Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pro málo holčičku pěkně, ale na dospělou ženu se mi nehodí, proto bych nikdy nedala.
Nevím, jestli bych dala Lily jako takové. Ale jako zdrobnělina se mi líbí
Já chtěla takové jméno pro případnou druhou dceru, aby se dalo zkracovat na Lily, většinou to bývá Elizabeth. Ale narodil se mi syn
![]()
Mně se docela líbí Liliana. To se hodí i pro dospělou ženu a holčičce můžeš říkat Lili (Lily).
Jméno se mi líbí, ale záleží na příjmení a pro dospělou ženu to bude zvláštní. Nicméně jméno si musíte rozhodnout hlavně vy, tak nevím k čemu takový průzkum
Kolega z prace ma dceru lily a prijde mi to sileny
jestli jeste bude po tatovi 100kg lily no te pic ![]()
@renduli Ted jsem to chtela napsat, ze Liliana se mi moc líbi, dokonce jsem tak chtela pojmenovat dceru, ale neproslo mi to
Ale Lily bych nedala… Samozrejme je to o vkusu kazdeho
@renduli píše:
Mně se docela líbí Liliana. To se hodí i pro dospělou ženu a holčičce můžeš říkat Lili (Lily).
JO, nebo Liliana, to mě napadlo, až když jsem odeslala příspěvek
To je taky moc krásný jméno. Já tenkrát uvažovala spíš o tý Elizabeth, protože manžel moc chtěl Elišku, že je to trošku podobný
Já bych říkala Lily, on Elí ![]()
Znama ma Lili. Me to prijde hrozne, ale hodne lidem se to libi tak asi proc ne. Jen pro dospelou mi prijde divne Lili..
@PapeJ píše:
JO, nebo Liliana, to mě napadlo, až když jsem odeslala příspěvekTo je taky moc krásný jméno. Já tenkrát uvažovala spíš o tý Elizabeth, protože manžel moc chtěl Elišku, že je to trošku podobný
Já bych říkala Lily, on Elí
Ja znam jednu Elisabeth a ma k tomu i klasicky cesky prijmeni
Super, me se libi - me rikaji jako dospele porad zdrobnelinou, misto meho celeho jmena. Oslovuji me jen kolegove a kamaradi, rodina. Takze bych neresila jmeno Lily, az bude dospela. Marie taky porad oslovuji Marusko ikdyz je to davno dospela baba. Anezka+ Eliska je sice tvar jmena, ale pro me zdrobnelina a take nikdo neresi kolik zensky je a zda se to k ni hodi. Kamaradce rikaji Leni, je ji pres 40. Takze pokud nekdo dospely zensky bude rikat Lily? Nevidim v tom rozdil. Cizim lidem, kdyz jdu na schuzky, neco resit atp se stejne predstavuju prijmenim.
Příspěvek upraven 06.12.18 v 17:31
@Anonymní píše:
Kolega z prace ma dceru lily a prijde mi to silenyjestli jeste bude po tatovi 100kg lily no te pic
Nepracujete oba na letišti?Ale ta se píše Lilly
@zudina píše:
Ja znam jednu Elisabeth a ma k tomu i klasicky cesky prijmeni
Tak to my máme cizí příjmení a hodilo by se to jméno k tomu. Manžel má švédský předky, takže i to příjmení má takové ![]()
@Panterkaaa píše:škoda moc krásné jméno. co jste nakonec vybrali?
@renduli Ted jsem to chtela napsat, ze Liliana se mi moc líbi, dokonce jsem tak chtela pojmenovat dceru, ale neproslo mi toAle Lily bych nedala… Samozrejme je to o vkusu kazdeho
@Micaella22 píše:
Super, me se libi - me rikaji jako dospele porad zdrobnelinou, misto meho celeho jmena. Oslovuji me jen kolegove a kamaradi, rodina. Takze bych neresila jmeno Lily, az bude dospela. Marie taky porad oslovuji Marusko ikdyz je to davno dospela baba. Anezka+ Eliska je sice tvar jmena, ale pro me zdrobnelina a take nikdo neresi kolik zensky je a zda se to k ni hodi. Kamaradce rikaji Leni, je ji pres 40. Takze pokud nekdo dospely zensky bude rikat Lily? Nevidim v tom rozdil. Cizim lidem, kdyz jdu na schuzky, neco resit atp se stejne predstavuju prijmenim.
Tady ani tak nejde o osloveni ale o to, ze se tak bude vsude představovat.. Nekde u pohovoru atd. Se bude představovat lili.. To marie se asi jako maruska nepredstavi..