Jméno Františka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
242
30.11.18 08:32

GabinkaCh a mamince se líbilo a líbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148968
30.11.18 08:34

Znala jsem jednu,říkalo se jí Inka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
30.11.18 08:34

Nelibi se mi jmena co jsou zdrobela uz v zakladnim tvaru. Anezka, Frantiska, Eliska… takovy jmeno bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.18 08:36

Manžel chtěl pro kluka jméno František. Mně se to jméno nejdříve nelíbilo a byla jsem proti. Ale kdyby s tím přišel teď, tak hlavně v tom základním tvaru je to krásné jméno, tak bych ho i dala. Pro holku Františka to nevím, tam bych asi hodně váhala. To je něco podobného jako Václav a kamarádka se jmenovala Václava. Byla z toho nešťastná, nechávala si říkat Vendula. Teď mně připomnělo, že tady znám rodinu mají kluka Františka a dceru Antonii, té říkají Toničko.

• Citovat
  • Upravit
368
30.11.18 08:38

Máme v okolí a nikdo jí neřekne jinak než Fančo…ona, teď už dospělá, s tím jménem nikdy problém neměla. Okolí to řešilo často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29640
30.11.18 08:42
@Vemas píše:
Nelibi se mi jmena co jsou zdrobela uz v zakladnim tvaru. Anezka, Frantiska, Eliska… takovy jmeno bych nedala.

Co je zdrobnělého na Anežce a Františce? Snad jen to, že ty jména obsahují měkké souhlásky ž, š. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
30.11.18 08:47
@marin píše:
Co je zdrobnělého na Anežce a Františce? Snad jen to, že ty jména obsahují měkké souhlásky ž, š. ;)

Ta koncovka “ka “ evicka, emicka, janicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
30.11.18 08:48

…a ještě chybí Cyrila a Metodějka (k poznámce o jménech jeptišek). Já bych Františku brala. Z těch „starších“ jmen se mi také líbí Anastázie. A v mém okolí už znám dvě malé Apolenky.

Tak ať dobře zvolíte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
30.11.18 08:56

kvetanak Jméno na A ne - už máme 3 dcery na A, ale tam by se mi líbila Antonie.

Anežku máme a přijde mi naše nejlepší jméno - nikdo jí neřekne jinak a já jí v soukromí můžu občas říkat Nanynko, Nany - takové to naše. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.18 09:02

@harim znám rodinu, mají čtyři dcery začínající na A, z toho poslední jsou dvojčata. ;) Ségra má dcery Anežku a Annu.

• Citovat
  • Upravit
6667
30.11.18 09:08

Mně se líbí. :) Taky si myslím, že nejčastější zkrácenina je Fany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.18 09:09

A ještě nebude to potom holce vadit, že také není na A, když všechny dcery jsou? ;) My začínáme všichni také na jedno písmeno, jen nejstarší dcera na jiné. Neplánovali jsme, že mladší bude začínat stejně jako my s manželem. A řekla bych, že jí to trochu vadí, i když jméno se jí líbí.

• Citovat
  • Upravit
5040
30.11.18 09:09
@Tichošlápek píše:
Nelíbí vůbec. Nemám rada jména, která jsou uz v základu zdrobnela a tohle konkrétně mi prijde jak pro jeptišku. Zkráceně bych ji rikala Fany, Fanynko možná Tiško

Františka přece není zdrobnělina, ne? Mám dědu Františka a nenapadlo mě, že je to zdrobnělé jméno :think: Tak se mi ani ženský tvar nezdá zdrobnělý. Jo třeba taková Štěpánka, to se mi taky z toho důvodu nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
30.11.18 09:11

@Čičorečka není, špatně jsem to napsala. Jde spíše o jména, která působí zdrobnele uz v základním tvaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.11.18 09:11

Hrozný jméno. Znám jednu a říká se jí Fanyna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze