Jméno Lily - jaký na něj máte názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
6.12.18 17:43

@ZSvo Jméno jako takové mi nepřijde an nijak zvlášť hezké, ani ošklivé. Ale znám jednu Lily, chodí se synem do školky a rodiče jí oslovují Lilko, což se mi děsně nelíbí, evokuje mi to lilek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
6.12.18 17:47

@Lalelale Z Liliany je nakonec Anezka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12870
6.12.18 17:49

Přijde mi to jako takové to jméno, které najednou vyvstane ženským v hormonálním zatmění(velmi slušně řečeno).
Dovedete si někdo představit dospělou ženskou, které říkáte Lily? Možná by se našla jedna z 10000, která by vzhledově měla na to, aby toto jméno nosila i v dospělosti. Mně přijde infantilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
6.12.18 17:53
@Sany80s píše:
Přijde mi to jako takové to jméno, které najednou vyvstane ženským v hormonálním zatmění(velmi slušně řečeno).
Dovedete si někdo představit dospělou ženskou, které říkáte Lily? Možná by se našla jedna z 10000, která by vzhledově měla na to, aby toto jméno nosila i v dospělosti. Mně přijde infantilní.

Jak by mela vypadat dospela Lily? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
6.12.18 17:56

Přijde mi to jako jméno pro nějakou „umělkyni“. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
6.12.18 17:57

@Sany80s Nevím, koukám na seriál Jak jsem poznal vaši matku, tam je Lily a nějak divný mi to nepřipadá, je už dospělá, ne tedy stará. Právě díky tomuhle seriálu se mi jméno Lily zalíbilo. Tedy u ní je to asi taky zkratka jména, ale nevím jakýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
6.12.18 17:59

No, mně to přijde úplně stupidní. Umíš si představit generální ředitelku Ing. Lily Müllerovou? Nebo asistentku ředitele Bc. Lily Horáčkovou? Vždyť je to v našich končinách jak jméno z amerického sitcomu. K dospělé ženě a třeba nějaké důležité funkci to vůbec nejde. Znám jednu Lolu a taky je to děs. Ono to dítě bude převážnou část života dospělé, proč to ženský pořád nechápou :zed: Jinak znám jednu Lilianu. Má těžkou nadváhu a v obličeji je hrozně ošklivá … no tě pic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12870
6.12.18 18:00
@zudina píše:
Jak by mela vypadat dospela Lily? :D

Pokud by k ní to jméno nemělo vypadat směšně, tak jemně, drobně a velmi mladě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
6.12.18 18:03

Ty jo, já jsem k výstřelkům okolo jmen hodně kritická, ale Lily mi přijde v pohodě. Liliana se mi líbí víc, pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.12.18 18:05
@Panterkaaa píše:
@renduli Ted jsem to chtela napsat, ze Liliana se mi moc líbi, dokonce jsem tak chtela pojmenovat dceru, ale neproslo mi to :zed: Ale Lily bych nedala… Samozrejme je to o vkusu kazdeho

u nas naopak. Manzel moc chtel Lilianu, me se nejdriv taky libilo ale pak jsem si rekla, ze by ji deti ve skole rikaly Liano a to se mi libilo uz mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2032
6.12.18 18:08

Já si neumím představit, že bych se tak jmenovala. :nevim: taky to beru jako pomatenost těhotenský hormonů, mám to ještě v dost živé pameti. Ještě že má můj muž rozum a korigoval to. Všimla jsem si, že teď jména jako Lily, Lulu, Lola a kdo ví co ještě dost frčí. I ta Liliana je podle mě příšerná. Špatně se mi to jméno vyslovuje. A zni to jako liána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.12.18 18:27

Pokud to aspoň bude Liliana a doma jí budou říkat Lily, tak ok. Ale sama bych holce takové jméno nedala. Já si pamatuju jen jednu Lily a to dceru v seriálu Step by step.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
6.12.18 18:28

Záleží taky na příjmení k tomuto jménu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
6.12.18 18:34
@ZSvo píše:
Ahoj, potřebovala bych od Vás poradit. Jaký máte názor na jméno Lily? Děkuji

Já mám Lily vybranou už od svého dětství. :mavam: A že se většině tohle jméno nelíbí mě těší ještě víc. :lol: Aspoň bude originální. Takže nám až se zadaří a bude to holčička, jednoznačně to bude Lily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.12.18 18:37
@Sany80s píše:

Ano dovedu.
Vzhledem k tomu, že jsem jako malá poslouchala různé babičky jak říkají „Dovedete si představit, že na ni jednou budou volat …“ a následovala z dnešního pohledu zcela běžná jména, tak ano.

Třeba v mojí rodině je dnes třicátnice jménem Martina a její babička vyšilovala, že je to klučičí jméno (jako třeba Petra, Pavla, to bylo tehdy moderní) a navrhovala něco normálního jako Zoja. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze