Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ZSvo Jméno jako takové mi nepřijde an nijak zvlášť hezké, ani ošklivé. Ale znám jednu Lily, chodí se synem do školky a rodiče jí oslovují Lilko, což se mi děsně nelíbí, evokuje mi to lilek.
Přijde mi to jako takové to jméno, které najednou vyvstane ženským v hormonálním zatmění(velmi slušně řečeno).
Dovedete si někdo představit dospělou ženskou, které říkáte Lily? Možná by se našla jedna z 10000, která by vzhledově měla na to, aby toto jméno nosila i v dospělosti. Mně přijde infantilní.
@Sany80s píše:
Přijde mi to jako takové to jméno, které najednou vyvstane ženským v hormonálním zatmění(velmi slušně řečeno).
Dovedete si někdo představit dospělou ženskou, které říkáte Lily? Možná by se našla jedna z 10000, která by vzhledově měla na to, aby toto jméno nosila i v dospělosti. Mně přijde infantilní.
Jak by mela vypadat dospela Lily? ![]()
@Sany80s Nevím, koukám na seriál Jak jsem poznal vaši matku, tam je Lily a nějak divný mi to nepřipadá, je už dospělá, ne tedy stará. Právě díky tomuhle seriálu se mi jméno Lily zalíbilo. Tedy u ní je to asi taky zkratka jména, ale nevím jakýho.
No, mně to přijde úplně stupidní. Umíš si představit generální ředitelku Ing. Lily Müllerovou? Nebo asistentku ředitele Bc. Lily Horáčkovou? Vždyť je to v našich končinách jak jméno z amerického sitcomu. K dospělé ženě a třeba nějaké důležité funkci to vůbec nejde. Znám jednu Lolu a taky je to děs. Ono to dítě bude převážnou část života dospělé, proč to ženský pořád nechápou
Jinak znám jednu Lilianu. Má těžkou nadváhu a v obličeji je hrozně ošklivá … no tě pic.
@zudina píše:
Jak by mela vypadat dospela Lily?
Pokud by k ní to jméno nemělo vypadat směšně, tak jemně, drobně a velmi mladě.
Ty jo, já jsem k výstřelkům okolo jmen hodně kritická, ale Lily mi přijde v pohodě. Liliana se mi líbí víc, pravda.
@Panterkaaa píše:
@renduli Ted jsem to chtela napsat, ze Liliana se mi moc líbi, dokonce jsem tak chtela pojmenovat dceru, ale neproslo mi toAle Lily bych nedala… Samozrejme je to o vkusu kazdeho
u nas naopak. Manzel moc chtel Lilianu, me se nejdriv taky libilo ale pak jsem si rekla, ze by ji deti ve skole rikaly Liano a to se mi libilo uz mene.
Já si neumím představit, že bych se tak jmenovala.
taky to beru jako pomatenost těhotenský hormonů, mám to ještě v dost živé pameti. Ještě že má můj muž rozum a korigoval to. Všimla jsem si, že teď jména jako Lily, Lulu, Lola a kdo ví co ještě dost frčí. I ta Liliana je podle mě příšerná. Špatně se mi to jméno vyslovuje. A zni to jako liána.
Pokud to aspoň bude Liliana a doma jí budou říkat Lily, tak ok. Ale sama bych holce takové jméno nedala. Já si pamatuju jen jednu Lily a to dceru v seriálu Step by step.
@ZSvo píše:
Ahoj, potřebovala bych od Vás poradit. Jaký máte názor na jméno Lily? Děkuji
Já mám Lily vybranou už od svého dětství.
A že se většině tohle jméno nelíbí mě těší ještě víc.
Aspoň bude originální. Takže nám až se zadaří a bude to holčička, jednoznačně to bude Lily.
@Sany80s píše:
Ano dovedu.
Vzhledem k tomu, že jsem jako malá poslouchala různé babičky jak říkají „Dovedete si představit, že na ni jednou budou volat …“ a následovala z dnešního pohledu zcela běžná jména, tak ano.
Třeba v mojí rodině je dnes třicátnice jménem Martina a její babička vyšilovala, že je to klučičí jméno (jako třeba Petra, Pavla, to bylo tehdy moderní) a navrhovala něco normálního jako Zoja.
![]()