Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Proč by se měl někdo smát za jméno? V dnešní době je tolik různých jmen, lidi už jsou zvyklí na leccos, děti jména vůbec neřeší, berou to jak to je. Navíc na Eduardovi není vůbec nic k podivování. Hezké jméno. Znám Edvarda.
Za mě pěkné jméno. Moc se mlíbí jména, která se dají říkat zdrobnělinou končící na ,,ík,, Sašík, Ladík, Tedík, Edík atd, takže… ![]()
Edík je náhodou úžasný. Kamarádka ho má taky. Já jsem ve 3.trimestru a čekám syna Alfréda. Nikdo to neví, mám stejný strach jako ty, nechci aby mi to někdo poplival nebo znechutil. Není jich moc a čeho není moc, to je „špatné“. Takže u nás bude Fredík, Freddie, Fredy, Fred… nositel slavných jmen Alfred Veliký, Alfred Hitchcock, Alfred Nobel, Al (Alfredo) Pacino, Alfred Einstein (hudebni skladatel), Fred Flinstoun ![]()
Me se libi. Jeste znam tvar Duda, Dudik, taky to nezni spatne, napsane je to des
.
Rozhodně hlasuji pro Eduarda. Eduard je anglické královské jméno a nádherné. Podívejte se na Zdeňka svěráka na Obecnou školu a Po strništi bos. Nádhera.
Holky chtěla jsem se zeptat, manžel přišel taky se jménem pro kluka Eduard, ja si zatím moc nemůžu na něho zvyknout, jelikoz vždycky chtěl jméno po sobě a najednou takova změna
Akorát zvažujeme jestli dávat Eduard nebo jen ve zkrácené Eda, jak vy by jste to dali
@snezitko30 máme Eduarda. Eda bych určitě nedala, to je tak pro malého kluka, ale to bude jen par let
@Tichošlápek když ja si vždycky vzpomenu na edik kadik, tak si říkám, aby se mu pak tak nesmali
@snezitko30 to jsem nikdy neslysela
většina jmen se dá nějak zošklivit
@snezitko30 Eda určitě ne, to snad ani neexistuje, ne? Eduard je krásné jméno. Tu ošklivou říkanku jsem v životě neslyšela. Ale věř mi, že něco se dá vymyslet na úplně každé jméno. Pokud se vám oběma líbí, dejte Eduard.
Ja to taky neslyšela, ale manžel s tím přišel tak si na to vždycky vzpomenu a říkám si aby se mu pak tak nesmali. jojo každé jméno se da nějak zosklivit.
Určitě bych dala Eduard, Eda je prostě zdrobnělina, která se nehodí pro dospělého muže. Však mu můžete klidně Eda říkat, i když to bude Eduard.
Ahoj, náš malý se jmenuje taky Eduard.Je to hezké jméno…taky nám radili ať dáme jen Eda, že ten Eduard je moc tvrdý a dlouhý…Máme krátké příjmení tak se to dá. Jinak mu říkáme Edo, Ediku, Edousku, když zlobí tak Eduno nebo Eduarde ![]()