Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nelíbí vůbec. Nemám rada jména, která jsou uz v základu zdrobnela a tohle konkrétně mi prijde jak pro jeptišku. Zkráceně bych ji rikala Fany, Fanynko možná Tiško
Nelíbí… Nemám ráda všechna jména končící na. ..ška. Nemá ani hezké zdrobněliny. Fany, Fanynko zní úplně šíleně ![]()
pro mě to je jak pro starou no..
nedovedu si to představit pro miminko, mladou slečnu atd..
takže za mě ne..
jinak zkrácenina asi jen Fany..
@harim Znám říkají ji Frantina.Je to rodina s nižší inteligentní a ne moc na čistotu takže tím pádem se mi to jméno vůbec nelíbí.
Me se takhle v zakladnim tvaru nelibi, ale kdyz uz rikala bych ji Fran.. myslim ze Martha Issova ma dceru Frantisku
Nadherne jmeno. Ted v rodine dali Fanny ( zahranici) nadchlo me.
@harim píše:
Co říkáte na holčičí jméno Františka? Jak byste jí říkali?
Myslím, že by se nám hodilo ke jménům starších dětí, ale bojím se nějaké „zkráceniny“ která mě třeba nenapadla. Je tu nějaká Františka, a je se jménem spokojená?
Každé jméno je hezké,když se hezky říká,Františka je krásné české jméno,Fany,Fanynka.Lepší než cizí zkomoleniny,za mě určitě ano. ![]()
No… libi i nelibi… uprimne kdybych se tak jmenovala ja tak si to mamka se mnou v puberte asi uzije ![]()
Ahoj, chválím výběr… František v dnešní době už moc nepotkáš a přitom je to krásné české jméno
Říkala bych jí Fany, Fanynko, ale i oslovení Františko je moc pěkné, navíc si myslím, že se hodí jak na malého prcka, tak i na starší paní ![]()
Mamka je Františka,tohle jméno bych nikdy nedala.Kdysi bylo běžné
Zatím moc děkuju, vůbec mě třeba nenapadlo, že na někoho může působit jako zdrobnělina.
Tiška a Frantina se mi nelíbí.
My bychom jí chtěli říkat v základním tvaru.
Hlavně mi přijde, že už fakt jiné jméno nevím - holčičí už máme „vybrakované“.
Líbí moc…u nás jedna je a říkají jí Fany..Fanynko…