Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
u ruznych pohlavi to podle me jde uplne vpohode, v tom nevidim problem
@Anonymní píše:
Zdravim.
Jen čistě teoreticky. Vim, ze asi hodne lidi bude utocit, ze to k sobe nejde v jedne rodine…, ale existuje zakon, ktery by zakazoval dat stejne jmeno detem? Prvorozene holcicce treba Aloisie a druhemu klukovi Alois? Nasla jsem, ze se nesmi dat detem stejna jmena, ale jak se to bere u různých pohlavi?
Tak jasně že nemůžeš mít doma třeba dvě Janičky, pokud je ale holka Aloisie, nevidím důvod proč by kluk nemohl být Alois ![]()
Příspěvek upraven 05.12.18 v 09:20
Upřímně, jak je pak budeš oslovovat, když se budou jmenovat stejně? ![]()
Myslim si.. ze by ti zakazali dat Alex a Alex, nebo Nikola a Nikola (jakoze jedno holcici a jedno klucici) ale Martin a Martina, Jan a Jana, Antonin a Antonie ti podle me nikdo zakazat nemuze.
V zákoně je, že nesmějí mít stejné jméno. A Aloisie a Alois je každé jiné.
Stejně tak Jan a Jana.
@tereza12345 a co Lexa a Saša z comebacku?:-)) Alex a Alex asi ne, ale Alexandr a Alexandra by mělo jít v poho..Podle mě by povolili i Nikola a Nikola..je to prostě jiné pohlaví takže v tom by neměl být problém..
Ty jo. Připojím se s dotazem, čistě ze zvědavosti. Je možné dát stejné jméno v různých tvarech? Třeba Nikola a Nicol?
Ne, že bych to plánovala, ale když už to tady zakladatelka nakousla…
@modravlocka to by asi nepovolili..stejně tak třeba Michael x Michal, Ondra x Ondřej..
mám dojem že to by neprošlo..ale tak vždy je to o benevolenci úřadu..někde sedí magoři co neznají ani zákon a jinde ti projde i bez žádosti všechno
@Anonymní píše:
@Rive to mě zrovna nenapadloA pritom kamaradka takovy pripad ma
@pikola Alojz a Lojza …to byl priklad. Mame vybrana jina jmena, ale stejny pripad
Tvl Alojz a Lojza
. To mají tak debilne po tatínkovi Lojzikovi?
@Gorlami píše:
Tvl Alojz a Lojza![]()
. To mají tak debilne po tatínkovi Lojzikovi?
a umíš číst? dokonce tam kde cituješ?
Zdravim
.
Jen čistě teoreticky. Vim, ze asi hodne lidi bude utocit, ze to k sobe nejde v jedne rodine…, ale existuje zakon, ktery by zakazoval dat stejne jmeno detem? Prvorozene holcicce treba Aloisie a druhemu klukovi Alois? Nasla jsem, ze se nesmi dat detem stejna jmena, ale jak se to bere u různých pohlavi?