělému chlapovi
.
Včera jsme na hřišti potkali chlapečka Sigfrída (sorry, nevím ani jak se to píše
). A sestřička v kočárku byla Maruška. Tak já nevím no ![]()